Πε. Μαρ 28th, 2024

Οι δημότες οφείλουν στο Δήμο 1.239.598,91 ευρώ από τέλη νερού!

Ποσό που υπερβαίνει το 1.239.598,91 ευρώ οφείλουν οι δημότες στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, σύμφωνα με την δεύτερη ανακοίνωση του δημάρχου Σπ. Πολλάλη. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη του τρέχοντος έτους. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
2η ανακοίνωση του Δημάρχου Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Σπύρου Χρ. Πολλάλη που αφορά στα θέματα των Οικονομικών του Δήμου (03/10/2019)
ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ Γαλατάς, 03/10/2019 

2η  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων,

Δυστυχώς, η συνέχεια της εξέτασης των οικονομικών του Δήμου, μας έφερε ενώπιον μιας κατάστασης που απαιτείται να τη γνωρίζετε όλοι. Αφορά στις οφειλές προς το Δήμο, για την κατανάλωση νερού, οι οποίες φτάνουν στο αστρονομικό ποσό, για τα δεδομένα του τόπου μας, του ενός εκατομμυρίου, διακοσίων τριάντα εννιά χιλιάδων πεντακοσίων ενενήντα οχτώ ευρώ (1.239.598,91€/ευρώ)! Κι οι οφειλές αυτές αφορούν στην περίοδο μέχρι το τέλος του 2018, αφού η καταμέτρηση για το 1ο και το 2ο τρίμηνο του 2019 δεν έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (μέχρι την 31η Αυγούστου), για λόγους που προκαλούν ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη.

Ο αρμόδιος υπάλληλος ενημέρωσε εγγράφως και ενυπόγραφα, (κατόπιν γραπτού αιτήματος του Δημάρχου), ότι είναι ο μοναδικός που ασχολείται με την ύδρευση και στα καθήκοντά του περιλαμβάνονται:

α) η καταμέτρηση της κατανάλωσης σε τέσσερις χιλιάδες είκοσι ένα (4.021) υδρόμετρα,

β) η εισαγωγή των στοιχείων, για τους 5.762 καταναλωτές, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή,

γ) η έκδοση Βεβαιωτικών Καταλόγων,

δ) η αποστολή αρχείου ειδοποιητηρίων στα ΕΛΤΑ,

ε) η διεκπεραίωση των αιτήσεων των δημοτών, σε ό,τι αφορά στην ύδρευση (αλλαγές ονομάτων, διευθύνσεων υδρομετρητών, νέες παροχές, μεταφορές οφειλών, διακανονισμοί οφειλών και αιτήσεις προς το Δ.Σ. του Δήμου),

στ) κάθε Δευτέρα ασκεί χρέη εισπράκτορα κι όταν λήγουν οι λογαριασμοί εισπράττει και κάθε Παρασκευή.

Όλα αυτά, είναι υποχρεωμένος να τα προλαβαίνει ένας άνθρωπος, όπως αναφέρει!

Για τις μετρήσεις του 1ου και 2ου τριμήνου του 2019, ο ίδιος-αρμόδιος υπάλληλος αναφέρει ότι, δεν έγιναν και όταν τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε τις μετρήσεις, για να χρεωθούν συνολικά οι καταναλώσεις του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, τον σταμάτησε ο «υπεύθυνος αντιδήμαρχος ύδρευσης, για να εκδώσει τους λογαριασμούς που αφορούσαν το 4ο τρίμηνο του 2018»!

Τόσο καλά αντιμετωπιζόταν το κεφάλαιο Ύδρευση, στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων…

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, στα οικονομικά του Δήμου να έχει διαμορφωθεί μια «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, από τις ανείσπρακτες χρεώσεις, ως το τέλος του 2018, συνολικού ύψους 1.239.598,91€/ευρώ. Σε αυτήν, τη «μαύρη τρύπα», πρέπει να προστεθούν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες €/ευρώ, που αφορούν τις καταναλώσεις του 1ου εξαμήνου του 2019, οι οποίες δεν είχαν καταγραφεί και βεβαιωθεί μέχρι την 31η Αυγούστου 2019.

Εύλογα, λοιπόν, θα αναρωτηθεί, κάθε καλόπιστος δημότης, που θα διαβάσει την παρούσα ανακοίνωση:

Γιατί η πρόσφατα απελθούσα διοίκηση του Δήμου μας, δεν έκανε χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων της ώστε να μη φτάσουν οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί σε τέτοιο ύψος;

Δεν γνώριζε ότι υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες; Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι;

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

δυστυχώς, οι απαντήσεις, στα ερωτήματα αυτά, αλλά και σε πλήθος άλλων, που μπορεί να θέσει ο καθένας από εσάς, είναι προφανέστατες… Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή, με τη δική σας στήριξη, είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη, σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Δήμου μας. Επεξεργαζόμαστε εναλλακτικούς τρόπους, για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ανείσπρακτων οφειλών, με γνώμονα την αντικειμενική αδυναμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, να εξοφλήσουν εφάπαξ τα ποσά που οφείλουν. Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε σχετική ανακοίνωση, κι είμαστε βέβαιοι ότι, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο, τεράστιο πρόβλημα που κληρονομήσαμε, αλλά και όσα άλλα έρθουν στην επιφάνεια, στη συνέχεια. Μαζί, θα θέσουμε τις βάσεις, προκειμένου να μην ξαναβρεθεί ο τόπος μας, οι πολίτες και η έκφραση της τοπικής δημοκρατίας, ο Δήμος μας, αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

Σας ευχαριστώ, για την κατανόηση, την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη συμμετοχή στην προσπάθεια, που τώρα αρχίζει ο τόπος μας. Να γίνει ένας Δήμος κανονικός, υπεύθυνος, ειλικρινής, νοικοκυρεμένος.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Σπυρίδων Χρ. Πολλάλης
Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων