Πε. Μαρ 28th, 2024

Σάββας Ν. Αθανασίου: Β’ ΜΕΡΟΣ: «Είμαι υπερήφανος για αυτά που κάναμε ως Δίκτυο Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα»

Β ΜΕΡΟΣ

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το 1974 ξεκίνησε η ουσιαστική ενασχόληση μου με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δίπλα στον αείμνηστο δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Γάλλο. Νέο παιδί, με αστείρευτη διάθεση προσφοράς στα κοινά, βρέθηκα ένα μεσημέρι μαζί του, στο σπίτι του στην οδό Μαντζαγριωτάκη για να γράψουμε το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας. Εγω και εκείνος. Γράφαμε, σβήναμε, τελικά καταλήξαμε σε ένα κείμενο. Μια παράγραφος, επικρίθηκε από πολλούς. Ήταν εκείνη που αναφερόταν στην απομάκρυνση του Ιπποδρόμου από την Καλλιθέα και διατυπωνόταν η πρόταση για δημιουργία πάρκου και να αποδοθεί η παραλία και πάλι στους κατοίκους της Καλλιθέας. Αυτή η θέση μετά από δεκαετίες υλοποιήθηκε και έγινε στο χώρο του Ιπποδρόμου το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Είναι γεγονός σε πολλούς υπάρχει ακόμα η απορία γιατί ποτέ δεν συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλλιθέας, αλλά μόνο στην περιοχή των Μεθάνων και της Τροιζηνίας. Η αγάπη μου για τα Μέθανα εκδηλώθηκε φαίνεται πιο έντονα, ενώ ταυτόγχρονα για πάνω από δύο δεκαετίες ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ, πότε ως γενικός γραμαμματέας και πότε ως πρόεδρος. Την περίοδο 1991 -1994 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λουτροπόλεως Μεθάνων. Στη συνέχεια βγήκα τρεις φορές δημοτικός σύμβουλος στο «Καπποδιστριακό» Δήμο Μεθάνων απο 1998 έως το 2010. Απο το 2011 μέχρι και σήμερα εκλέχθηκα τρεις φορές ως επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα». Σήμερα θα επιχειρήσω να κάνω ένα απολογισμό της περιόδου 2011 – 2019 με τις θέσεις, τις δράσεις, τις προτάσεις που αναπτύξαμε με τους συνεργάτες μου όλη αυτή την περίοδο, που ελπίζω να αξιολογηθούν καλύτερα στο μέλλον. Παραθέτω ορισμένες δράσεις, θέσεις, απόψεις:

Σάββας Ν. Αθανασίου: «Είμαι υπερήφανος για αυτά που κάναμε ως Δίκτυο Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα»

Ο αγώνας έχει αποτέλεσμα: Υπογράφεται σε Πάπυρο η μετονομασία του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων
Submitted by admin on Fri, 10/01/2014 – 22:42. Δημοτικά και άλλα…
Από τον επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών “ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία” κ. Σάββα Ν. Αθανασίου ανακοινώθηκαν τα εξής: “Σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, μαζί με συνεργάτες μου επισκεφθήκαμε το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, προκειμένου να καταθέσουμε συμπληρωματικές υπογραφές σχετικά με τα δύο αιτήματα κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων, που έχουν σχέση με την επανίδρυση του Δήμου Μεθάνων και με την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Τροιζηνίας σε Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Παράλληλα θέσαμε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα Μέθανα και την Τροιζηνία. Υπενθυμίζουμε ότι με επανειλημμένες συναντήσεις και κινητοποιήσεις μας επαναφέραμε συνεχώς τα δύο αυτά αιτήματα. Μάλιστα, με πρωτοβουλία μας κατατέθηκαν και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή από το 2011 μέχρι και πριν λίγες ημέρες.
Κατά τις συναντήσεις μας: Στο θέμα της Αυτονόμησης του Δήμου Μεθάνων αποκλείστηκε κάθε δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης. Ωστόσο, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα ρυθμιστεί ευνοικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Τροιζηνίας σε Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ενημερώνουμε τους φίλους και πατριώτες μας ότι ο υπουργός κ. Γεώργιος Μιχελάκης υπέγραψε την σχετική απόφαση της μετονομασίας, μαζί με άλλες τρεις σχετικές αποφάσεις άλλων Δήμων της Βορείου Ελλάδας, και η απόφαση προωθείται στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Πριν από τις γιορτές υπήρξε εμπλοκή, επειδή το Νομικό Τμήμα ζήτησε συμπληρωματική αιτιολογική έκθεση για την μετονομασία, δεδομένου ότι ο Νόμος αναφέρει ότι για την μετονομασία πρέπει να υπάρχει σημαντικός λόγος. Η αιτιολογημένη έκθεση εστάλη και μας διαβεβαίωσαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να υπογραφεί από τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια ο Πάπυρος και να δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ήδη έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε με το Νομικό Τμήμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ώστε να διαφυλάξουμε την τιτάνια προσπάθεια μας που στηρίχθηκε στη θέληση και στην αξιοπρέπεια των συμπατριωτών μας Μεθανιτών. Υπερασπιστήκαμε και θα υπερασπιστούμε στο μέλλον την ιστορικότητα των Μεθάνων.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία της τριετούς προσπάθειας για την μετονομασία του ονόματος του Δήμου ενεργοποιήσαμε φίλους και αποκτήσαμε καινούργιους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αρχικά τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, που συμμετέχει στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών και υποστήριξε το αίτημα μας και τις αποφάσεις μας. Στη συνέχεια και επί ένα χρόνο το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας που και εκεί επιδείχθηκε σεβασμός στην ιστορικότητα της περιοχής της Χερσονήσου Μεθάνων. Η επαναφορά του θέματος στο υπουργείο Εσωτερικών καθυστέρησε με την αλλαγή του υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον υπουργό κ. Γ. Μιχελάκη. Επίσης, να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του τμήματος του υπουργείου κυρία Βασιλάκου για την ευγενική και την υπαλληλική της ευσυνειδησία. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Μελά, που από τις 17 Ιουνίου 2011 κατέθεσε την πρώτη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Ακολούθησαν η κυρία Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ με άλλες αναφορές.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, ο οποίος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση επί υπουργίας κ. Ε. Στυλιανίδη, ενώ συνόδευσε στελέχη της δημοτικής μας ομάδας στο υπουργείο Εσωτερικών για σχετικές διαβουλεύσεις, το καλοκαίρι του 2012, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες συμπατριώτες μας που υπέγραψαν τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας για το θέμα αυτό, όπως θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μας εμπιστεύθηκαν στις δημοτικές εκλογές του 2010 και ψήφισαν το ψηφοδέλτιο μας που είχε τίτλο “ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία”. Το τονίζουμε αυτό γιατί οι άλλοι … πατριώτες μας μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Τροιζηνίας» («Αν.Ε.Κ.Τ.»), χωρίς να τολμήσουν αναφέρουν καν το όνομα των Μεθάνων. Επισημαίνουμε με λεπτομέρειες την διαδικασία της μετονομασίας γιατί η συμμετοχή 38 Μεθανιτών στο ψηφοδέλτιο μας και η εκλογή τεσσάρων Μεθανιτών δημοτικών συμβούλων με την δημοτική μας ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο επέβαλλε τις αποφάσεις και την υπαναχώρηση από την αδιάλλακτη αρχική τους στάση”. Ο αγώνας συνεχίζεται για τις επόμενες Μεγάλες Νίκες.
Σάββας Ν. Αθανασίου
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014.
Επιστολή κατοίκων των Μεθάνων προς τον υπουργό Γ. Μιχελάκη για μετονομασία του Δήμου Τροιζηνίας σε Δήμο Μεθάνων και Τροιζηνίας
Submitted by admin on Fri, 03/01/2014 – 21:12. Δημοτικά και άλλα…
Με επιστολή τους κάτοικοι της Χερσονήσου Μεθάνων την οποία απέστειλαν προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη και το κοινοποίησαν σε όλους τους αρχηγούς του πολιτικών κομμάτων και τους βουλευτές της Α’ Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων, ζητούν να γίνει άμεσα η μετονομασία του Δήμου Τροιζηνίας σε Δήμο Μεθάνων και Τροιζηνίας και οπωσδήποτε πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαίου. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΣΕ ΔΗΜΟ ΜΕΘΑΝΩΝ – ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
Ένας από τους πρώτους Δήμους, που δημιουργήθηκαν το 1834, πριν από 180 χρόνια, μετά το νικηφόρο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, ήταν ο Δήμος Μεθάνων. Είναι αρχαιότερος του Δήμου Πειραιά, που ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα, το 1835!
Το 2010 ο Δήμος Μεθάνων καταργήθηκε με τον Νόμο του Καλλικράτη και σήμερα είναι Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τροιζηνίας με έδρα τον Γαλατά. Πέρασαν 3 χρόνια και όλοι μπορούμε να αξιολογήσουμε και να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η δραματική εξέλιξη για την Χερσόνησο μας. Αγνοήθηκαν, από τους κυβερνώντες, ιστορικά δεδομένα και τα Μέθανα “σβήστηκαν” με μια υπουργική υπογραφή από το χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νομοθέτης του Νόμου 3852/2010, που είναι γνωστός ως « Νόμος του Καλλικράτη», όχι μόνο αγνόησε την ιστορία της περιοχής της Χερσονήσου Μεθάνων, αποσιώπησε ιστορικά σύγχρονα δεδομένα, όπως το γεγονός ότι ο Δήμος Μεθάνων είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες Λουτροπόλεις της χώρας και ο πρώτος Δήμος της πρώην Επαρχίας Τροιζηνίας.
Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου εξακολουθούμε να θεωρούμε ασέβεια απέναντι στην ιστορία των Μεθάνων την κατάργηση του Δήμου Μεθάνων, αλλά και την παράλειψη του ονόματος ΜΕΘΑΝΑ, στο όνομα του νέου Δήμου Τροιζηνίας, που αποτυπώνει γεωγραφικά μόνο ένα μέρος της Επαρχίας Τροιζηνίας.
Εμείς οι κάτοικοι του πρώην Δήμου ΜΕΘΑΝΩΝ ζητάμε την αποκατάσταση της ιστορίας της περιοχής μας. Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε στην πράξη την Αυτονομία των Μεθάνων. Όπως διεκδικούμε ακόμα και την αναγραφή του ονόματος Μέθανα στο τίτλο του Δήμου Τροιζηνίας, ως ελάχιστη αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Εκτιμούμε ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην τροποποιήσει τον “νόμο του Καλλικράτη”, επιβάλλεται, τώρα να αποκαταστήσει το όνομα των Μεθάνων με τον τίτλο Δήμος Μεθάνων – Τροιζηνίας.
Ίσως, αν δεν γίνει, να είναι ένας ισχυρός λόγος να απέχουμε από τις προσεχείς εκλογές. Αλλά, αυτό θα το αποφασίσουμε συλλογικά και αφού εκτιμήσουμε όλες τις δυνατότητες των δράσεων μας.
Οι σχετικές αποφάσεις για τη μετονομασία του Δήμου Μεθάνων – Τροιζηνίας, ήδη έχουν σταλεί στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών και εκκρεμεί – όπως μας ενημέρωσαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών – η τελική έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Εμείς, οι κάτοικοι της Χερσονήσου Μεθάνων ζητάμε με επιμονή και με πάθος την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών για τη μετονομασία του Δήμου Τροιζηνίας, σε Δήμο Μεθάνων – Τροιζηνίας.
Μέθανα 3 Ιανουαρίου 2014
Ακολουθούν υπογραφές:

