Πε. Απρ 25th, 2024

Γ. Δημητριάδης: «Αρχίζουν οι έλεγχοι για τους κοινόχρηστους χώρους από το Σάββατο το πρωί»

Την έκπληξη του εξέφρασε ο δήμαρχος του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης για το γεγονός ότι μόλις το 30% των επαγγελματιών του Πόρου ζήτησαν και πήραν άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, ενώ το 70% αδιαφορεί. Τόνισε επίσης ότι από το Σάββατο το πρωί θα σταλεί επιστολή στην Αστυνομία για να κάνει ελέγχους μαζί με τον Δήμο. Κάλεσε δε τους επαγγελματίες να ρυθμίσουν το θέμα των κοινόχρηστων χώρων μέχρι την Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Πόρου είπε ακόμα ότι είναι ανεξήγητο όταν το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να πληρώσουν μόνο 1 ευρώ για το τετραγωνικό αυτοί να αδιαφορούν και να μην συμμορφώνονται.

Τόνισε επίσης ότι θα επιβληθεί πρόστιμο την πρώτη φορά αλλά την δεύτερη φορά αν διαπιστωθεί ότι δεν κατέχουν άδεια παραχώρησης η επιχείρηση τους θα κλείσει για 3 μήνες.

Μίλησε ακόμα και για την πεζοδρόμηση που θα γίνει από την πιάτσα του ταξί μέχρι την πλατεία Σολωμονίδη όπου λειτουργούν 35 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βέβαια, τόνισε, ότι η πεζοδρόμηση θα γίνει εφόσον την θέλουν οι καταστηματάρχες και με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν άδεια παραχώρησης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πόρος είπε ότι «δεν θα διακινδυνεύσει τη φήμη του νησιού» και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουν στους υγειονομικούς κανόνες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ανακοίνωσε επίσης και τα τετραγωνικά που δικαιούται ο κάθε καταστηματάρχης.
Σε ζωντανή σύνδεση ενημέρωσε τους επιχειρηματίες ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σχετικά με ζητήματα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Πόρο.

Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα, υπενθύμισε στους επιχειρηματίες που λειτουργούν στην παραλία του νησιού, τι ισχύει με τις φετινές παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων και τους κάλεσε να τους αιτηθούν άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου από τον Δήμο Πόρου, μέχρι την Παρασκευή, προειδοποιώντας τους ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι από την αστυνομία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε ότι σχετική παράβαση ισοδυναμεί με «μισή» σφράγιση, καθώς στη δεύτερη παράβαση σφραγίζεται το κατάστημα για τρεις μήνες.
Ο Δήμαρχος Πόρου εξήγησε πως σε πρώτο στάδιο οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν άδεια για τις παραχωρήσεις που είχαν στο παρελθόν, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα γίνουν οι παραχωρήσεις των επιπλέον επιφανειών που θα ισχύουν μετά την εφαρμογή της πεζοδρόμησης του Πόρου.
Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως από την συμπεριφορά των επιχειρηματιών και την εφαρμογή του νόμου, εξαρτάται η φήμη του νησιού.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου: