Πε. Απρ 25th, 2024

Η αντιδήμαρχος Στ. Σούχλα να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για τις αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Με νεώτερη επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Ν. Αθανασίου ζητεί εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και επιμένει στην ακύρωση της 2ας συνεδρίασης και επανάληψή της. Ειδικότερα στην επιστολή του τονίζει τα εξής:
«1. Με την από 24 Σεπτεμβρίου 2019 επιστολή μου ( με e- mail 9.25΄) έθεσα το θέμα της μη δημοσίευσης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασης “εκλογής μελών προεδρείου δημοτικού συμβουλίου” και ζητούσα την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου 2019. Αντί να μου απαντήσετε, προχωρήσατε σε πραγματοποίηση της συνεδρίασης, αναφέροντας ο δήμαρχος ότι “όλα είναι νόμιμα” και επιδείχθηκε κάποιος ΑΔΑ της απόφασης. Μέχρι και εκείνη την ώρα, οι σύμβουλοι που μπήκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν διαπίστωσαν αναρτημένη την απόφαση της εκλογής και ορισμένοι εξ αυτών αποχώρησαν. Επισημαίνω ότι οι μέχρι τότε οι αναρτημένες αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν ελάχιστες.
2. Η συγκεκριμένη απόφαση ενεφανίσθη, ως δια μαγείας την επόμενη το πρωί, με ημερομηνία ανάρτησης της 12ης Σεπτεμβρίου 2019.
3. Επειδή, ευτυχώς, δεν αναζήτησα μόνο εγω την συγκεκριμένη απόφαση για την εκλογή του προεδρείου υπάρχουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες που επί ημέρες αναζητούσαν την απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν την εντόπισαν. Η αναζήτηση γίνονταν σε μόνο 20 αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί.
4. Αναζήτησα την επομένη της επιστολής μου, δηλαδή το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου 2019, να μου δοθεί αντίγραφο του πρωτοκόλλου – το οποίο είχα ζητήσει την προηγούμενη με την επιστολή μου – και η αρμόδια υπάλληλος μου είπε ότι δεν έχει το έγγραφο στα χέρια της και δεν έχει πρωτοκολληθεί.
5. Με την εμφάνιση της απόφασης για την εκλογή του προεδρείου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σας επισημαίνω ότι έχουν γίνει τα εξής: Εμφανίσθηκε απόφαση για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 ( ώρα 17.11.2019/ΑΔΑ: ΨΠ3ΡΩΗΛ -5ΣΕ) ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και εξαφανίστηκε η πρώτη ανάρτηση για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής πού είχε αναρτηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2019!
6. Επιμένω στην ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 και να πραγματοποιηθεί νέα, για την εκλογή αντιπροσωπευτικής εκλογής των επιτροπών.
7. Ζητώ από την υπεύθυνη της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, αντιδήμαρχο κυρία Στυλιανή Σούχλα, να μου δώσει τις απαραίτητες διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα μου και να μου δώσει αντίγραφο (με πρωτόκολλο παραλαβής του σχετικού πρακτικού της εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου).
8. Επισημαίνω επίσης ότι στην διαδικασία που ακολουθήσατε δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 01.10.2019»