1834 – 2014: 180 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ
Submitted by admin on Sun, 29/12/2013 – 22:18. Δημοτικά και άλλα…
Πριν από 180 χρόνια, το 1834, δεκατρία χρόνια από την κήρυξη της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821, ιδρύθηκε ο Δήμος Μεθάνων. Το 2010 ο Δήμος Μεθάνων καταργήθηκε με τον Νόμο του Καλλικράτη και σήμερα είναι Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τροιζηνίας με έδρα τον Γαλατά. Πέρασαν 3 χρόνια και όλοι μπορούμε να αξιολογήσουμε και να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η δραματική εξέλιξη για την Χερσόνησο μας. Αγνοήθηκαν, από τους κυβερνώντες, ιστορικά δεδομένα και τα Μέθανα “σβήστηκαν” με μια υπουργική υπογραφή από το χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι υποσχέσεις, οι δεσμεύσεις και οι εξαγγελίες… που δόθηκαν, εξαντλήθηκαν σε προσωπικές συμφωνίες και εξυπηρέτησαν ιδιωτικές υποθέσεις.
Ο περιορισμός της τουριστικής περιόδου, η μη αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων, η διακοπή των θαλάσσιων δρομολογίων, η αδυναμία αξιοποίησης των μοναδικής ομορφιάς ορεινών μονοπατιών, των αρχαιολογικών χώρων και του φυσικού πλούτου, που για δύο αιώνες αποτελούν τη βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων των Μεθάνων είναι ορισμένες από τις αιτίες της σημερινής ερήμωσης της Χερσονήσου. Ύψιστης σημασίας θέματα, όπως είναι η ποιότητα του πόσιμου νερού παραπέμπονται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ άλλα ζητήματα, ήσσονος σημασίας, προτάσσονται χωρίς να δίνουν καμία προοπτική για την Χερσόνησο, απλώς εξυπηρετούν προσωπικά μικροσυμφέροντα.
Τα Μέθανα, όμως, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και εγκατάλλειψη, η οποία μεγαλώνει και επιδεινώνεται από την γενικότερη πορεία της χώρας. Υπάρχουν για αυτό υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι.
Όμως, το ερώτημα που κυριαρχεί στις καθημερινές συζητήσεις μας είναι ένα: Τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει ώστε να αναστρέψουμε την φθίνουσα και καταστροφική πορεία;
Η απάντηση μας υποχρεωτικά θα δοθεί μόνο μέσα από την συσπείρωση των υγιών δυνάμεων, την χάραξη μιας στρατηγικής ανάπτυξης και στην αυτονόμηση όλων των αποφάσεων και των δράσεων. Είναι υποχρέωση όλων μας να αναπτυχθεί η συλλογικότητα με τη συμμετοχή των συλλόγων, των σωματείων, των πολιτών για να καθορίσουμε τις συλλογικές δράσεις μας για να βρει η Χερσόνησος τον αναπτυξιακό βηματισμό της. Η απαίτηση μας να υλοποιούνται έργα με βάση τις προτεραιότητες και τις πραγματικές ανάγκες των Μεθάνων θα επιτευχθεί μόνο αν όλοι συμπορευθούμε με μια φωνή και ίσως σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο , στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, που θα αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου και το οποίο θα προωθήσει το νέο όραμα μας. Φυσικά, ίσως να υπάρξουν και κάποιοι που θα τρέξουν να εξαργυρώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα – όπως το έχουν κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν – όμως αυτό θα ανατραπεί, αν όλοι οι Μεθανίτες και οι Μεθανίτισσες σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αναλάβουμε ο καθένας την ιστορική ευθύνη που μας αναλογεί.
Εμείς, ως Δίκτυο Πολιτών “ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία” προβάλλαμε τα προβλήματα των Μεθάνων και ιδιαίτερα την ιστορία της Χερσονήσου, με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και ενέργειες. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, τολμήσαμε να γράψουμε “στο κούτελο μας τη λέξη Μέθανα”, ενώ την ίδια στιγμή οι “συμπατριώτες μας” αφομοιώθηκαν άνευ όρων από την άλλη παράταξη που δεν υπήρχε καμία αναφορά στα Μέθανα.
Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε στην πράξη την Αυτονομία των Μεθάνων. Όπως διεκδικούμε ακόμα και την αναγραφή του ονόματος Μέθανα στο τίτλο του Δήμου Τροιζηνίας, ως ελάχιστη αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Εκτιμούμε ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην τροποποιήσει τον “νόμο του Καλλικράτη” επιβάλλεται να αποκαταστήσει το όνομα των Μεθάνων στον τίτλο του Δήμου Μεθάνων – Τροιζηνίας. Ίσως, αν δεν γίνει, να είναι ένας ισχυρός λόγος να απέχουμε από τις προσεχείς εκλογές. Αλλά, αυτό θα το αποφασίσουμε συλλογικά και αφού εκτιμήσουμε όλες τις δυνατότητες των δράσεων μας.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους εκείνους που μπορούν να προσφέρουν και αποτελούν τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να ακολουθήσουν τον δρόμο της δυναμικής αυτονόμησης και διεκδίκησης μιας άλλης αναπτυξιακής πορείας για ολόκληρη την Χερσόνησο των Μεθάνων. Ελάτε να πορευθούμε μαζί με αλληλεγγύη, με όραμα και με φαντασία.
1834 – 2014: Εορτάζουμε τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Μεθάνων και ταυτόγχρονα χαράζουμε πορεία για το μέλλον…
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 , στο Πολυχώρο ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ, στις 18.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις μας. Η παρουσία όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη. Θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίττα μας και θα ανταλλάξουμε ευχές.
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
Διανομή τροφίμων από το Δίκτυο Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία’
Submitted by admin on Fri, 27/12/2013 – 10:40. Δημοτικά και άλλα…
ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΑλλάΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ”
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
στην προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη.
ΣΤΗΡΙΖΩ
κάθε ενέργεια ενίσχυσης του συμπολίτη μου.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια και το περιβάλλον.
ΠΡΟΣΦΕΡΩ
εθελοντικά για τον συνάνθρωπο μου και στην ανάπτυξη του τόπου μου.
ΚΕΡΔΙΖΩ
από την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την ανταλλαγή σπόρων και αντικειμένων.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK. ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ή στο τηλέφωνο 6944 929994.
Καθημερινή απασχόληση για παιδιά και γυναίκες στον Φορέα Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων και Τροιζηνίας
Submitted by admin on Sat, 25/01/2014 – 18:00. Δημοτικά και άλλα…
Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου λειτουργεί καθημερινά εργαστήρι χειροτεχνίας και εικαστικών κατασκευών στον πολυχώρο του κινηματογράφου ΧΡΙΣΤΙΝΑ ( Εν Μεθάνοις) στα Μέθανα. Τα παιδιά και οι γονείς που θέλουν να συμμετέχουν παρακαλούμε να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6973949548 (Χριστή Αθανασίου – Κασιμάτη) και 6980999034 (Γεωργία Ανδριανοπούλου). Τα μαθήματα είναι δωρεάν. Επίσης, κάθε ημέρα θα φτιάχνουμε αποκριάτικες μάσκες και άλλα αντικείμενα. Ραντεβού από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι να βαρεθούμε. Κατασκευάζουμε και μαθαίνουμε. Καθημερινά στο Σινέ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Εν Μεθάνοις). Επίσης, δηλώστε συμμετοχή στους ΡΗΓΑΝΑΔΕΣ.
ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ.
Να χαρακτηριστεί τουριστικός λιμένας το παραλιακό μέτωπο του Γαλατά
Submitted by admin on Tue, 04/03/2014 – 13:32. Δημοτικά και άλλα…
Από τον κ. Σάββα Ν. Αθανασίου και τον συνδυασμό «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ο χαρακτηρισμός ως τουριστικού λιμένα (μαρίνας ή καταφυγίου ή αγκυροβολίου) του προβλήτα του Γαλατά κρίνεται επιβεβλημένη. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πόρου, τότε σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Κεφαλαίου Γ’ (ΦΕΚ/τεύχος πρώτο, αριθμός φύλλου 82/10 Απριλίου 2012) « Απαγορεύεται ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής σε αλιευτικούς λιμένες ή καταφύγια, εφόσον σε απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων λειτουργεί χωροθετημένος και αδειοδοτημένος τουριστικός λιμένας σκαφών αναψυχής». Βέβαια, η διάταξη αυτή δεν περιορίζει τη μαρίνα και το λιμάνι των Μεθάνων που είναι σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Πόρου, ωστόσο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη μελλοντική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Γαλατά, του Βιδίου και του Στενού Μεθάνων. Η διαδικασία κατάθεσης του σχετικού φακέλου στην αρμόδια διεύθυνση τουριστικών λιμένων του υπουργείου Ανάπτυξης και στην Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου πρέπει να γίνει άμεσα, δεδομένου ότι απαιτούνται 15 ημέρες μόνο για την εξασφάλιση της σχετικής προέγκρισης. Μας δίδεται μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε τώρα. Είμαστε στη διάθεση της δημοτικής αρχής προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία κατάθεσης του φακέλου. Άλλωστε, υπάρχουν και προτάσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, όπως αυτή του επιχειρηματία κ. Δ. Εικοσιπένταρχου, και ίσως και άλλων, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».
Σάββας Ν. Αθανασίου: Ας πορευτούμε μαζί για ένα δημιουργικό μέλλον
Submitted by admin on Fri, 28/02/2014 – 06:58. Δημοτικά και άλλα…
Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου έγινε σήμερα το πρωί η ακόλουθη ανακοίνωση: Φίλες και φίλοι,
Ζούμε σε μια περίοδο που η χώρα μας ταλανίζεται από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση η οποία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα και τη ζωή μας. Όλοι μας βιώνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης στην οικογένεια μας, στην κοινωνική μας συμπεριφορά και στην καθημερινή μας διαβίωση.
