Τε. Απρ 24th, 2024

Σάββας Αθανασίου: «Υποκρισία και εμπαιγμός για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων»

Ο Σάββας Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Όσοι επαγγελματίες ενοικίαζαν χώρο στον αιγιαλό πλήρωναν 10 ευρώ το τ.μ. Εφέτος, ο Δήμος το έβαλε στα 15 ευρώ το τ.μ.
Εμείς είχαμε προτείνει να μηδενισθούν για εφέτος τα τέλη κοινόχρηστων χώρων. Πήραμε την απόφαση αφού υπέρ ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι σύμβουλοι του Πολλάλη δεν την ψήφισαν. Αυτή η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση γιατί προβλέπεται έκπτωση λέει κυβερνητική σε ποσοστό 40%.
Το εντυπωσιακό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η απόφαση ελήφθη με βάση άλλη απόφαση του Δήμου Πεντέλης!.
Όμως, στον αιγιαλό έχουμε αύξηση των τελών! Από 10 ευρώ πήγε στα 15 ευρώ το τετραγωνικό, δηλαδή αύξηση 50%.
Επίσης, στον διαγωνισμό για την παραλία για την Αχλαδίτσα, που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας προβλέπεται έκπτωση 60%!.
Δεν γνωρίζω τι θα πράξει επ’ αυτού η Αποκεντρωμένη. Εγω, κατέθεσα προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 για την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και θα καταθέσουμε και πάλι πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να πληρώσουν εφέτος οι επαγγελματίες μόνο 1 ευρώ το τ.μ.
Αλλά και στο Λιμενικό Ταμείο, που προτείναμε 1 ευρώ το τ.μ. οι συνεργάτες του Πολλάλη, Κόλλιας, Λίτσας, Σούχλας την απέρριψαν με το αιτιολογικό ότι θα χάσουν χρήματα. Να επισημάνω ότι κάθε χρόνο το Λιμενικό Ταμείο περιμένει να εισπράξει 16.000 ευρώ και τα ανείσπρακτα από τα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων ανέρχονται σε 110.000 ευρώ!