Σα. Απρ 20th, 2024

Συγκρότηση 7μελούς επιτροπής αποφάσισαν για τα Μέθανα οι σύμβουλοι της μειοψηφίας

Τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στα Μέθανα είναι:
1. Η πλειοψηφία του Σπ. Πολλάλη αρνήθηκε να επιτρέψει τη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης και επικαλέστηκε «προσωπικά δεδομένα». Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να έχετε πλήρη κάλυψη.
2. Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ( Γιώργος Κεραμίδας,Σπύρος Καρνέζης, Γιάννης Μέλλος, Χρυσούλα Γαλαντζή, Σάββας Αθανασίου, Κώστας Καραγιάννης, Γιώργος Καραγιάννης, Κώστας Πατουλιάς, Χρυσούλα Ανδρέου, Βασίλης Παντελής, Δημήτρης Σαμπάνης) και οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Χατζίνας και Κώστας Μαργαρώνη
αποφάσισαν να συγκροτηθεί 7μελής επιτροπή προκειμένου να πιέσει την ΕΤΑΔ, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια και όλους τους συναρμόδιους φορείς για να αξιοποιηθούν τα κρατικά ακίνητα στα Μέθανα ( Ιαματικές Πηγές, Κέντρο Λουτροθεραπείας Μεθάνων, Νησάκι, Μαρίνα), να γίνει το Ηφαιστειακό Μουσείο στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων, με διαφανείς όρους και προυποθέσεις με επίσπευση των σχετικών διαγωνισμών. Στον διαγωνισμό να προταθούν τα ποιοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά με δέσμευση επενδύσεων.
3. Η πρόταση είναι σύνθεση απόψεων και των δύο δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.
4. Ο δήμαρχος Σπ. Πολλάλης είπε το θέμα των ιαματικών πηγών είναι θέμα που το χειρίζεται μόνος του, δεν επιθυμεί τη συνεργασία των δημοτικών συμβούλων και τόνισε ότι περιμένει από την ΕΤΑΔ τις αποφάσεις της. Την πρόταση του ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξή του. Αρνήθηκε επίσης να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση συναίνεσης για την επίλυση των Μεθάνων.