Ζούμε όμως σε μια ευλογημένη περιοχή που παράγει σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα και μπορεί να είναι αυτάρκης για τις ανάγκες των κατοίκων της Τροιζηνίας, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει σημαντικό εισόδημα από τις αγορές στο εσωτερικό και εξωτερικό.
Ζούμε σε ένα τόπο με εύφορη γη, φυσικές ομορφιές και ιστορία που μπορούν να στηρίξουν τουριστικές δραστηριότητες αλλά διαθέτει και ανθρώπους που ακόμα οραματίζονται και τολμούν.
Ωστόσο, η αδυναμία των ανθρώπων εκείνων που διαχειρίστηκαν τα τελευταία 16 χρόνια τις τύχες της Τροιζηνίας, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν προυποθέσεις ανάπτυξης, απασχόλησης και τουριστικής άνθισης, αντίθετα συνετέλεσαν στην ερήμωση και στην εγκατάλειψη της. Υπήρξαν επίσης τοπικοί θύλακες εξουσίας που συνδέθηκαν και ταυτίστηκαν με το πιο σαθρό, διαπλεκόμενο πολιτικό κατεστημένο που ευθύνεται για την σημερινή οικονομική κατάντια της χώρας.
Το αποτέλεσμα της αλόγιστης διαχείρισης είναι να πληρώνουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό κόστος των ανταποδοτικών τελών. Έτσι με την διαχείριση της 16ετίας κατάφεραν να οδηγήσουν τον Δήμο μας στην 18η θέση των πιο υπερχρεωμένων δήμων στην επικράτεια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Από το τέλος Νοεμβρίου του 2010 μέχρι και σήμερα με συνέπεια αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Τροιζηνίας. Τέτοιες πρωτοβουλίες ήταν:
Η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλο τον δημοτικό φωτισμό για την μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή όλων των ορεινών οικισμών από την καταβολή δημοτικών τελών, ενώ με φθηνό κόστος θα υπάρχει φωτισμός ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι.
Ο διαρκής αγώνας μας για την διαμόρφωση των ανταποδοτικών τελών στο πραγματικό κόστος ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής μας με υπέρογκα μηνιαία χρηματικά ποσά.
Επιχειρήσαμε και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο οργάνωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων με το τίτλο: “Ελιά, λεμόνι, ρίγανη” για την καθιέρωση τους στις αγορές.
Η πρόταση μας για την δημιουργία Θαλάσσιου Καταδυτικού Πάρκου για την προσέλκυση τουριστών.
Η ανάδειξη των μονοπατιών, με τους προγραμματισμένους συχνούς καθαρισμούς με εθελοντές, με την έκδοση βιβλίου και συνεργασίας με πεζοπορικούς και ορειβατικούς ομίλους.
Η διεκδίκηση της Ανατολικής Τροιζηνίας και ενσωμάτωσης της στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Η συμμετοχή μας στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Τροιζηνίας σε τηλεοπτικές εκπομπές, αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες και σε ραδιόφωνα, σε εκθέσεις, αλλά και η σημαντική μας συμβολή στην δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Πόρου και των Αρχαιοτήτων Τροιζηνίας “Χρήστος Φουρνιάδης”.
Η συμμετοχή μας στα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού και η διαμόρφωση πρότασης για ουσιαστική στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και για την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η πρόταση μας για την εφαρμογή ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών για την ασφαλή και φθηνή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που θα συνδέεται με την παράλληλη άθληση μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα “από το Διαβολογέφυρο στην λάβα της Καμμένης Χώρας” ήταν η αρχή για καθιέρωση της περιοχής μας ως εναλλακτικού προορισμού. Ενσωματώσαμε το σύνθημα και τις πρακτικές: πράσινο, πεζόδρομους, πάρκινγκ, ποδηλατόδρομους, πολιτισμός.
Η εθελοντική και ανιδιοτελής συνεισφορά και συμμετοχή μας σε δενδροφυτεύσεις σε μικρές αναπλάσεις χώρων πρασίνου.
Η συμπαράσταση και ενίσχυση σε ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας που έχρηζαν βοηθείας.
Παράλληλα, στα τέσσερα αυτά χρόνια, αναδείξαμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά μας και την περιοχή μας, εντοπίσαμε τις παράτυπες και παράνομες αποφάσεις, αποκαλύψαμε όλους τρόπους αδιαφάνειας στη διαχείριση του Δήμου και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο στις υποθέσεις εκείνες που απαιτείται κρατικός έλεγχος. Τέτοιες υποθέσεις ήταν:
Η έλλειψη δελτίων κινήσεως στα αυτοκίνητα του Δήμου και η σύγκριση τους με την προμήθεια καυσίμων, η οποία εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.
Τα υπέρογκα τέλη αποχέτευσης που πλήρωναν οι κάτοικοι του Γαλατά, ενώ ο Δήμος δεν είχε την διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού και δεν πλήρωνε για την λειτουργία του δικτύου.
Η αποκάλυψη ότι τα χρήματα που προέρχονταν από τις Ανεμογεννήτριες δεν απορροφούνταν από ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα προς όφελος των δημοτών, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά σε άλλους σκοπούς.
Καταγγείλαμε σε όλες τις αρχές τις υπέρογκες αυξήσεις που δεν είχαν καμία σχέση με το πραγματικό κόστος των ανταποδοτικών τελών, με αποτέλεσμα να μειωθούν μετά από 3 χρόνια αγώνα, τόσο τα δημοτικά τέλη, όσο και τα τέλη αποχέτευσης και ύδρευσης.
Η αποκάλυψη εικονικών τιμολογίων και η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη.
Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αναμφισβήτητα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι που την υπηρετούν είναι ο κύριος μοχλός για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας. Τέσσερα χρόνια με μια δυναμική παρουσία καταγράψαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και επιδιώξαμε την λύση τους:
1. Η ποιότητα του νερού ύδρευσης στο σύνολο σχεδόν των πόλεων, χωριών και των οικισμών του Δήμου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη κατάλληλου νερού προς πόση αλλά κυρίως η ανικανότητα διαχείρισής του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε 4μελής οικογένεια να ξοδεύει τουλάχιστον 500€ ετησίως για εμφιαλωμένο νερό.
2. Η συλλογή και διαχείριση των αστικών απορριμμάτων που πραγματοποιείται μέσω εργολαβιών έχει ως σκοπό την μεταφορά τους στους ΧΥΤΑ της Αττικής. Αυτό οδηγεί στην σημαντική αύξηση του κόστους εργασίας και μεταφοράς τους που τελικά οδηγεί σε πολύ υψηλά δημοτικά τέλη. Ο διαχωρισμός των απορριμμάτων σε οργανικά και μη οργανικά σε κάθε πόλη και οικισμό αποτελεί το πρώτο βήμα για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών. Θα μπορούσε να γίνει επιπλέον διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών ανάλογα με το υλικό (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο) ενώ τα οργανικά υλικά να χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε κάθε πόλη και οικισμό ξεχωριστά μειώνοντας σημαντικά το συνολικό κόστος συλλογής και μεταφοράς.
3.Ο ηλεκτροφωτισμός των δημοτικών χώρων και δρόμων θα πρέπει να αποκοπεί από το δίκτυο της ΔΕΗ με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάννελ. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με δημοτικά κτίρια όπως είναι το Δημαρχείο και τα σχολεία.
4.Κοινωνικές δομές όπως είναι η υγεία και η παιδεία έχουν συρρικνωθεί στην περιοχή μας. Το Κέντρο Υγείας ΓΑΛΑΤΑ υπολειτουργεί, παρά τις τεράστιες υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του.
5.Αθλητισμός και Πολιτισμός είναι δύο λέξεις άγνωστες. Η μόνη ασχολία αυτών που διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα τον Δήμο είναι οι εκάστοτε χορηγίες σε συλλόγους χωρίς να ενδιαφέρονται διόλου για την δημιουργία χώρων και μέσων για μαζική άθληση.
6.Το πράσινο, με την έννοια της οργανωμένης και καλοπιστικής αντίληψης είναι ανύπαρκτο. Το ενδιαφέρον τους για το αστικό πράσινο είναι μηδενικό και απόδειξη είναι τα χρήματα που διαθέτουν στον προυπολογισμό. Τόσο στα Μέθανα όσο και στον Γαλατά και στο επαρχιακό δίκτυο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι που θα βοηθούσαν τους πολίτες να πραγματοιπούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες με το ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητό τους.
Δεν θα μας πείσει κανένας ότι «έτσι έχουν τα πράγματα» και ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό». Δεν δεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να αναστρέψουμε την φθίνουσα πορεία που ακολουθεί ο τόπος μας. Δεν το δεχόμαστε γιατί τον αγαπούμε, έχουμε σκέψεις, ιδέες, άποψη και κυρίως διάθεση να φτιάξουμε μια νέα Τροιζηνία, απαλλαγμένη από καταστροφικές αντιλήψεις και από πρακτικές που οδηγούν σε ανεργία, εγκατάλειψη και μαρασμό.
Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Μαίου είναι η μεγάλη ευκαιρία για την συνολική και πολύπλευρη ανάπτυξη των Μεθάνων και της Τροιζηνίας. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο που θα είναι δίπλα στον πολίτη, που θα λειτουργεί μέσα από κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις, τους νέους, τις γυναίκες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, το επιστημονικό δυναμικό των Μεθάνων και της Τροιζηνίας να πορευτούμε με κοινό βηματισμό ώστε να δημιουργήσουμε προυποθέσεις ανάπτυξης, ελπίδα και προοπτική στα παιδιά μας. Η αποφασιστική συμμετοχή σας είναι η δύναμη μας για την πορεία για ένα δημιουργικό μέλλον…
Σάββας Ν. Αθανασίου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η ένταξη στο ψηφοδέλτιο μας για τις δημοτικές εκλογές της 18 Μαίου 2014 και στις ομάδες δράσης του Δικτύου Πολιτών “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” γίνεται με ένα τηλεφώνημα στα τηλέφωνα 6944 929994 και στο 6933 218702, στο Facebook στην ομάδα “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” και στο e mail: snathanasiou@gmail.com

