Πε. Απρ 25th, 2024

Σάββας Αθανασίου: «Κάνω άλλη μία έκκληση για το Κέντρο Υγείας Γαλατά!»

Απο τον δημοτικό σύμβουλο Σάββα Ν. Αθανασίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη διαμαρτυρία σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Γαλατά:
«Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους έχουν καταρτιστεί οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας Γαλατά, δεδομένου ότι οι υπάρχοντες ιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε 24ωρη βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα επι της ουσίας υπηρετούν μόνο 2 ιατροί, 1 παιδίατρος και 2 αγροτικοί γιατροί.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κορυφώνεται σε όλη την χώρα η πανδημία και τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει κανένα τραυματιοφορέα, ενώ 4 με 5 γιατροί, νοσηλευτές και οδηγοί ασθενοφόρων είτε βρίσκονται στη διαδικασία συνταξιοδότησης είτε είναι εκτός εργασίας για λόγους υγείας.
Επίσης, δεν λειτουργεί η Διοικούσα Επιτροπή, ενώ ο εκπρόσωπος του Δήμου έχει παραιτηθεί (απο τον περασμένο Ιούλιο) και δυστυχώς δεν έχει αντικασταθεί με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας.
Είναι σε τέτοια κατάσταση το Κέντρο Υγείας, που πιέζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες ο παιδίατρος να κάνει μόνος του εφημερίες, ο οποίος αρνείται, επικαλούμενος το σοβαρό επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καρδιολογικά περιστατικά και παθήσεις ενηλίκων και προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί αν θα εξαναγκασθεί να κάνει μόνος του εφημερία.
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους έχουν παραιτηθεί 3 ιατροί που εξυπηρετούσαν τους πολίτες σε Γαλατά και Μέθανα, στη Δρυόπη και τα άλλα χωριά.
Το Κέντρο Υγείας Γαλατά, ευτυχώς λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων σε αυτό, αλλά δεν αρκεί για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων, στο Δήμο Πόρου και στον Δήμο Ύδρας διακόπηκε αιφνιδίως, επειδή 4 νοσηλευτές με σύμβαση ορισμένου χρόνου μονιμοποιήθηκαν και υποχρεώθηκαν να παρουσιαστούν στις νέες τους θέσεις.
Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Τροιζηνίας, όλους τους παράγοντες της περιοχής να κινητοποιηθούμε ώστε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις που επιτείνουν τα αδιέξοδα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και άμεσα να προσληφθούν ιατροί προκειμένου να λειτουργήσει αξιοπρεπώς, αποτελεσματικά για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».