Πε. Νοέ 21st, 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ «ΑΙ ΠΗΓΑΙ» ΜΕΘΑΝΩΝ

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Καλημέρα.
Η αναγνωρισμένη
ιαματική πηγή
της Λουτρόπολης
Μεθάνων
σας περιμένει
για ευεξία και χαλάρωση.

Μια επίσκεψη στη Λουτροπηγή των Αγίων Αναργύρων στα Μέθανα θα σας χαλαρώσει και θα σας προσδώσει ευεξία
Η μοναδική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή που λειτουργεί σήμερα στη Λουτρόπολη των Μεθάνων βρίσκεται στο ξενοδοχείο ΑΙ ΠΗΓΑΙ.
Το ξενοδοχείο «ΑΙ ΠΗΓΑΙ» του Γιώργου Νάνου, είναι ένα κτίσμα αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου, το οποίο κατασκεύασε και λειτούργησε ο αείμνηστος Διαμαντόπουλος. Είναι η μοναδική ιαματική πηγή που λειτουργεί σήμερα στη Λουτρόπολη των Μεθάνων με προδιαγραφές και αναγνώριση. Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1936 και είναι ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας. Συνώνυμο με τη συστηματική αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Μεθάνων, έχει φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες, όπως προκύπτει από το βιβλίο πελατών του.
Η λειτουργία του ξενοδοχείου ‘ΑΙ ΠΗΓΑΙ» που παρέχει και λούσεις στους λουόμενους – ευτυχώς – διατηρεί ακόμα τον χαρακτηρισμό της Λουτρόπολης στα Μέθανα. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που θα διασώσει ένα σημαντικό εισόδημα των επαγγελματιών της περιοχής.
Το ξενοδοχείο είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και το υδροθεραπευτήριο «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου. Διαθέτει πισίνα και χώρο για ξεκούραση και ανάπαυση.
Δυστυχώς, οι τρεις κρατικές λουτροπηγές, οι δύο στην είσοδο της Λουτρόπολης και η τρίτη στον Άγιο Νικόλαο, δεν λειτουργούν την τελευταία πενταετία.
Βέβαια, αρκετοί τουρίστες και ντόπιοι κάνουν μπάνιο στην είσοδο της Λουτρόπολης, μπροστά από το παλαιό Σφαγείο, στη «λούμπα» του Αγίου Νικολάλου και στο «Λουτρό του Παυσανία» στον Άγιο Νικόλαο της Μούσχας. Ωστόσο, η επίσημη αναγνωρισμένη ιαματική πηγή εξασφαλίζει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και συστατικά των ιαματικών νερών.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες Ιαματικού Φυσικού Πόρου
1. Ο φυσικός πόρος «Πηγής Μεθάνων (Αι Πηγαί)» Δήμου Τροιζηνίας, έχει θερμοκρασία νερού 26,5°C, ηλε- κτρική αγωγιμότητα (μ.ο.): 55550 μS/cm, ενεργό οξύτητα (Ph) (μ.ο.): 6,8, ραδιενεργά στοιχεία: ραδόνιο (Rn) (μ.ο.): 5,1± 0,4 Bq/I, ράδιο (Ra) (μ.ο.): 0,2± 0,1 Bq/I, Ουράνιο (U): < 0,5 Bq/I. Χημικά στοιχεία: Na, CI, Κ, Br και αέρια: H2S, C02. H παροχή σε κυβικά μέτρα ανά ώρα είναι: 25 m3/h. Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως: Υπόθερμος, Αλατούχος, Υπερτονικός, Χλωριονατριούχος, Καλιούχος, Βρωμιούχος, Μέτρια Ανθρακούχος, Ισχυρά θειούχος. 2. Τρόπος χρήσεως: Λουτροθεραπεία 3. Ιαματικές ιδιότητες: Ενδείξεις: Ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος. Αντενδείξεις: Καρδιακές παθήσεις, οιδήματα κάτω άκρων, στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή θρομβώσεις αγγείων, κακοήθεις νεοπλασίες, νευρικές και ψυχικές παθήσεις, ενεργός φυματίωση, παθολογία των αρθρώσεων, εκκριτικό έκζεμα, εγκυμοσύνη μετά τον έκτο μήνα.