Πα. Απρ 19th, 2024

Σ. Αθανασίου:»Να συγκληθεί άμεσα κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας και δημοτικού συμβουλίου

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Αθανασίου,ερωτηθείς σχετικά με την φωτιά που έκαψε δεκάδες στρέμματα στη Λουτρόπολη των Μεθάνων, απάντησε: «Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα, αλλά ευτυχώς δεν κάηκε κανένα σπίτι. Ο δυνατός αέρας που φύσαγε δημιούργησε δύο ταυτόγχρονα μέτωπα και απειλήθηκαν οικίες, το σχολικό συγκρότημα και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Ωστόσο, η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, του ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων, καθώς και η συγκλονιστική προσπάθεια των εθελοντών, κατορθώθηκε αργά το απόγευμα να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς στην κορυφή στο Μαλιμπάρδι.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν και βεβαίως σε εκείνους που συντόνισαν από αέρος και ξηράς την όλη προσπάθεια. Η φωτιά σιγοκαίει ακόμα, αλλά με υπεράνθρωπες ενέργειες οι Πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν.
Το ξάφνιασμα που δεχθήκαμε από τη φωτιά ήταν μεγάλη και η αγωνία μας μεγαλύτερη.
Ωστόσο, ψύχραιμα πρέπει να καθήσουμε να δούμε τι κάναμε για την πυροπροστασία της περιοχής μας και κυρίως τι δεν κάναμε.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συγκληθεί στις επόμενες ώρες, κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας και του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός και βεβαίως ένας σχεδιασμός για τη σήμερα και το αύριο.
Να υπενθυμίσω ότι από τριμήνου έχω ζητήσει την σύγκληση της Πολτικής Προστασίας, που έχει συγκροτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεν έχει συγκληθεί ποτέ τους τελευταίους μήνες.
Η Πολιτική Προστασία που έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί από την έναρξη της καραντίνας.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν τοπικά σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων και συνολικά για τον Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων.
Αν έχουν συγκροτηθεί εθελοντικά κλιμάκια.
Νηφάλια, πρέπει να τα συζητήσουμε.
Προφανώς και επιβάλλεται να βρούμε τις αιτίες της φωτιάς
Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες.
Σίγουρα πρέπει να αποδοθούν.
Αλλά να τα διορθώσουμε.
Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.
Απαιτείται εγρήγορση και σχεδιασμός».