Πε. Απρ 18th, 2024

Θεατρική παράσταση Lemon πάνω στο ferry-boat «Νικολάκης» στον Πόρο

To θεατρικό έργο βασισμένο στο «Χιλιαεννιακόσια» του Alessandro Baricco στο Λιμάνι του Πόρου,θα παιχτεί το Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιουλίου – 21:30.
H απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια
του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού
που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι
και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό
Ένα αγκυροβολημένο ferry. Η μπουκαπόρτα ανοίγει. Οι θεατές επιβιβάζονται. Φώτα, ήχος, σκηνικά, το πιάνο-μαγικό κουτί και οι δύο ηθοποιοί έχουν πάρει ήδη τη θέση των αυτοκινήτων στην πλατφόρμα του πλοίου. Η παράσταση αρχίζει. Ο Χιλιαεννιακόσια δε θα κατέβει από το καράβι στο οποίο γεννήθηκε παραμένοντας για τα επόμενα εβδομήντα λεπτά μαζί με τον τρομπετίστα και μοναδικό του φίλο Τιμ Τούνυ και τους θεατές κάπου ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα.
|Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;|
Μετά την πρωτότυπη παράσταση στο κτήμα λεμονιών Κλάδος στο Γαλατά Τροιζηνίας, η ομάδα Experimento επιστρέφει. Αυτή τη φορά η site-specific παράσταση με θέμα τη ζωή του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια αγκυροβολεί στο λιμάνι του Πόρου και βρίσκει το σκηνικό της χώρο πάνω στο ferry-boat που συνδέει το Γαλατά με τον Πόρο προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία.

Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη, το Lemon συνεχίζει το ταξίδι του ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, σε μη αμιγώς θεατρικούς τόπους. Το πιάνο της παράστασης μαζί με τους δύο ηθοποιούς Μελαχρινό Βελέντζα (Χιλιαεννιακόσια) και Γιώργο Δρίβα (Τιμ Τούνυ) -αφηγητές αυτής της ιστορίας- θα βρεθούν πάνω στο ferry-boat υπενθυμίζοντάς μας πως θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές.
Στο «παγωμένο» αυτό στιγμιότυπο προσεγγίζουμε την ουσία του έργου του Alessandro Baricco. Τα υπόλοιπα επί σκηνής σε μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση!
*Οι δύο παραστάσεις θα παιχτούν με αγγλικούς υπέρτιτλους
|Στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται αυτό που θα δουν|