Πε. Απρ 18th, 2024

Σ. Αθανασίου: «Ο δήμαρχος Πολλάλης απειλεί με κατασχέσεις σπιτιών τους δημότες!»

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σάββα Ν. Αθανασίου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση:
“Με χιλιάδες επιστολές ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, που διοικείται από τον δήμαρχο Σπύρο Πολλάλη, ζητεί από τους δημότες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την ύδρευση με την προτροπή “εντός 30 ημερών από την λήψη της παρούσας, καταβολή ή ρύθμιση αυτών βάσεις της κείμενης νομοθεσίας, ώστε να αποφύγετε τις περαιτέρω προσαυξήσεις, τη στέρηση της φορολογικής σας ενημερότητας και την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης”. Οι επιστολές έχουν ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2019 και η προθεσμία που δίνει η παράταξη του δημάρχου Πολλάλη, είναι τριάντα ημερών και εκπνέει στις 10 Νοεμβρίου 2019.
Ωστόσο, με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ( ΦΕΚ 145/30.09.2019) δόθηκε παράταση ρύθμισης οφειλών με την υποβολή αίτησης έως και την 31.12.2019. Με την απόφαση αυτή προβλέπεται η διαγραφή των προσαυξήσεων από 50% έως και 100%, ενώ οι δόσεις εξόφλησης μπορούν να επεκταθούν μέχρι και τις 100.
Με την παραπλανητική επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων “παγιδεύει” τους δημότες, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι ορισμένοι δημότες που εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους, δεν τους διαγράφηκαν οι προσαυξήσεις, πληρώνοντας όλο το ποσό της οφειλής και τις προσαυξήσεις.
Να αναφερθεί επίσης ότι στην επιστολή δεν αναγράφεται το υδρόμετρο και η περίοδος που αναφέρεται η οφειλή.
Αλλά το θέμα για το οποίο απαιτείται εγρήγορση είναι η προειδοποίηση “για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης”, που σημαίνει ότι επί δημαρχίας Σπύρου Πολλάλη, οι δημότες της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, απειλούνται με κατασχέσεις ακινήτων και κινητών που ευρίσκονται στα χέρια του οφειλέτη.
Επειδή το ζήτημα αφορά χιλιάδες συνδημότες μας, ζητώ να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες.

Σάββας Ν. Αθανασίου
Δημοτικός σύμβουλος
04.11.2019