Πα. Απρ 19th, 2024

Ξενοδοχείο Η ΑΚΤΗ

Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 1901, ανακαινίστηκε πλήρως και διαμορφώθηκε με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, για να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και τις 4 εποχές του χρόνου.

Ξενοδοχείον Ακτή

To 1896 άρχισε η οικοδόμηση του κτιρίου που προορίζονταν για αρχοντικό. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν: ηφαιστειογενής πέτρα, απ’την οποία έβριθε ο τόπος, πορόλιθος Αιγίνης και πορσελάνη ,αντί άμμου, λόγω της ανθεκτικότητάς της. Τα τούβλα έρχονταν με καΐκι από τουβλοποιείο του Πειραιά. Προσελήφθησαν δε για το κτίσιμο Βούλγαροι πελεκητές πέτρας, οι οποίοι ήταν οι καλύτεροι μάστορες της εποχής.

Από το 1901 ,που τελείωσε η κατασκευή του κτίσματος, μέχρι το 1938 χρησιμοποιήθηκε ως παραθεριστική κατοικία , ενώ στην πίσω πλευρά του λειτουργούσε ένα μικρό εργοστάσιο εμφιαλώσεως ιαματικού νερού από τις Πηγές Καρασταμάτη.

Το 1938 περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Ασημακόπουλου, η οποία και το διαχειρίζεται έως σήμερα. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, ως ξενοδοχείο, είχε 19 δωμάτια ,ενώ μετά από μία ανακαίνιση το 1996, τα δωμάτια αναδιαμορφώθηκαν και μειώθηκαν σε 10. Το 2005 ξεκίνησε νέα ανακαίνιση, η οποία με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά από τους ιδιοκτήτες, κατέληξε στην μορφή που έχει σήμερα το Ξενοδοχείο Ακτή. Χτισμένο μπροστά στη θάλασσα, κάτω από την σκιά των ηφαιστειογενών βουνών, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.