Σα. Μαΐ 21st, 2022

Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Μέθανα, Καλλονή, Γαλατά, Τροιζήνα, Πόρο

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, απο την προσεχή Κυριακή έως και την Καθαρή Δευτέρα, θα δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να διασκεδάσουν. Οι Δήμοι Τροιζηνίας – Μεθάνων και ο Δήμος Πόρου με ανακοινώσεις και αφίσες ενημερώνουν τους πολίτες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ωστόσο, υπάρχουν και σύλλογοι και ιδιώτες που γνωστοποίησαν αποκριάτικες εκδηλώσεις. Οι σύλλογοι που θα κάνουν εκδηλώσεις είναι ο Σύλλογος Γονέων Μεθάνων την προσεχή Παρασκευή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά σήμερα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, η Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας σήμερα στον «Ντάνο» και το ΕΝ ΠΛΩ, στον Άγιο Γεώργιο Κουνουπίτσας την προσεχή Κυριακή 1 Μαρτίου.

ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ

Οι διήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Σάββατο παιδικό αποκριάτικο πάρτυ και την Κυριακή ο παραδοσιακός Μεθανίτικος Γάμος. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ

Τα Κούλουμα θα γιορτασθούν στην Καλλονή. Στα Αλώνια, θα γίνει μουσική εκδήλωση και θα υπάρχουν κεράσματα.

ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν το Σάββατο στον διαγωνισμό τηλεκατευθυνόμενων (Νέο Δυτικό Λιμάνι) και την Καθαρά Δευτέρα στο πάρτυ μασκέ με παιδικό πρόγραμμα (μπροστά από το Γυμνάσιο), ενώ από φέτος θα είναι απαραίτητοι για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, το οποίο εμπλουτίζεται με υποχρεωτικές δοκιμασίες για παιδιά και άλλες καινοτομίες. Μια από αυτές είναι η σύμπραξη με την ομάδα «Όλοι μαζί περπατάμε», μαζί με την οποία το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει για πρώτη φορά καρναβαλικός περίπατος στο εσωτερικό του Οικισμού.
Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Παρασκευή με την μασκέ – παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στο κέντρο του Πόρου και το ραντεβού τους μπροστά από το Δημαρχείο.
Το τριώδιο άνοιξε και ο Πόρος, όπως κάθε χρόνο, μεταμφιέζεται μασκέ για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους του!
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (28.2 – 2.3.2020) είναι ιδιαίτερα πλούσιο με επιλογές για όλα τα γούστα, αλλά και νέες εκπλήξεις.
Η κεντρική εκδήλωση της Κυριακής στην Πούντα περιλαμβάνει φέτος γλέντι μέχρι τελικής πτώσης με τον Ματθαίο Γιαννούλη, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα προηγηθούν οι αγαπημένοι Λάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γιοκαρίνης, οι οποίοι θα δώσουν ποπ – ροκ διάσταση στο καθιερωμένο πάρτυ μασκέ στην πλατεία Καραμάνου.