Σ.Ν.Αθανασίου: Δεν θα ξεπεράσουμε τις 4.000 ευρώ σε προεκλογικές δαπάνες
Submitted by admin on Sun, 16/03/2014 – 12:04. Δημοτικά και άλλα…
Από τον κ. Σάββα Ν. Αθανασίου και τον συνδυασμό “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” ανακοινώθηκαν τα εξής: “Επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα για τα χρηματικά ποσά που διακινούνται ενόψει της προεκλογικής περιόδου, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι ο συνδυασμός μας, με πλήρη γνώση και συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και στη χώρα μας δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συνολικές δαπάνες μας κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα ξεπεράσουν τις 4.00 ευρώ και θα περιορισθούν στα απαραίτητα έξοδα, όπως παράβολα, εκτύπωση ψηψοδελτίων και εκτύπωση των θέσεων μας. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας θα δώσουμε με ακρίβεια όλα τα έξοδα. Αυτονόητο είναι ότι τα έσοδα θα προκύψουν με ελάχιστη συνεισφορά όλων των φίλων μας”.
Σ. Ν. Αθανασίου: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη όλων των μικρών οικισμών
Submitted by admin on Sat, 15/03/2014 – 10:19. Δημοτικά και άλλα…
Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου και το δημοτικό συνδυασμό “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” ανακοινώθηκαν τα εξής: Οι οικονομικές συνθήκες ποιυ επικρατούν στην χώρα μας δημιουργούν ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στους περισσότερους συμπολίτες μας. Η ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση των φόρων, τα χαράτσια που επιβάλλονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το ΕΤΑΚ, μας έχουν φέρει όλους σε απόγνωση. Τα δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια που πληρώνουμε είναι υπέρογκα και δεν ανταποκρίνονται στις υπηρεσίες που μας παρέχονται.
Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι δεν έγιναν ποτέ από τον Δήμο μελέτες με τις οποίες να αποδεικνύεται το πραγματικό κόστος των ανταποδοτικών τελών.
Θα περιοριστούμε να αναφέρουμε μερικά στοιχεία μόνο:
Το πρώτο είναι ότι οι πρώην Δήμοι Τροιζήνας και Μεθάνων εισέπραξαν το 2010 από τέλη καθαριότητας και φωτισμού το συνολικό ποσό των 580.301,04 ευρώ, ενώ το 2013 στον προυπολογισμό του Δήμου Τροιζηνίας υπολογίσθηκαν έσοδα 1.033.115,65 ευρώ. Με άλλα λόγια διπλασιάστηκαν τα έσοδα από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
Το δεύτερο είναι ότι δεν ενσωματώθηκε στο πλεόνασμα των ανταποδοτικών τελών, ιδιαίτερα μεγάλο ποσό από οφειλές από παρελθόντα έτη, τα οποία υπολογίζονται με προσαυξήσεις.
Το τρίτο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν τιμολόγια και έξοδα που αμφισβητούνται για την αναγκαιότητα και την σκοπιμόητα τους.
Εμείς, επεξεργαστήκαμε και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μείωσης των δημοτικών τελών στο πραγματικό κόστος για όλα τα Μέθανα και την Τροιζηνία και άμεσης απαλλαγής των ορεινών μικρών χωριών από τα δημοτικά τέλη. Με τα πρωτοποριακά έργα που θα ξεκινήσουμε αμέσως θα διαμορφώσουμε το πραγματικό κόστος των ανταποδοτικών τελών ώστε να επιβαρύνονται στο ελάχστοι οι κάτοικοι της Τροιζηνίας . Έτσι από τα πρώτα μέτρα που θα πάρουμε, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, θα είναι η πλήρης απαλλαγή των κατοίκων των μικρών, ορεινών και απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού (άρθρο 25 του Νόμου 1828/89), με παράλληλη την εφαρμογή ενός προγράμματος ηλεκτροδότησης των περιοχών αυτών με φωτοβολταϊκά πάνελ σε στύλους των κοινόχρηστων χώρων και αξιοποίηση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των οικιακών σκουπιδιών. Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα (άρθρο 25,παρ. 11 του νόμου 1828/1989) και ως εκ τούτου η νομιμότητα της επιβολής τους συναρτάται με την ύπαρξη αναλογικής σχέσης μεταξύ εσόδων και απαιτουμένων εξόδων για την παροχή των υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι στα ορεινά χωριά τα σκουπίδια είναι ελάχιστα και μπορούν να ελεγχθούν στην πηγή. Έτσι, θα έχουμε και μεγάλη οικονομία και στην μετακίνηση των απορριμματοφόρων. Όσον αφορά τον φωτισμό, μπορεί να πολλαπλασιασθεί σε κολώνες φωτισμού με φωτοβολταικά πάνελ, τα οποία θα αποσβεσθούν μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα.
Εμείς θα προχωρήσουμε, σε πρώτη φάση, στην απαλλαγή των μικρών ορεινών και απομονωμένων οικισμών:
Χώριζας.
Ευαγγελισμού.
Άνω Φαναρίου.
Καμμένης Χώρας.
Μεγαλοποτάμι.
Μακρύλογγου.
Κάτω Μούσκας.
Πασά.
Ζερβέϊκων.
Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόγχρονη εφαρμογή ενός οργανωμένου σχεδίου αποκομιδής των σκουπιδιών, με ανακύκλωση στην πηγή, κομποστοποίηση και αναμόρφωση δικτύου δημοτικού φωτισμού με φωτοβολταϊκά πάνελ.
Σε δεύτερη φάση, αφού ολοκληρωθεί η πρώτη των μικρών ορεινών χωριών, με τις ίδιες ουσιαστικές παρεμβάσεις θα μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη σε:
Καρατζά.
Αγία Ελένη.
Δρυόπη.
Κουνουπίτσα.
Κυψέλη.
Αγίων Θεοδώρων.
Μεγαλοχωρίου.
Σε ταυτόχρονη διαδικασία θα υπάρχει εξορθολογισμός στην αποκομιδή των σκουπιδιών στις υπόλοιπες περιοχές ώστε το κόστος να περιοριστεί στο ελάχιστο.
Αυτονόητο είναι ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές, όπως πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ.
Σάββας Ν. Αθανασίου: Πράσινο παντού, ποδηλατόδρομοι, πάρκινκ, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια
Submitted by admin on Sat, 05/04/2014 – 09:28. Δημοτικά και άλλα…
Ανακοινώθηκε από τον Σάββα Ν. Αθανασίου και τον συνδυασμό «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» η τρίτη δέσμευση που αφορούν στο Πράσινο και στο Περιβάλλον: Πράσινο παντού, ποδηλατόδρομοι, πάρκινκ, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια. Ειδικότερα οι δεσμεύσεις είναι οι εξής:
1.Βελτίωση και συντήρηση των υπαρχόντων χώρων πρασίνου και δημιουργία νέων.
2.Βελτίωση της αισθητικής των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών εστίασης ( εστιατόρια, καφέ, κλπ) με την δημιουργία μικρών κήπων γύρω από αυτά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών για την συντήρηση τους. Ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος των κατασκευών και θα μειώσει το κόστος των δημοτικών τελών ύδρευσης των καταστημάτων αυτών.
3.Ενημέρωση των μαθητών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Συμμετοχή των μαθητών στην φροντίδα των χώρων πρασίνου των σχολείων που φοιτούν.
4.Δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου στον Γαλατά και χρήση του προηγούμενου ως χώρο πρασίνου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
5.Δενδροφύτευση των παιδικών χαρών με σκοπό την χρήση τους από παιδιά και γονείς καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο κατά τις απογευματινές ώρες.
6.Ανάληψη δράσεων από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Φορείς και Οργανώσεις Πολιτών με σκοπό των καθαρισμό παραλιών, μονοπατιών και αποκαταστάσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές.
7.Διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά είδος (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο) με ξεχωριστούς κάδους στις δύο πόλεις ( Γαλατάς και Μέθανα). Σκοπός είναι η περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των προϊόντων αυτών από τον Δήμο και η ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφοράς τους στην Αθήνα.
8.Συνεργασία μεταξύ Δήμου και αγροτών στο θέμα της ανακύκλωσης των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στα θερμοκήπια. Κάθε αγρότης θα μπορεί να επικοινωνεί με τον Δήμο έτσι ώστε το πλαστικό κάλυψης των θερμοκηπίων μετά την αντικατάσταση του να οδηγείται στην ανακύκλωση και όχι προς καύση όπως συνηθίζεται.
9.Χρησιμοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση με σκοπό την χρήση των προϊόντων της για την λίπανση των φυτών.
10.Επανεξέταση της χρήσης της κατασκήνωσης Γαλατά και την δημιουργία δημοτικού camping.
11.Αναβάθμιση των πεζοδρομίων, επέκταση των πεζοδρόμων και δημιουργία, πάρκινκ και ποδηλατοδρόμων.
Σάββας Ν. Αθανασίου: Πολιτισμός και Αθλητισμός για όλους
Submitted by admin on Thu, 03/04/2014 – 18:10. Δημοτικά και άλλα…
Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου και τον συνδυασμό «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία» ανακοινώθηκε η δεύτερη δέσμευση για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό:
“Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι μοχλός ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητη προυπόθεση για την διαμόρφωση των χαρακτήρων και της υγείας των παιδιών μας. Στον τομέα του Πολιτισμού θα καθιερώσουμε Ετήσιο Καλεντάρι, στο οποίο θα περιλαμβάνονται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, όλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, τοπικά πανηγύρια, εορτασμοί, καρναβάλια και δράσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και συναυλίες σε αρχαιολογικούς χώρους και σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Ο αθλητισμός είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας μας και χρειάζεται μελέτη ώστε να τεθούν βάσεις και προϋποθέσεις για την βελτίωση των όρων άθλησης των παιδιών μας. Οι ομάδες για να αποκτήσουν δυναμική απαιτείται να υπάρχει δημοκρατική διαδικασία εκλογής των διοικήσεων τους. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να δημιουργήσει καινούργιες και προπάντων να διασφαλίσει τα βασικά έξοδα των ομάδων: στο προπονητικό τιμ, στην ένδυση υπόδηση και αθλητικά βοηθήματα και σκάφη και προπάντων στις μετακινήσεις. Απαιτείται λοιπόν συνολική αναθεώρηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πως θα μπουν υγιείς βάσεις στον τοπικό αθλητισμό με ανάπτυξη καινούργιων τμημάτων στους υπάρχοντες συλλόγους”.
Σ.Ν.Αθανασίου: Προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων
Submitted by admin on Wed, 02/04/2014 – 23:48. Δημοτικά και άλλα…
Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου και τον συνδυασμό «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» ανακοινώθηκαν τα εξής: «Δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται εκ περιτροπής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Κάθε έξι μήνες θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με εξειδικευμένη ατζέντα για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Θα μπαίνουν στόχοι, θα γίνεται προγραμματισμός και στο επόμενο εξάμηνο θα γίνεται έλεγχος αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα έχει και μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα δεν θα έχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας. Θεωρούμε αδιανόητο άνθρωποι που μπήκαν στο Δήμο να περιοριστούν σε περιθωριακό ρόλο. Είναι μια καινοτόμος πρόταση που θα εφαρμόσουμε αμέσως. Θα υπάρχει τετραψήφιος αριθμός ώστε οι πολίτες να απευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην γειτονιά τους και στο χωριό τους ή για να υποβάλλουν οποιοδήποτε αίτημα. Υπάλληλοι του Δήμου θα επισκέπτονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα όλα τα τοπικά διαμερίσματα προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Δήμος θα οργανωθεί μηχανογραφικά προκειμένου να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των δράσεων του Δήμου. Η σχέση δημοτικής αρχής και πολιτών θα αναβαθμιστεί και θα υπάρχουν καθορισμένες διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων. Οι πολίτες μέσα σε 48 ώρες θα λαμβάνουν τις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που θα υποβάλλουν. Οι δημοπρασίες θα γίνονται με διαφάνεια και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που καθορίζει η νομοθεσία. Τέλος, όλες οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται εγκαίρως καθώς και τα εντάλματα πληρωμής».

