Τρ. Μαρ 19th, 2024

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΛΑΝΟΒΑ

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Καλημέρα.
Σήμερα
πήγα σε ένα
πολυχώρο
– το μοναδικό
στην περιοχή μας-
που διαθέτει πισίνα,
τένις, εστιατόριο,
βιομηχανικό μουσείο,
δημιουργικές κατασκευές,
πινκ πόνγκ, ποδοσφαιράκι.
Ακόμα,
αν θέλετε
να χορέψετε
μέχρι και
μπόσα νόβα,
θα πάτε στο
ΕΛΑΝΟΒΑ!

ΕΛΑΝΟΒΑ

Το κτήμα ΕΛΑΝΟΒΑ βρίσκεται κοντά στον Γαλατά και είναι ένας σημαντικός και μοναδικός προορισμός που διαθέτει πισίνα, γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά, πιγκ πόγκ, ποδοσφαιράκι και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.
Το κτήμα Ελανοβα δημιουργήθηκε από τον Μανώλη και την Βεατρίκη Παπαδάκη, ενώ σήμερα το κτήμα λειτουργεί από τα παιδιά τους.
Το περίεργο όνομα το πήρε από τα αρχικά των ονομάτων των τεσσάρων παιδιών τους: ΕΛένη, Αντώνης, ΝΟτα και ΒΑσίλης.
Είναι καθημερινά ανοικτο και σας προσφέρει στιγμές διασκέδασης, χαλαρωσης και αθλησης!!
Είναι ένας χώρος με πισινα , γήπεδο τενις, παιδικη χαρα, εστιατόριο, μπαρ.
Ανοίγει από τις 12:00 και κλείνει στις 20:00 μ.μ.
Στον χώρο αυτό, που βρίσκεται ανάμεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με ελαιόδενδρα θα ανακαλύψετε μια συλλογή από αντλίες που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες προπολεμικά και μεταπολεμικά στα χωράφια τους για την άντληση νερού.
Οι μηχανές αυτές, που διασώθηκαν από τον Μανώλη Παπαδάκη, αποτελούν ‘ζωντανό» βιομηχανικό μουσείο του κάμπου της Τροιζηνίας.
Αντικρύζοντας τις μηχανές σε πιάνει ένα δέος, δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο του πολυχώρου είναι συγκεντρωμένη η ιστορία της αγροτικής παραγωγής του κάμπου της Τροιζηνίας.
Επίσης, θα θαυμάσεις και ένα σιντριβάνι, που είναι φτιαγμένο με πολύ μεράκι. Με τον ποδηλατιστή, τον ψαρά, να λειτουργούν αρμονικά και τα χαζεύουν επί ώρες τα μικρά παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι.
Σε αυτό τον πολυχώρο, το κυριότερο είναι ότι δεν πλήττεις. Μπορείς να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Να κάνεις μπάνιο στην πισίνα, να αθληθείς. Να παίξεις τένις, ποδοσφαιράκι, πίνγκ πόνγκ, να κάνεις ηλιοθεραπεία και όταν θέλεις να κοιμηθείς θα πας στις κούνιες και στα δένδρα που σου παρέχουν σκιά.
Έχει παιδική χαρά για τα παιδιά, κλουβιά με ζώα, που ευχάριστα τα παιδιά βλέπουν και μαθαίνουν τη χελώνα, τα κουνέλια κλπ.
Στο ΕΛΑΝΟΒΑ, μπορείς να χορέψεις με την παρέα σου – ακόμα να κάνεις τον γάμο σου και τα βαφτίσια των παιδιών σου – να περάσεις ωραία χορεύοντας και παρασύροντας στην πισίνα τους φίλους σου!
Και μην ξεχνάτε:
είναι ένας μοναδικός
πολυχώρος που
συνδυάζει πολλές
διαφορετικές
δράσεις…