Πα. Μαρ 29th, 2024

Σ. Αθανασίου: «Δήμαρχε, σταμάτα να λες ψέματα και ασχολήσου με τα προβλήματα»

Ο Σάββας Ν. Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στην 3η ανακοίνωση του ο δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων αναφέρεται και στο πρόσωπο μου. Σε ό,τι με αφορά θέλω να επισημάνω τα εξής:

1. Γράφει μεταξύ των άλλων: “ο απελθών Δήμαρχος, όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας του, αλλά και ένας Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης, «έσκισαν τα ιμάτιά τους» και αποχώρησαν από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”. Θέλω να του υπενθυμίσω ότι δεν αποχώρησα, γιατί απλώς δεν προσήλθα στην συνεδρίαση, δεδομένου ότι την κατήγγειλα ως άκυρη. Συνεπώς ψεύδεται χωρίς να ντρέπεται.

2. Στην συνέχεια υποστηρίζει ότι οι σύμβουλοι αποχώρησαν “με την πρόφαση ότι “τα Πρακτικά του Δ.Σ., για την ανάδειξη Προεδρείου του Δ.Σ., δήθεν δεν είχαν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό συνέβη, όχι από λάθος του Δήμου, αλλά από αργοπορία των διαχειριστών του ιστότοπου”. Ουσιαστικά με επιβεβαιώνει ότι δεν αναρτήθηκε το πρακτικό της εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και ότι είναι άκυρη η δεύτερη συνεδρίαση. Το επιχείρημα “αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό συνέβη, όχι από λάθος του Δήμου, αλλά από αργοπορία των διαχειριστών του ιστότοπου ( της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ) ενώ με δικαιώνει επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Για δεύτερη φορά λέει ψέματα χωρίς να ντρέπεται.

3. Για την αποκάλυψη του ότι “δεν είχαν αναρτηθεί τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ” με συσχετίζει με το επιχείρημα “ότι δεν το ανακάλυψα” και μάλιστα τονίζει ότι και λόγω “επαγγέλματος” θα έπρεπε να το είχα εντοπίσει. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο Δήμο 40 ημέρες δεν έχει καταλάβει (όπως και πολλά άλλα) ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν έχουν πρόσβαση στις πληρωμές και στα έγγραφα που εισέρχονται και εξέρχονται από τον Δήμο. Να του θυμίσω όμως ότι επί μακρόν και στις προεκλογικές του ομιλίες έλεγε με στόμφο ότι ο “Δήμος δεν πληρώνει γιατί ο Δήμος Πόρου του έχει μπλοκάρει το ΑΦΜ”. Πότε έλεγε ψέματα τότε προεκλογικά ή τώρα; Απλώς να θυμίσω στον δήμαρχο ότι από το 2010 έως και σήμερα δεν έχω ψηφίσει ούτε ένα προυπολογισμό και ούτε ένα ισολογισμό και διαχρονικά ζητάω οικονομικό έλεγχο τόσο στο Δήμο, όσο και στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο και αν αναζητήσει τα γραπτά μου και τις ομιλίες θα βρει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα του. Δυστυχώς, την ίδια περίοδο αναζητούσε ψήφους στα διάφορα μπαράκια τις νυχτερινές ώρες και αγνοούσε τι γινόταν στο Δήμο. Εγω, ασχολιόμουν και ασχολούμαι με την επιβίωση της οικογένειας μου και όχι μόνο με τον εαυτό μου.
4. Τώρα, όσον αφορά την ουσία για τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμών υπάρχουν αυτονόητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει. Απλώς, θα συμβουλεύσω τον δήμαρχο να μην μετατρέψει το Δήμο και την περιοχή μας σε “Αρένα” και να μην αδικήσει ανθρώπους αν προηγουμένως δεν τεκμηριώσει πρώτα όσα υποστηρίζει.
5. Θα συνιστούσα στον δήμαρχο να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιοχής και να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες για την προώθηση και επίλυση τους. Φοβάμαι ότι έχει αποπροσανατολιστεί και θα αναφέρω μόνο ένα θέμα: Για την απογραφή της δημοτικής περιουσίας στο Κτηματολόγιο που τους τρεις μήνες που ακολούθησαν από την εκλογή του και τις 40 ημέρες της θητείας του από την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχει κάνει τίποτα, παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί δύο παρατάσεις.