Τρ. Νοέ 28th, 2023

Ανακαλύψτε την ηφαιστειακή Καμμένη Χώρα και το Θεατράκι της

Το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο της Καμμένης Χώρας Μεθάνων προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά την καμμένη πέτρα, όπως την διαμόρφωσε η λάβα από την έκρηξη που έγινε το 250 προ Χριστού.

Όμως, το μεράκι του Θοδωρή Ιωάννου,όπου λειτουργεί το Θεατράκι και διατηρεί και την ταβέρνα «Οινοπνευματοθαρεπευτήριον» αποτελεί πάντα κίνητρο για να to επισκεφθούν οι «ψαγμένοι» τουρίστες.

Απο τις 6 Αυγούστου έως και τις 12 Αυγούστου, κάθε ημέρα, το Ανοιχτό Θέατρο της Καμμένης Χώρας, σημαντικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις επιτυχίες τους.

Αναλυτικότερα θα βρείτε στην σελίδα https://www.facebook.com/kamenixoraopentheatre/

Κώστας Χατζής, Ελένη Δήμου, Λάκης Παπαδόπουλος, Μπάμπης Τσέρτος, Παντελής Αμπαζής είναι μερικά ονόματα. Το πρόγραμμα αναλυτικά εμφανίζεται στην αφίσσα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ

Διαδρομή: Καμμένη Χώρα – Ηφαίστειο.

Διάρκεια διαδρομής: 1 ώρα η μεγάλη διαδρομή και 30΄ η μικρή διαδρομή.

Σύντομη περιγραφή: Μεγάλη διαδρομή: Το μονοπάτι ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτή. Αφήνουμε αριστερά μας τον Ναό και προχωράμε προς το βουνό και στα 500 μ. βρίσκουμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και τον ακολουθούμε βαδίζοντας προς τα αριστερά, όπου συναντάμε μια ταμπέλα που γράφει “Ηφαίστειο Μικρή διαδρομή: Η απόσταση από τον δημόσιο δρόμο είναι η πιο σύντομη. Υπάρχει και ταμπέλα που αναφέρει “Ηφαίστειο. Πάμε αριστερά στο μονοπάτι και σε όλη την διαδρομή βλέπουμε αριστερά μας τον Σαρωνικό κόλπο και την Αθήνα. Μόλις φθάσουμε στην κορυφή, αντικρύζουμε τον κόλπο της Επιδαύρου. Συναντάμε στο υψηλότερο σημείο μια σχισμή, που νομίζεις ότι έχει γίνει από λέιζερ. Τα τεράστια καφεκόκκινα βράχια σου κόβουν την ανάσα, σφηνωμένα το ένα μέσα στο άλλο σου δίνουν την αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα πέσουν στο κεφάλι σου. Το επιβλητικό γεωλογικό ρήγμα με κάθετα τοιχώματα, ύψους άνω των 15 μέτρων, που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται ο κύριος κρατήρας του ηφαιστείου, πάνω στη κορυφή Κώνος στα 425 μέτρα, με διάμετρο 100 μέτρων και βάθος 40 – 50 μ.