Σα. Απρ 20th, 2024

Παραιτήθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Καρνέζης και Μαρίνα Μπακάλη

Την παραίτηση του κατέθεσε στις 4 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ο Σπύρος Καρνέζης, η οποία έγινε αποδεκτή με την υπ’ αριθμόν 725 απόφαση του δημάρχου Κώστα Καραγιάννη. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι ο δήμαρχος διατηρεί ο ίδιος τις αρμοδιότητες που είχε ο Σπ. Καρνέζης. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί για διάφορους λόγους τους οποίους δεν γνωστοποίησαν.
Ωστόσο, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο δήμαρχος Κ. Καραγιάννης, πριν από ένα μήνα σε συγκέντρωση των δημοτικών και τοπικών του συμβούλων τους κάλεσε να του δηλώσουν αν θα είναι και πάλι υποψήφιοι με το συνδυασμό του στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαίου του 2019 και μάλιστα δήλωσε, ότι εκείνοι που κατέχουν θεσμική θέση και δεν θα είναι υποψήφιοι να παραιτηθούν ώστε να αντικατασταθούν με συμβούλους που θα είναι στο πλευρό του.Ο Σπ. Καρνέζης δήλωσε τότε ότι «κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του» και υπέβαλε προφορικά την παραίτηση του. Ο Κ. Καραγιάννης, δεν ήταν έκανε αποδεκτή και του ζήτησε να το ξανασκεφτεί. Όμως, οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν τεταμένες με αποτέλεσμα, σε μια νεώτερη συνάντηση τους, ο Καρνέζης του είπε ότι επιμένει στην θέση του και θα παραιτηθεί. Την Κυριακή το πρωί, ο δήμαρχος με τηλεφωνήματα προς κρατικά θεσμικά όργανα τους ενημέρωνε ότι «κατάργησε από τη θέση τους τόσο τον Σπ. Καρνέζη, όσο και την αντιδήμαρχο Μαρίνα Μπακάλη και να μην δέχονται τις εντολές τους». Από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του δημάρχου είναι εύλογο το ερώτημα, πως κρατικά όργανα που στην αποστολή τους είναι να διαφυλάσσουν την ασφάλεια των πολιτών να παίρνουν εντολές από τους αντιδημάρχους ή ακόμα και από τον δήμαρχο.
Η αντιδήρχος Μαρίνα Μπακάλη, λέγεται ότι σε πρόσφατη συνάντηση της με τον δήμαρχο υπέβαλε και εκείνη προφορικά την παραίτηση της, όμως ζήτησε μια εβδομάδα περιθώριο προκειμένου να συγκαλέσει τη Σχολική Επιτροπή για να κάνει τον απολογισμό της.
Μετά τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων, λέγεται ότι ακολούθησαν και δηλώσεις ορισμένων συμβούλων της παράταξης του Κ. Καραγιάννη, οι οποίοι του δήλωσαν ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιοι μαζί του. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, δέχθηκε πρόταση του δημάρχου να ορισθεί αντιδήμαρχος μέχρι τη λήξη της δημαρχιακής θητείας, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Φήμες λένε ότι πάνω από 10 δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Κ. Καραγιάννη αρνήθηκαν να είναι και πάλι υποψήφιοι μαζί του στις προσεχείς εκλογές.