Σα. Απρ 20th, 2024

Σάββας Αθανασίου: «Ζητάμε άμεση αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των Ιαματικών Πηγών»

Δίνουμε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής του δημοτικού συμβούλου Σάββα Ν. Αθανασίου η οποία έχει σταλεί στην υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, σε κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της αναγνώρισης, πιστοποίησης και λειτουργίας των ιαματικών πηγέων της Λουτρόπολης των Μεθάνων. Οι πολύμηνες επαφές και πιέσεις ελπίζουμε σύντομα να ευοδωθούν.
Η επιστολή:
ΣΑΒΒΑΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α’ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Αξιότιμος κυρία υπουργός

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

Η περιοχή των Μεθάνων διαθέτει ιαματικές πηγές, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε τους τελευταίως δύο αιώνες η τοπική οικονομία. Είναι γνωστό ότι οι πηγές αναφέρονται από τον Παυσανία. Ωστόσο, τα τρία κρατικά κτίρια είναι κλειστά από διετίας. Οι συνέπειες από τη μη λειτουργία των πηγών είναι ορατές στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι στερούμεθα πλέον και επαρκούς θαλάσσιας συγκοινωνίας με τον Πειραιά.
Αυτό που ζητάμε, ως κάτοικοι των Μεθάνων, αλλά και ως εκπρόσωποι του στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων είναι η άμεση αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των πηγών. Αυτονόητο είναι ότι είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των πηγών ή άλλων μορφών επενδυτικής συνεργασίας. Ωστόσο, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι πηγές και σε μεταβατικό στάδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση σε ιδιώτη των πηγών. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και είμαστε στη διάθεση σας να προτείνουμε τρόπο άμεσης λειτουργίας. Όμως, είναι απαραίτητο να αναγνωριστούν και να πιστοποιηθούν οι πηγές, τόσο οι κρατικές, όσο και οι ιδωτικές.

Ευχαριστούμε και περιμένουμε ευχάριστα νέα για το θέμα που σας αναφέρουμε

Σάββας Ν. Αθανασίου