Πα. Μαρ 29th, 2024

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου και βράβευση επιτυχόντων μαθητών στον Πόρο

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, εκπροσώπων τοπικών αρχών και κοινού πραγματοποιήθηκε και φέτος η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πόρο. Όπως κάθε χρόνο, αμέσως μετά την παρέλαση η δημοτική αρχή δεξιώθηκε τους πολίτες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου & Β’ Δημοτικού και βράβευσε τους μαθητές του Λυκείου Πόρου που εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2018. Μαζί με τους τιμητικούς επαίνους, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης παρέδωσε ως δώρα σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες δωροεπιταγές των 150€ του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ οι οποίες ήταν χορηγία του ιδίου, καθώς και της εταιρίας «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που τις διέθεσε με έκπτωση 20%.


Συγχαίροντας τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους για τις επιδόσεις τους, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν στο μέλλον την επιλογή να επιστρέψουν στον τόπο τους και να επιλέξουν να το κάνουν. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, αν τα παιδιά της νέας γενιάς που αποκτούν πρόσβαση στην επιστημονική γνώση δεν επιστρέφουν στον τόπο τους για να την αξιοποιήσουν και να τη μεταδώσουν, τότε η προοπτική του νησιού, ή αντίστοιχα της χώρας μας, δεν είναι ευοίωνη και επανέλαβε το κάλεσμά του προς τους νέους επιστήμονες του τόπου να συνεργαστούν με τον Δήμο, να συμμετέχουν στα κοινά και να αναλάβουν σταδιακά τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα ακόλουθα:
Γκίκας Γεώργιος του Ανδρέα: Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δεκούλος Στυλιανός του Γεωργίου: Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Καλάντια Νικόλαος του Εμζάρ: Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ).
Κρητικού Ελισάβετ του Σπυρίδωνος: Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Λεβειδιώτης Δημήτριος του Θεμιστοκλέους: Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ).
Μάγειρα Αθανασία του Γκίκα: Τμήμα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Μοσχογιάννη Παναγιώτα του Ευαγγέλου: Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μωυσιάδου Χαρίκλεια του Μιχαήλ: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.
Ξάνθης Παντελεήμων του Αναστασίου: Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παπαθυμιόπουλος Μιχαήλ του Ευαγγέλου: Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Πίπιλα Βικτώρια του Νικήτα: Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ρεΐζης Ιωάννης του Σταύρου: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.
Τζάνου Παναγιώτα του Χρήστου: Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τσάμη Γεωργία του Νικολάου: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.