Πε. Μαρ 28th, 2024

Κοινή πρόταση των συμβούλων της μειοψηφίας για λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των δημοτών και επαγγελματιών

Με κοινή τους πρόταση οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων κατέθεσαν πρόταση για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη λήψη μέτρων ανακούφισης των δημοτών και των επαγγελματιών απο τις συνέπειες του κορωνοϊού, το κλείσιμο της κασταστημάτων και τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της μείζονος, όσο και της ελάσσονος μειοψηφίας στην επιστολή τους προς τον Δήμο τονίζουν:

Αίτημα για Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου
 
Παρασκευή 17 Απριλίου 2020
 
ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου του ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ –ΜΕΘΑΝΩΝ Κύριο Τζινιέρη Αντρέα.
 
«Κύριε πρόεδρε
 
Σύμφωνα με το Άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 παρ.2 ζητούμε την σύγκληση Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Τροιζηνιας – Μεθάνων.
 
Με τα έξης θέματα:
«Λήψη απόφασης οικονομικών μέτρων ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου μας λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ο COVID19 και των αρνητικών συνεπειών που έχουν προκύψει.»
 
1. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από καταβολή
 
α).Του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμένου α εδάφιου της παρ 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/19759
(Α 74)  για χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω COVID19
β).Των Τελών παραχωρημένου χώρου σε καταστήματα και επιχείρησης από την έναρξη  των περιοριστικών μέτρων έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2020.
 
2. Την αναστολή  καταβολής των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λογω COVID 19 και έως τέλος Δεκεμβρίου του 2020 .
 
α) Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%
β) Των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
γ)Την απαλλαγή καταβολής της εισφοράς για σίτιση παιδιών που απασχολούνται σο βρεφο – παιδικό σταθμό . Για το χρονικό διάστημα από την υποχρεωτική διακοπή τους λόγω COVID 19 έως τον Δεκέμβριου 2020 .
 
3. Οικονομική ενίσχυση των εμπορικών συλλόγων, συλλόγου Λεμβούχων και  συλλόγου Αλιέων καθώς και άλλων οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων έτσι ώστε τα χρήματα που θα τους δοθούν ( επιχορηγηθούν) να χρησιμοποιηθούν  για την οικονομική τους ανάκαμψη.
 
4. Ενέργειες και δράσεις  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου για παροχή βοήθειας στους απόρους λόγω του covid-19.
 
 
 
 
Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Κεραμίδας  Γεώργιος
Καραγιάννης Κωνσταντίνος
Μέλλος  Ιωάννης
Αναστασιάδης Γεώργιος
Γαλουτζή Χρυσούλα
Αθανασίου Σάββας
Καρνέζης Σπύρίδων
Παντελής Βασίλειος
Καραγιάννης Γεώργιος
    10.Σαμπάνης Δημήτριος
    11.Πατουλιάς Κωνσταντίνος
    12. Ανδρέου Χρυσούλα
    13. Λαζάρου Κωνσταντίνος

Επίσης, επισημαίνουν:
Αγαπητοί συνάδελφοι πήραμε αυτή την πρωτοβουλία  ζητώντας να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να πάρουμε μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας  και των επιχειρήσεων αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων  λόγω COVID19. Αντιλαμβάνεστε ότι η συνοχή του κοινωνικού ιστού είναι αυτό που εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε .
   Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τη λήξη των μέτρων.
  Οι συμπολίτες μας που υποφέρουν πρέπει να βρουν το δήμο μας συμπαραστάτη και στήριγμα του.
Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο ούτε χρόνο για αντιπαραθέσεις .
Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι να μας βρουν ενωμένους προασπίζοντας τους,
Για αυτό λοιπόν προτείνουμε  συγκεκριμένα  θέματα  προτάσεις προς ψήφιση .
1ον. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού α΄ εδάφιου του άρθρου 1 του ν. 25/19759 (Α74)για χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λογω COVID-19 . Βασιζόμενοι στη πράξη 20/3/2020 νομοθετικού περιεχομένου ΑΡΘΡΟ 37 παρ 9
2ον . Την απαλλαγή των καταστημάτων και των επιχειρήσεων   από τα τέλη παραχωρουμένου χώρου. Κατά παρέκκλιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που ορίζει απαλλαγή για διάστημα όσο ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης.
Εμείς προτείνουμε η απαλλαγή των τελών να είναι έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020 διότι οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να έχουν πιο αραιοί διάταξη των  τραπεζοκαθισμάτων
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 
3ον Την αναστολή καταβολής των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λογω COVID 19 και έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020.
 α) Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%
 β) των τελών παρεπιδημούντων 0,5% . Όπως γνωρίζουμε οι επιχειρήσεις έχουν πληγή και θα πληγούν και μετά το τέλος των όποιων περιοριστικών μέτρων . Τα τέλη αυτά βεβαίως και θα εισπραχτούν από τις επιχειρήσεις οι οποίες υποχρεούνται να τα αποδώσουν στον Δήμο .πρέπει  λοιπόν να πάρουμε απόφαση μη απαίτησης της καταβολής των χρημάτων .ΕΔΩ  ο Δήμος μας πρέπει να πρωτοστατήσει και να πίεση την κεντρική εξουσία για νομοθετική ρύθμιση σχετική με τα τέλη παρεπιδημούντων και τα τέλη επί των ακαθαρίστων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 
4ΟΝ  Την απαλλαγή καταβολής της εισφοράς για σίτιση παδιών που απασχολούνται στο βρεφονηπιακό σταθμό . για το χρονικό διάστημα από την υποχρεωτική διακοπή τους λόγω COVID 19 Kαι έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020 .Αγαπητοί συνάδελφοι δεν υπάρχει ίσως καμία κοινωνική ομάδα που να μην έχει πληγεί ζητώ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απαλλαγούν οι γονείς από εισφορά σίτισης στον παιδικό σταθμό .καθώς να πάρουμε σχετική απόφαση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της ΔΗΚΕΔΗΤ για να καλυφτεί όποιο οικονομικό κενό στην επιχείρηση.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ –ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5ΟΝ
Οικονομική ενίσχυση των εμπορικών συλλογών Γαλατά και Μεθάνων με το ποσό των 3000 ευρώ στο καθένα έτσι ώστε να τους δώσουμε τη δυνατότητα δράσεων για την πλήρη λειτουργία τους αλλά και για την οικονομική τους ανάκαμψη .Καθώς και οικονομική ενίσχυση του συλλόγου λεμβούχων και αλιέων με το ποσό των1500ευρω για το κάθε σύλλογο ώστε να χρησιμοποιηθούν σε δράσεις για την ανάκαμψη του κλάδου τους.
 
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
 
Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