Τρ. Απρ 16th, 2024

Σημαντικό αποτύπωμα άφησε ο επί 16 χρόνια κοινοτάρχης του Γαλατά Απόστολος Λέκκας,

ΛΕΚΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 97 ετών ο Απόστολος Λέκκας του Παναγιώτου, ο οποίος διατέλεσε επί 16 χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας του Γαλατά Τροιζηνίας.
Γεννήθηκε στην Τροιζήνα (Δαμαλάς) Τροιζηνίας το 1924. Γονείς του ήταν ο ιερέας Παναγιώτης Λέκκας και η Μαρία Γιαννοπούλου .Έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην Τροιζήνα κι αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Γαλατά.
Υπηρέτησε στον στρατό μετά την απελευθέρωση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου για 5 χρόνια (1945-1949) ως ασυρματιστής.
Διετέλεσε μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Γαλατά με πρόεδρο τον Γ.Κατσίγκρα και το 1975 εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος και επανεξελέγη για τρεις τετραετίες. Συνολικά υπηρέτησε την κοινότητα Γαλατά ως Πρόεδρος για 16 συναπτά έτη 1975-1990.
Στην συνέχεια εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος για μια θητεία .Σκοπός του ήταν και από τη θέση αυτή να υπηρετεί τον τόπο του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της κοινότητας οργάνωσε τα Ανθεστήρια – μια τοπική γιορτή σε συνεργασία με τους ανθοκαλλιεργητές αλλά και όλους τους κατοίκους του Γαλατά η οποία έκανε την κοινότητα ευρέως γνωστή τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.
Άλλα μεγάλα έργα που έγιναν επί της θητείας του ήταν το κέντρο Υγείας Γαλατά ,το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλατά ,η κατασκευή προβλήτας που εξυπηρετεί τα φεριμπότ του πορθμείου καθώς και ο εξωραϊσμός της παράκτιας περιοχής με κατασκευή σιντριβανιών και δενδροφύτευση.
Αυτό που τον χαρακτήριζε κυρίως ήταν η προσφορά στον συνάνθρωπο και η επιθυμία για βελτίωση της ζωής των συμπολιτών του.