Τρ. Μαρ 19th, 2024

Γιώργος Ασημακόπουλος: “Επί των ημερών σας έκλεισε η Αστυνομία, σταμάτησαν τα λεωφορεία και δεν κάνατε τίποτα για τα Λουτρά”.

Με πολλά επιχειρήματα απάντησε ο τοπικός σύμβουλος της Λουτρόπολης Μεθάνων, στα όσα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πολλάλης, στον απολογισμό της 2ετίας που έκανε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων.
Ο Γ. Ασημακόπουλος, αρχικά διέψευσε τον δήμαρχο που είπε ότι “το Λιμενικό Ταμείο είχε χρέη” και είπε ότι “νιώθει υπερήφανος που συμμετέχει στην κίνηση για την ανεξαρτητοποίηση των Μεθάνων”.
Επίσης, ο Γ. Ασημακόπουλος απαντώντας στα όσα είπε ο δήμαρχος ότι “έχει οργανώσει το δήμο” του είπε ότι “είχε έρθει η γυναίκα μου να πληρώσει τον λογαριασμό του νερού, όμως, ο υπολογιστής ήταν χαλασμένος, αλλά όταν πήγε πάλι να πληρώσει μετά από δύο ημέρες, πλήρωσε 4 ευρώ παραπάνω”.
Απαντώντας επίσης στα λεγόμενα του δημάρχου ότι “μου έκαναν καταγγελίες για τα αντλιοστάσια και τα λύματα”, ο Γ. Ασημακόπουλος του είπε “αν δεν κάναμε καταγγελίες τα λύματα θα έτρεχαν ακόμα στη θάλασσα” και “μας αφήσατε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα το καλοκαίρι με λύματα και δεν κάνατε τίποτα, ούτε ενημερώσατε τον κόσμο”.
Στην τοποθέτηση του ο Γ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι “εμείς στα Μέθανα θέλουμε να έχουμε ανοικτά και να λειτουργούν τα Λουτρά, να έχουμε τακτική και καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τον Πειραιά και να έχουμε αστική συγκοινωνία, που σταμάτησε επί των ημερών σας. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε στον Γαλατά, ούτε και στο Ναύπλιο, όπου υπαγόμαστε για θέματα υγείας. Σας ενημέρωσα εγγράφως στις 9 Μαρτίου 2021”.
Στη συνέχεια ο Γ. Ασημακόπουλος τόνισε:
Οι λαμαρίνες που υπάρχουν στα πεζοδρόμια γύρω από εγκαταλλειμμένα κτίρια θυμίζουν φαβέλες.
Στο Νησάκι έχει εγκατασταθεί η φορτηγίδα που εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο των σκαφών από τη Μαρίνα.
Για τα Λουτρά, δεν κάνατε τίποτα, παρά το γεγονός ότι πέρυσι τον Φεβρουάριο είχατε υποσχεθεί ότι θα έχετε την λύση σε 20 ημέρες.
Ο Δήμος διαθέτει κλαδοφάγο και τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι και τα χωράφια έχουν γεμίσει με κλαδιά. Γιατί δεν το λειτουργείτε;
Οι παιδικές χαρές είναι ακατάλληλες, χωρίς σωστή περίφραξη, με γαρμπίλι και τσιμέντο.
Υποσχεθήκατε ότι θα κατεδαφίσετε τα αποδυτήρια στην πλαζ και ακόμα δεν κάνατε τίποτα.
Τα πλοία από τον Πειραιά σταμάτησαν για πρώτη φορά στις 16 Σεπτεμβρίου.
Στο λιμάνι υπάρχει πυροσβεστικό μηχάνημα που δεν λειτουργεί, αν πιάσει φωτιά σε ένα σκάφος τι θα κάνετε;
Τα Μέθανα είναι αιμοδότης του Δήμου, αφού διαθέτει ξενοδοχεία, λιμάνι, μαρίνα, τραπεζοκαθίσματα από τα οποία εισπράττε ο Δήμος.
Η Αστυνομία έκλεισε επί των ημερών σας.
Ο υπουργός Κ. Κατσαφάδος σας κάλεσε 4 φορές, 2 φορές για τα Λουτρά, 1 για τα βαπόρια και 1 για τις επιδοτήσεις και δεν πήγατε να τον συναντήσετε”.