Σάββας Ν. Αθανασίου: «Πιστεύω ότι όλοι θα χαρούν για την νίκη μας στις 18 Μαίου»!
Submitted by admin on Mon, 28/04/2014 – 12:36. Δημοτικά και άλλα…
Ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων Σάββας Ν. Αθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: Δεν σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τους παλαιούς φίλους, όπως και για τους νέους φίλους που απέκτησα. Κάποιοι δεν ήρθαν στα «ραντεβού ασφαλείας». Ωστόσο, πιστεύω ότι θα χαρούν και αυτοί μαζί μας για την νίκη που θα έχουμε στις 18 Μαίου. Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του συνδυασμού μας.

Σ. Αθανασίου: Ονειρευόμαστε μια Τροιζηνία με 50.000 κατοίκους, 200.000 τουρίστες και 1.500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής
Submitted by admin on Sat, 10/05/2014 – 16:24.
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» έχει ως εξής:
Είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε…
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Εμείς σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε μια πόλη της Τροιζηνίας με 50.000 κατοίκους και τουλάχιστον 200.000 τουρίστες το χρόνο και 1.500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. Με μια αγροτική παραγωγή που θα είναι ανταγωνιστική και θα προωθείται στο σύνολο της στις κεντρικές αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, έσοδα για τους επαγγελματίες, προοπτική για όλους και για τα παιδιά μας.
Το όραμα μας για να υλοποιηθεί προυποθέτει ότι την Κυριακή στις 18 Μαίου θα πρέπει να υπερψηφιστεί ο συνδυασμός μας “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ και τα ΜΕΘΑΝΑ”.
Η πρόταση είναι δική μας, όμως η απόφαση είναι δική σας.
Στο δίλημμα: ανάπτυξη ή συνέχιση της σημερινής κατάστασης, η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και η εντολή που θα μας δοθεί να είναι ισχυρή, ώστε να προχωρήσουμε με γρήγορα άλματα προς το μέλλον.
Δεν υπάρχει άλλη δύναμη που θα φέρει την άνοιξη στην Τροιζηνία και στα Μέθανα. Δυστυχώς, μόνο ο συνδυασμός μας έχει τις δυνατότητες για να πάμε παραπέρα. Ο λόγος είναι ότι μόνο εμείς έχουμε την γνώση, τους ανθρώπους, τις γνωριμίες, την θέληση και το όραμα.
Είμαστε οικογενειάρχες, επιτυχημένοι επαγγελματίες που σταδιοδρομίσαμε στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς δεν ζούμε από τον κρατικό προυπολογισμό και τους αδιαφανείς διαγωνισμούς και τις αναθέσεις. Δεν είμαστε σε καμία επιλίψιμη λίστα. Δεν μας συντηρεί το κομματικό κατεστημένο. Δεν είμαστε επιστάτες και μισθοδοτούμενοι κανενός κόμματος και παραγόντων.
Είμαστε αυτοί που νυχθημερόν μοχθούμε για να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας και να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Επιδίωξη μας είναι να φέρουμε το οικογενειακό νοικοκυρεμένο μας μοντέλο μέσα στη διοίκηση και στη διαχείριση του Δήμου.
Η αλματώδης ανάπτυξη θα έρθει με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως:
Η διαμόρφωση στα παραλιακά μέτωπα του Γαλατά (με 600 θέσεις ελλιμενισμού) και των Μεθάνων (με 400 θέσεις ελλιμενισμού) τουριστικών λιμένων και αξιοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων και της μαρίνας Μεθάνων σε ένα δίκτυο εξυπηρέτησης ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών. Η δημιουργία 1.500 και πλέον θέσεων ελλιμενισμού θα δώσει ετήσια έσοδα άνω των 5 εκατ. Ευρώ.
Η δημιουργία Θαλάσσιου Καταδυτικού Πάρκου θα φέρει στην περιοχή μας υψηλού εισοδήματος τουρίστες.
Η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλο τον δημοτικό φωτισμό για την μείωση των δημοτικών τελών στο ελάχιστο πραγματικό κόστος και απαλλαγή όλων των ορεινών οικισμών από την καταβολή δημοτικών τελών, ενώ με φθηνό κόστος θα υπάρχει φωτισμός ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι.

