Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανακαλύψτε το fishingtripsporos

Μια διαφορετική δραστηριότητα για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής μας είναι ο αλιευτικός τουρισμός με το σκάφος του Τάσου Λαδά. Λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.fishingtripsporos.gr.

Η βόλτα μας ξεκίνησε γύρω στις 9 π.μ. από τον προβλήτα στον Γαλατά που ελλιμενίζονται τα αλιευτικά σκάφη. Η ημέρα ηλιόλουστη, η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο η διάθεση μας ήταν καλή, ο καπετάν Τάσος ευγενής και με χαμόγελο μας εξήγησε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.

Με σταθερή ταχύτητα 5 κόμβων κατευθυνθήκαμε προς τον Πόρο και αρχικά αντικρύσαμε το θρυλικό Ρολόι. Είδαμε την κλειστή αγορά του Πόρου. Το αρχοντικό του Κοκκάλα. Την οικία του Κορυζή που σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Πόρου. Στη συνέχεια πλέοντας είδαμε τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που ήταν πρυμνοδετημένα και τα γραφικά σπίτια του νησιού.

Είδαμε την Πούντα, το Σφαγείο, τη νησίδα του Καρρρά, το νησάκι Μπούρτζι. Σε όλη την θαλάσσια διαδρομή είδαμε κορμοράνους, την τοποθεσία «Επτά Μουνιά» και πήγαμε στο Μόδι.

Στο απάνεμο φυσικό λιμανάκι της Βαγιωνιάς κάναμε μπάνιο και μετά κατευθυνθήκαμε προς το Μπίστι και βέβαια στο περίφημο αρχιτεκτονικό αριστούργημα το πετρόκτιστο φάρο της «Ντάνας».

Στη συνέχεια είδαμε το φάρο ‘Νέδα» και φθάσαμε στο Γερολιμένα, προσεκτικά περάσαμε τη ξέρα Πέτρα και μπήκαμε στο κόλπο του Ρωσικού Ναυσταύθμου, πήγαμε στο νησάκι Δασκαλειό.

Η Ακτή της Αγάπης, στο Νεώριο και στο Μικρό Νεώριο.

Κάναμε μια μικρή θαλάσσια εξόρμηση στις απομονωμένες παραλίες της Τροιζηνίας. Στις Ελιές, στο Μακρύ Κάβο, στο Καψάλι και στο Σαραντακούμπη.

Επιλέξαμε να αγκυροβολήσουμε στο Καψάλι όπου βγήκαμε κολυμπώντας στην μικρή ερημική παραλία. Εκεί, ο καπετάν Τάσος, έκανε τη χωριάτικη σαλάτα, τηγάνισε γαρίδες, γαύρο και μπακαλιάρο, μας έβγαλε εμφιαλωμένο κρασί από το «Οινοποιείο Ανδρέου» και άρχισε η γαστρονομική θαλασσινή κραιπάλη.

Στο δρόμο της επιστροφής σχεδιάζαμε με τον καπετάν Τάσο το επόμενο ταξίδι μας. Σίγουρα είπαμε θα πάμε προς τα Τσελεβίνια και την Ύδρα και οπωσδήποτε προς τα ηφαιστεικά Μέθανα.

ΓΕΝΙΚΑ

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΑΣΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΨΑΡΕΜΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

Ο ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΠΟΠΗ», ΜΕ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ 2004, ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟ, ΕΧΕΙ ΜΗΚΟΣ 9 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ 3,20 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΑΡΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΞΥΣΙΜΟ, ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΜΟΥΡΑΒΙΑ, ΒΑΨΙΜΟ, ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 11 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗΡΑ YANMAR, ΤΙΜΟΝΙΕΡΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΒΙΤΖΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕ ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ, GPS, FLOTTER ΚΑΙ VHF.

ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΚΕΤΑ, ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ WC, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ή ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΝΕΡΟΥ, ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΤΕΝΤΑ ΣΚΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΣΚΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΚΑΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΚΑΘΕΤΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΑΓΚΙΣΤΡΙΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ, ΔΟΛΩΜΑΤΑ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΩΣΙΒΙΑ, ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΕΣ ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 11 ΑΤΟΜΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 09.00 Π.Μ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΑΣΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ή ΚΑΘΕΤΗ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΨΑΡΟΤΟΠΟΥΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙΑ, ΚΑΘΕΤΗ ή ΤΣΑΠΑΡΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΣΗΚΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΧΤΥΩΝ ή ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΑΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΑΣΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΞΕΨΑΡΙΣΜΑ ΤΟΝ ΨΑΡΙΩΝ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΑΣΙΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ, ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 16.00 Μ.Μ., ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΪ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΙΜΗ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΤΕ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή ΜΕ ΤΟ E-MAIL.

ΚΙΝΗΤΟ: (+30) 6944947776, E-MAIL: POROSFISHINGTRIPS@GMAIL.COM, FACEBOOK: poros fishing trips