Πα. Μαρ 29th, 2024

Αρνήθηκαν να συζητήσουν στα Μέθανα για τις ιαματικές πηγές Μεθάνων

Η πρόταση για να διεξαχθεί το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στα Μέθανα, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης «η αξιοποίηση και η άμεση λειτουργία των τριών ιαματικών πηγών Μεθάνων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ» απορρίφθηκε με την αρνητική ψήφο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέα Τζινιέρη. Κατά την ψηφοφορία η πρόταση για την διεξαγωγή της συζήτησης στα Μέθανα εξασφάλισε 9 ψήφους, όσες και το όχι. Κατά ψήφισαν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Σπύρου Πολλάλη. Η ψήφος του προέδρου μετρήθηκε διπλή οπότε το αίτημα για να γίνει η συζήτηση για την επίσπευση των διαδικασιών απορρίφθηκε.
Η άρνηση της παράταξης του δημάρχου να συζητήσει το θέμα, αλλά να το βάλει μόνο σε ψηφοφορία προκάλεσε την δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμβούλων που πρότειναν το αίτημα.
Εντύπωση επίσης προκάλεσε η άρνηση της παράταξης του δημάρχου να συζητήσει και το θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Καραγιάννης για να συζητηθεί η εκδίωξη της δασκάλας από την κοινοτική κατοικία στον Καρατζά. Ο δήμαρχος, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσαν ότι αγνοούν το θέμα και τις καταγγελίες. Ωστόσο, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας τόνισαν ότι θα επαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση.
Ερωτηματικά επίσης δημιουργήθηκαν για τις δαπάνες για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Σούχλας ζήτησε να εγκριθεί η σκοπιμότητα της δαπάνης και ομόφωνα εγκρίθηκε. Όμως, αμέσως μετά, ζήτησε από τους συμβούλους της μειοψηφίας να του «πουν απο που θα πάρει τα χρήματα», προκαλώντας γενική θυμηδία. Τότε, ο δήμαρχος Σπ. Πολλάλης, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα γιατί δεν προέβλεψε η προηγούμενη δημοτική αρχή να του αφήσει αποθεματικό». Άμεση ήταν η αντίδραση του Κ. Καραγιάννη που επεσήμανε ότι «πρώτα γίνεται αναμόρφωση του προυπολογισμού και μετά γίνεται η έγκριση της δαπάνης».
Ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Αθανασίου έφερε το θέμα της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών τονίζοντας ότι «δεν μαζεύονται τα σκουπίδια» και ότι «κυκλοφορεί αυτοκίνητο δεξιοτίμονο χωρίς πινακίδες αντί για την σκουπιδιάρα» και ότι «αυτό είναι επικίνδυνο και αντισυμβατικό να γίνεται». Επίσης ο Σ. Αθανασίου ζήτησε να παραχωρηθούν χώροι στις δημοτικές παρατάξεις και γραμματειακή υποστήριξη, καθώς και πριν από κάθε συμβούλιο να υπάρχει πλήρης φάκελος με τα θέματα και τις εισηγήσεις.