Συγκρότηση ενός δικτύου οργάνωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων με το τίτλο: “Ελιά, λεμόνι, ρίγανη” για την καθιέρωση τους στις αγορές.
Η αναγνώριση ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης του ελαιόλαδου της Τροιζηνίας μας ανοίγει δρόμους για εξαγωγές στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Η ανάδειξη των μονοπατιών, με τους προγραμματισμένους συχνούς καθαρισμούς με εθελοντές, με την έκδοση βιβλίου και συνεργασίας με πεζοπορικούς και ορειβατικούς ομίλους.

Η διεκδίκηση της Ανατολικής Τροιζηνίας και ενσωμάτωσης της στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Η συμμετοχή μας στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Τροιζηνίας σε τηλεοπτικές εκπομπές, αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες και σε ραδιόφωνα, σε εκθέσεις, αλλά και η σημαντική μας συμβολή στην δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Πόρου και των Αρχαιοτήτων Τροιζηνίας “Χρήστος Φουρνιάδης”.
Η αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων προς όφελος της οικονομίας. Δενδροκομικός σταθμός, κατασκήνωση Γαλατά, Κέντρο Αναψυχής Μεθάνων, Λουτρά κλπ.
Η διάνοιξη δρόμων και επεκτάσεις σχεδίων πόλεων και οικισμών.
Η αναδιάρθρωση των σχολικών μονάδων της Τροιζηνίας για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Ιδρυση γραφείου υποδοχής επενδύσεων στην περιοχή μας και παροχή διευκολύνσεων ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η εφαρμογή ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών για την ασφαλή και φθηνή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που θα συνδέεται με την παράλληλη άθληση μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα “από το Διαβολογέφυρο στην λάβα της Καμμένης Χώρας” ήταν η αρχή για καθιέρωση της περιοχής μας ως εναλλακτικού προορισμού. Ενσωματώσαμε το σύνθημα και τις πρακτικές: πράσινο, πεζόδρομους, πάρκινγκ, ποδηλατόδρομους, πολιτισμός.

Η εθελοντική και ανιδιοτελής συνεισφορά και συμμετοχή μας σε δενδροφυτεύσεις σε μικρές αναπλάσεις χώρων πρασίνου.
Ο Δήμος θα οργανωθεί μηχανογραφικά προκειμένου να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των δράσεων του Δήμου.
Η σχέση δημοτικής αρχής και πολιτών θα αναβαθμιστεί και θα υπάρχουν καθορισμένες διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων. Οι πολίτες μέσα σε 48 ώρες θα λαμβάνουν τις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που θα υποβάλλουν.
Θα υπάρχει Μητρώο Επαγγελματιών της περιοχής ώστε να ειδοποιούνται άμεσα και έγκαιρα για τις δημοπρασίες και τις εργασίες που θα γίνονται από τον Δήμο.

Ο περιορισμός του κόστους των επαγγελματιών με σημαντική μείωση των τελών ανά τετραγωνικό που πληρώνουν στο Δήμο. Η τιμή των 4 ευρώ ανά τ.μ. θα είναι σε πρώτη φάση μια ανακούφιση για τους επαγγελματίες που λειτουργούν καταστήματα στις παραλίες. Μικρότερη τιμή ανά τετραγωνικό θα πληρώνουν τα καταστήματα που θα είναι στα χωριά.
Η εξασφάλιση κατάλληλου πόσιμου νερού με τιμές που θα ανταποκρίνονται στον προυπολογισμό των νοικοκυριών. Καθαρισμός των δεξαμενών σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Τοποθέτηση αυτόματου δοσομετρητή χλωρίου. Έλεγχος της ποιότητας του νερού.
Η φθηνή άρδευση πρέπει να εξασφαλιστεί με φράγματα που θα δημιουργηθούν κυρίως στις αγροτικές περιοχές.
Η δημιουργία Μονάδα Υποστηρικτικής Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικους σε συνεργασία με την Εκκλησία και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και η εξασφάλιση σε τακτικά διαστήματα κάθε εβδομάδα γιατρών σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς.
Οι δημοπρασίες θα γίνονται με διαφάνεια και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που καθορίζει η νομοθεσία.

Όλες οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται εγκαίρως καθώς και τα εντάλματα πληρωμών.


