Πε. Απρ 25th, 2024

Καμμένη Χώρα – Κρασοπαναγιά

Διαδρομή: Καμμένη Χώρα – Κρασσοπαναγιά.
Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες.
Σύντομη περιγραφή: Το μονοπάτι οδηγεί από την Καμμένη Χώρα σε ένα ναυτικό τάμα, την Κρασοπαναγιά. Το ξωκλήσι είναι χτισμένο πάνω σε απότομα ασβεστολιθικά βράχια στην δυτική άκρη της χερσονήσου των Μεθάνων. Ο θρύλος λέει ότι ένας ναυτικός είχε φορτώσει στο καΐκι του βαρέλια με κρασί και περνώντας από το σημείο αυτό έπεσε σε φουρτούνα. Καθώς το πλοίο του κινδύνευε να βυθιστεί, ο ναυτικός προσευχήθηκε στην Παναγία και έκανε τάμα να χτίσει μια εκκλησία από κρασί. Έτσι, αφού σώθηκε έχτισε μια εκκλησούλα ανακατεύοντας χώμα με κρασί αντί για νερό. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 3.8 χλμ. Το μονοπάτι αρχίζει από την Καμμένη Χώρα.  Περπατάμε στον  χωματόδρομο στα αριστερά μας τον οποίο και ακολουθούμε. Αφού περπατήσουμε στο χωματόδρομο αυτό για 2.5 χλμ, συναντάμε διακλάδωση από όπου ξεκινά χωματόδρομος στα αριστερά μας και ανηφορίζει. Συνεχίζουμε, ακολουθώντας το δεξιό και μεγαλύτρο χωματόδρομο. Μετά από 55μ, ο χωματόδρομος κάνει μια απότομη δεξιά στροφή και κατηφορίζει προς τη θάλασσα. Σε 185 μ. το μονοπάτι περνά στα δεξιά μιας μάντρας και από 35 μ. καταλήγει σε κατακόρυφο βράχο. Σε απόσταση 30 μ από το βράχο, το μονοπάτι στρίβει αριστερά και ανηφορίζει κάπως απότομα.
Μετά από άλλα 65 μ, το μονοπάτι καταλήγει σε μια μικρή χαράδρα η οποία μοιάζει με απότομη ρεματιά που καταλήγει στη θάλασσα. Στο σημείο αυτό πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας ευθεία κατηφορίζοντας στα απόκρημνα βράχια. Μετά από περίπου 450 μ. συντάμε την κατάλευκη Κρασοπαναγιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.