Η συμπαράσταση και ενίσχυση σε ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας που χρειάζονται βοήθεια.
Δεσμεύσεις
Προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του Δήμου: Δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται εκ περιτροπής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Κάθε έξι μήνες θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με εξειδικευμένη ατζέντα για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Θα μπαίνουν στόχοι, θα γίνεται προγραμματισμός και στο επόμενο εξάμηνο θα γίνεται έλεγχος αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις. 
Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα έχει και μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα δεν θα έχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας. Θεωρούμε αδιανόητο άνθρωποι που μπήκαν στο Δήμο να περιοριστούν σε περιθωριακό ρόλο. Είναι μια καινοτόμος πρόταση που θα εφαρμόσουμε αμέσως. 
Θα υπάρχει τετραψήφιος αριθμός ώστε οι πολίτες να απευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην γειτονιά τους και στο χωριό τους ή για να υποβάλλουν οποιοδήποτε αίτημα. Υπάλληλοι του Δήμου θα επισκέπτονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα όλα τα τοπικά διαμερίσματα προς εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Πολιτισμός και Αθλητισμός για όλους: Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι μοχλός ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητη προυπόθεση για την διαμόρφωση των χαρακτήρων και της υγείας των παιδιών μας. Στον τομέα του Πολιτισμού θα καθιερώσουμε Ετήσιο Καλεντάρι, στο οποίο θα περιλαμβάνονται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, όλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, τοπικά πανηγύρια, εορτασμοί, καρναβάλια και δράσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και συναυλίες σε αρχαιολογικούς χώρους και σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Ο αθλητισμός είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας μας και χρειάζεται μελέτη ώστε να τεθούν βάσεις και προϋποθέσεις για την βελτίωση των όρων άθλησης των παιδιών μας. Οι ομάδες για να αποκτήσουν δυναμική απαιτείται να υπάρχει δημοκρατική διαδικασία εκλογής των διοικήσεων τους. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να δημιουργήσει καινούργιες και προπάντων να διασφαλίσει τα βασικά έξοδα των ομάδων: στο προπονητικό τιμ, στην ένδυση υπόδηση και αθλητικά βοηθήματα και σκάφη και προπάντων στις μετακινήσεις. Απαιτείται λοιπόν συνολική αναθεώρηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πως θα μπουν υγιείς βάσεις στον τοπικό αθλητισμό με ανάπτυξη καινούργιων τμημάτων στους υπάρχοντες συλλόγους.
Πράσινο – Περιβάλλον: Πράσινο παντού, ποδηλατόδρομοι, πάρκινκ, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια. Βελτίωση και συντήρηση των υπαρχόντων χώρων πρασίνου και δημιουργία νέων.
Βελτίωση της αισθητικής των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών εστίασης ( εστιατόρια, καφέ, κλπ) με την δημιουργία μικρών κήπων γύρω από αυτά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών για την συντήρηση τους. Ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος των κατασκευών και θα μειώσει το κόστος των δημοτικών τελών ύδρευσης των καταστημάτων αυτών.
Ενημέρωση των μαθητών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Συμμετοχή των μαθητών στην φροντίδα των χώρων πρασίνου των σχολείων που φοιτούν.
Δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου στον Γαλατά και χρήση του προηγούμενου ως χώρο πρασίνου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
Δενδροφύτευση των παιδικών χαρών με σκοπό την χρήση τους από παιδιά και γονείς καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο κατά τις απογευματινές ώρες.
Ανάληψη δράσεων από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Φορείς και Οργανώσεις Πολιτών με σκοπό των καθαρισμό παραλιών, μονοπατιών και αποκαταστάσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές.
Διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά είδος (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο) με ξεχωριστούς κάδους στις δύο πόλεις ( Γαλατάς και Μέθανα). Σκοπός είναι η περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των προϊόντων αυτών από τον Δήμο και η ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφοράς τους στην Αθήνα.
Συνεργασία μεταξύ Δήμου και αγροτώνστοθέματηςανακύκλωσηςτων πλαστικών πουχρησιμοποιούνταισταθερμοκήπια. Κάθε αγρότης θα μπορεί να επικοινωνεί με τον Δήμο έτσι ώστε το πλαστικό κάλυψης τωνθερμοκηπίων μετά την αντικατάσταση του να οδηγείται στην ανακύκλωση και όχι προς καύση όπως συνηθίζεται.
Χρησιμοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση με σκοπό την χρήση των προϊόντων της για την λίπανση των φυτών.
Επανεξέταση της χρήσης της κατασκήνωσης Γαλατά και την δημιουργία δημοτικού camping.
Αναβάθμιση των πεζοδρομίων, επέκταση των πεζοδρόμων και δημιουργία, πάρκινκ και ποδηλατοδρόμων.
Κ. Κυριακόπουλος: Ο άνθρωπος που μπορεί να επωμιστεί το βάρος της ανάπτυξης της Τροιζηνίας δεν είναι άλλος από τον Σ. Αθανασίου
Submitted by admin on Sat, 03/05/2014 – 15:29. Δημοτικά και άλλα…
Γράφει ο Κώστας Κυριακόπουλος στο www.calavria.gr: Ο Σάββας Αθανασίου θέτει υποψηφιότητα δημάρχου για το Δήμο Μεθάνων – Τροιζηνίας. Ο συγκεκριμένος Δήμος είναι, διοικητικά, ένας από τους δυσκολότερους επαρχιακούς δήμους της χώρας. Η απουσία του Γιάννη Σαμπάνη, ναι μεν ανοίγει τις πόρτες για κάθε φιλόδοξο υποψήφιο, αλλά ταυτόχρονα εγκυμονεί και τους κινδύνους επανάληψης του ίδιου σκηνικού που παίχτηκε στον Πόρο τις τελευταίες τε(τ)ραετίες. Άνθρωποι ελλειμματικοί, ανεπαρκείς για τη διοίκηση ενός τέτοιου δήμου, ποντάροντας στη ζεστή καρέκλα που τους είχε προσφέρει η απερχόμενη δημαρχία και εξαργυρώνοντας παλιότερες μικροεξυπηρετήσεις διεκδικούν με «αβαντάζ έδρας» την πρόκριση για το δεύτερο γύρω. Η Τροιζηνία όμως, χρειάζεται δήμαρχο δυναμικό, με γνώσεις και εμπειρία. Το «Βαλτετσιώτικο λόμπυ» που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ότι, τώρα πλέον, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, η Τροιζηνία πρέπει να πάει μπροστά. Και, αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπος που μπορεί να επωμιστεί αυτό το βάρος δεν είναι άλλος παρά ο Σάββας Αθανασίου, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στα κοινά, ένας άνθρωπος δοκιμασμένος που έχει τη δική του ιστορία, ένας άνθρωπος που δεν κουράζεται να παλεύει. Ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβει τη διοίκηση του δήμου και να υλοποιήσει, έστω και ένα μέρος από τα όνειρά του. Τον Σάββα Αθανασίου τον γνωρίζουμε από τους αγώνες του που έδωσε μαζί με όλους εκείνους που μόχθησαν για την ολοκλήρωση του δρόμου Καλλονής – Επιδαύρου. Επομένως είναι ένας από τους συντελεστές ενός έργου που άλλαξε ριζικά το τοπίο στην Τροιζηνία. Τώρα, θα ήταν απαραίτητο να εντάξει στα πλάνα του τη συνεργασία με τις αρμόδιες Περιφέρειες, ώστε ένα ακόμη μεγάλο έργο να υλοποιηθεί, αρκεί να υποστηριχθεί και από τους υπόλοιπους δήμους της περιοχής: είναι η αναδιαμόρφωση του δρόμου Επιδαύρου – Κορίνθου. Ο δρόμος αυτός με τις ετέλειωτες στροφές αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ η αναβάθμισή του θα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το εμπόριο των Κορινθίων. Αλλά, πέρα από αυτά, ο κ. Αθανασίου είναι άριστος γνώστης των ναυτιλιακών υποθέσεων, και έτσι θα μπορούσε να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της θαλάσσιας γραμμής Πόρου- Μεθάνων – Πειραιά. Ωστόσο οι θέσεις της παράταξής του και το πρόγραμμά του είναι αυτό που ακολουθεί, έτσι όπως μας το απέστειλε, και δεσμεύεται να το υλοποιήσει.
Από το τέλος Νοεμβρίου του 2010 μέχρι και σήμερα με συνέπεια αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Τροιζηνίας. Τέτοιες πρωτοβουλίες ήταν:
Η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλο τον δημοτικό φωτισμό για την μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή όλων των ορεινών οικισμών από την καταβολή δημοτικών τελών, ενώ με φθηνό κόστος θα υπάρχει φωτισμός ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι.
Ο διαρκής αγώνας μας για την διαμόρφωση των ανταποδοτικών τελών στο πραγματικό κόστος ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής μας με υπέρογκα μηνιαία χρηματικά ποσά.
Επιχειρήσαμε και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο οργάνωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων με το τίτλο: “Ελιά, λεμόνι, ρίγανη” για την καθιέρωση τους στις αγορές.
Η πρόταση μας για την δημιουργία Θαλάσσιου Καταδυτικού Πάρκου για την προσέλκυση τουριστών.
Η ανάδειξη των μονοπατιών, με τους προγραμματισμένους συχνούς καθαρισμούς με εθελοντές, με την έκδοση βιβλίου και συνεργασίας με πεζοπορικούς και ορειβατικούς ομίλους.
Η διεκδίκηση της Ανατολικής Τροιζηνίας και ενσωμάτωσης της στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Η συμμετοχή μας στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Τροιζηνίας σε τηλεοπτικές εκπομπές, αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες και σε ραδιόφωνα, σε εκθέσεις, αλλά και η σημαντική μας συμβολή στην δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Πόρου και των Αρχαιοτήτων Τροιζηνίας “Χρήστος Φουρνιάδης”. – Αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων προς όφελος της οικονομίας. Δενδροκομικός σταθμός, κατασκήνωση Γαλατά, Κέντρο Αναψυχής Μεθάνων, Λουτρά κλπ.- Διαμόρφωση στα παραλιακά μέτωπα του Γαλατά και των Μεθάνων τουριστικών λιμένων και αξιοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων και της μαρίνας Μεθάνων σε ένα δίκτυο εξυπηρέτησης ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.- Διάνοιξη δρόμων και επεκτάσεις σχεδίων πόλεων και οικισμών.- Αναδιάρθρωση των σχολικών μονάδων της Τροιζηνίας για την εξυπηρέτηση των μαθητών.- Γραφείο υποδοχής επενδύσεων στην περιοχή μας και παροχή διευκολύνσεων ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Η συμμετοχή μας στα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού και η διαμόρφωση πρότασης για ουσιαστική στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και για την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η πρόταση μας για την εφαρμογή ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών για την ασφαλή και φθηνή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που θα συνδέεται με την παράλληλη άθληση μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα “από το Διαβολογέφυρο στην λάβα της Καμμένης Χώρας” ήταν η αρχή για καθιέρωση της περιοχής μας ως εναλλακτικού προορισμού. Ενσωματώσαμε το σύνθημα και τις πρακτικές: πράσινο, πεζόδρομους, πάρκινγκ, ποδηλατόδρομους, πολιτισμός.
Η εθελοντική και ανιδιοτελής συνεισφορά και συμμετοχή μας σε δενδροφυτεύσεις σε μικρές αναπλάσεις χώρων πρασίνου.
Ο Δήμος θα οργανωθεί μηχανογραφικά προκειμένου να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των δράσεων του Δήμου.
Η σχέση δημοτικής αρχής και πολιτών θα αναβαθμιστεί και θα υπάρχουν καθορισμένες διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων. Οι πολίτες μέσα σε 48 ώρες θα λαμβάνουν τις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που θα υποβάλλουν.
Θα υπάρχει Μητρώο Επαγγελματιών της περιοχής ώστε να ειδοποιούνται άμεσα και έγκαιρα για τις δημοπρασίες και τις εργασίες που θα γίνονται από τον Δήμο.
Οι δημοπρασίες θα γίνονται με διαφάνεια και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που καθορίζει η νομοθεσία.
Τέλος, όλες οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται εγκαίρως καθώς και τα εντάλματα πληρωμών.

Η συμπαράσταση και ενίσχυση σε ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας που έχρηζαν βοηθείας.
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΔΕΣΜΕΥΣΗ 1η: Προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του Δήμου
«Δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων»:
1.Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται εκ περιτροπής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. 

2.Κάθε έξι μήνες θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με εξειδικευμένη ατζέντα για κάθε περιοχή ξεχωριστά. 

3.Θα μπαίνουν στόχοι, θα γίνεται προγραμματισμός και στο επόμενο εξάμηνο θα γίνεται έλεγχος αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις. 

4.Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα έχει και μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα δεν θα έχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας. Θεωρούμε αδιανόητο άνθρωποι που μπήκαν στο Δήμο να περιοριστούν σε περιθωριακό ρόλο. Είναι μια καινοτόμος πρόταση που θα εφαρμόσουμε αμέσως. 

5.Θα υπάρχει τετραψήφιος αριθμός ώστε οι πολίτες να απευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην γειτονιά τους και στο χωριό τους ή για να υποβάλλουν οποιοδήποτε αίτημα. Υπάλληλοι του Δήμου θα επισκέπτονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα όλα τα τοπικά διαμερίσματα προς εξυπηρέτηση των πολιτών. 

ΔΕΣΜΕΥΣΗ 2α: Πολιτισμός και Αθλητισμός για όλους
“Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι μοχλός ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητη προυπόθεση για την διαμόρφωση των χαρακτήρων και της υγείας των παιδιών μας. Στον τομέα του Πολιτισμού θα καθιερώσουμε Ετήσιο Καλεντάρι, στο οποίο θα περιλαμβάνονται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, όλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, τοπικά πανηγύρια, εορτασμοί, καρναβάλια και δράσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και συναυλίες σε αρχαιολογικούς χώρους και σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Ο αθλητισμός είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας μας και χρειάζεται μελέτη ώστε να τεθούν βάσεις και προϋποθέσεις για την βελτίωση των όρων άθλησης των παιδιών μας. Οι ομάδες για να αποκτήσουν δυναμική απαιτείται να υπάρχει δημοκρατική διαδικασία εκλογής των διοικήσεων τους. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να δημιουργήσει καινούργιες και προπάντων να διασφαλίσει τα βασικά έξοδα των ομάδων: στο προπονητικό τιμ, στην ένδυση υπόδηση και αθλητικά βοηθήματα και σκάφη και προπάντων στις μετακινήσεις. Απαιτείται λοιπόν συνολική αναθεώρηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πως θα μπουν υγιείς βάσεις στον τοπικό αθλητισμό με ανάπτυξη καινούργιων τμημάτων στους υπάρχοντες συλλόγους”.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ 3η: Πράσινο – Περιβάλλον: Πράσινο παντού, ποδηλατόδρομοι, πάρκινκ, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια.
Βελτίωση και συντήρηση των υπαρχόντων χώρων πρασίνου και δημιουργία νέων.
Βελτίωση της αισθητικής των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών εστίασης ( εστιατόρια, καφέ, κλπ) με την δημιουργία μικρών κήπων γύρω από αυτά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών για την συντήρηση τους. Ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος των κατασκευών και θα μειώσει το κόστος των δημοτικών τελών ύδρευσης των καταστημάτων αυτών.
Ενημέρωση των μαθητών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Συμμετοχή των μαθητών στην φροντίδα των χώρων πρασίνου των σχολείων που φοιτούν.
Δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου στον Γαλατά και χρήση του προηγούμενου ως χώρο πρασίνου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
Δενδροφύτευση των παιδικών χαρών με σκοπό την χρήση τους από παιδιά και γονείς καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο κατά τις απογευματινές ώρες.
Ανάληψη δράσεων από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Φορείς και Οργανώσεις Πολιτών με σκοπό των καθαρισμό παραλιών, μονοπατιών και αποκαταστάσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές.
Διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά είδος (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο) με ξεχωριστούς κάδους στις δύο πόλεις ( Γαλατάς και Μέθανα). Σκοπός είναι η περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των προϊόντων αυτών από τον Δήμο και η ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφοράς τους στην Αθήνα.
ΣυνεργασίαμεταξύΔήμουκαιαγροτώνστοθέματηςανακύκλωσηςτων πλαστικών πουχρησιμοποιούνταισταθερμοκήπια. ΚάθεαγρότηςθαμπορείναεπικοινωνείμετονΔήμοέτσιώστετο πλαστικόκάλυψηςτωνθερμοκηπίωνμετάτηναντικατάστασητουναοδηγείταιστηνανακύκλωσηκαιόχι προςκαύσηόπωςσυνηθίζεται.
Χρησιμοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση με σκοπό την χρήση των προϊόντων της για την λίπανση των φυτών.
Επανεξέταση της χρήσης της κατασκήνωσης Γαλατά και την δημιουργία δημοτικού camping.
Αναβάθμιση των πεζοδρομίων, επέκταση των πεζοδρόμων και δημιουργία, πάρκινκ και ποδηλατοδρόμων.
Σάββας Ν. Αθανασίου: «Οι βασικές μας δεσμεύσεις»…
Submitted by admin on Fri, 02/05/2014 – 09:26. Δημοτικά και άλλα…
Από τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Αθανασίου ανακοινώθηκαν τα εξής: Από το τέλος Νοεμβρίου του 2010 μέχρι και σήμερα με συνέπεια αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Τροιζηνίας. Σήμερα οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν και δέσμευση μας για τη θητεία μας στο Δήμο μετά τις εκλογές της 18 Μαίου:
Η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλο τον δημοτικό φωτισμό για την μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή όλων των ορεινών οικισμών από την καταβολή δημοτικών τελών, ενώ με φθηνό κόστος θα υπάρχει φωτισμός ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι.
Ο διαρκής αγώνας μας για την διαμόρφωση των ανταποδοτικών τελών στο πραγματικό κόστος ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής μας με υπέρογκα μηνιαία χρηματικά ποσά.
Επιχειρήσαμε και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο οργάνωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων με το τίτλο: “Ελιά, λεμόνι, ρίγανη” για την καθιέρωση τους στις αγορές.
Η πρόταση μας για την δημιουργία Θαλάσσιου Καταδυτικού Πάρκου για την προσέλκυση τουριστών.
Η ανάδειξη των μονοπατιών, με τους προγραμματισμένους συχνούς καθαρισμούς με εθελοντές, με την έκδοση βιβλίου και συνεργασίας με πεζοπορικούς και ορειβατικούς ομίλους.
Η διεκδίκηση της Ανατολικής Τροιζηνίας και ενσωμάτωσης της στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Η συμμετοχή μας στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Τροιζηνίας σε τηλεοπτικές εκπομπές, αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες και σε ραδιόφωνα, σε εκθέσεις, αλλά και η σημαντική μας συμβολή στην δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Πόρου και των Αρχαιοτήτων Τροιζηνίας “Χρήστος Φουρνιάδης”.
H Αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων προς όφελος της οικονομίας. Δενδροκομικός σταθμός, κατασκήνωση Γαλατά, Κέντρο Αναψυχής Μεθάνων, Λουτρά κλπ.
H Διαμόρφωση στα παραλιακά μέτωπα του Γαλατά και των Μεθάνων τουριστικών λιμένων και αξιοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων και της μαρίνας Μεθάνων σε ένα δίκτυο εξυπηρέτησης ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.
H Διάνοιξη δρόμων και επεκτάσεις σχεδίων πόλεων και οικισμών.
H Αναδιάρθρωση των σχολικών μονάδων της Τροιζηνίας για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
H Γραφείο υποδοχής επενδύσεων στην περιοχή μας και παροχή διευκολύνσεων ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Η συμμετοχή μας στα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού και η διαμόρφωση πρότασης για ουσιαστική στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και για την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η πρόταση μας για την εφαρμογή ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών για την ασφαλή και φθηνή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που θα συνδέεται με την παράλληλη άθληση μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα “από το Διαβολογέφυρο στην λάβα της Καμμένης Χώρας” ήταν η αρχή για καθιέρωση της περιοχής μας ως εναλλακτικού προορισμού. Ενσωματώσαμε το σύνθημα και τις πρακτικές: πράσινο, πεζόδρομους, πάρκινγκ, ποδηλατόδρομους, πολιτισμός.
Η εθελοντική και ανιδιοτελής συνεισφορά και συμμετοχή μας σε δενδροφυτεύσεις σε μικρές αναπλάσεις χώρων πρασίνου.
Η συμπαράσταση και ενίσχυση σε ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας που έχρηζαν βοηθείας.

Θα υπάρχει αποχή στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων
Submitted by admin on Fri, 02/05/2014 – 08:59. Δημοτικά και άλλα…
Έντονος είναι ο προβληματισμός για το αν θα είναι μεγαλύτερη η αποχή στις εκλογές που θα γίνουν στις 18 Μαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν: Τον Νοέμβριο του 2010, στις δημοτικές εκλογές επί 8.307 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 5.508, ποσοστό συμμετοχής 66,31%.
Τον Μάιο του 2012 στις βουλευτικές εκλογές επί 8.249 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 5.340, ποσοστό συμμετοχής 64,74%.
Τον Ιούνιο του 2012 στις βουλευτικές εκλογές επί 8.275 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 5.160, ποσοστό συμμετοχής 62,36%.
Τον Μάιο του 2014, προβλέπεται να υπάρχει αυξημένη αποχή.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εγγεγραμμένοι είναι 7.058 στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Αυτό σημμαίνει ότι το ποσοστό συμμετοχής ενδέχεται να πέσει και κάτω από το 60%.

Αρχίζει σήμερα η 4η Ανθοκομική έκθεση και παραδοσιακών προϊόντων της Τροιζηνίας
Submitted by admin on Thu, 01/05/2014 – 09:44. Δημοτικά και άλλα…
Στα Μέθανα, από σήμερα Πέμπτη 1 Μαίου μέχρι και την Κυριακή 4 Μαίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η 4η Ανθοκομική έκθεση και παραδοσιακών προϊόντων της Τροιζηνίας. Διοργάνωση: ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ. Είναι μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη των παραγωγών της περιοχής μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Ελιά, λεμόνι, ρίγανη».
Σάββας Ν. Αθανασίου: «Η κοινωνία αναδεικνύει τον δήμαρχο που της αξίζει»
Submitted by admin on Thu, 22/05/2014 – 23:41. Δημοτικά και άλλα…
Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου έγινε η ακόλουθη δήλωση:
“Σε κάθε εκλογική μάχη δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αντοχές και οι ανθρώπινες σχέσεις. Σε τούτες τις εκλογές διεδραματίστηκαν απίστευτα περιστατικά και εφαρμόσθηκαν αθέμιτες πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία που όλοι θέλουμε και πιστεύουμε ότι υπάρχει και λειτουργεί. Οι μηχανισμοί των κομμάτων, των εργολάβων και των μεγαλοσυμφερόντων, αποδείχθηκε ότι έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με συγκεκριμένους θύλακες τοπικής εξουσίας που θέλουν να αποκομίζουν ωφέλη από αυτούς.
Εμείς δώσαμε μια έντιμη και άνιση μάχη. Οι προεκλογικές δαπάνες μας δεν ξεπέρασαν τις 3.000 ευρώ, όπως είχαμε προαναγγείλει. Άλλωστε δεν είχαμε και τις οικονομικές δυνατότητες να νοικιάσουμε εκλογικά γραφεία και να βγάλουμε ιλουστρασιόν έντυπα. Το ποσοστό 25,27 % που μας έδωσαν οι πολίτες της Τροιζηνίας και των Μεθάνων είναι ένα μεγάλο ποσοστό που θα το ζήλευαν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Ωστόσο, για 108 ψήφους δεν περάσαμε στο δεύτερο γύρο. Η υπόθεση του “κοψίματος” των 10 υποψηφίων συμβούλων μας ακύρωσε την δυναμική που είχαμε και τα “γνωστά παπαγαλάκια, οι φιόγκοι και οι τζιτζιφιόγκοι” διέδιδαν αθλιότητες σε βάρος μας. Όλα αυτά είχαν ένα κέντρο εκτόξευσης λάσπης. Ελπίζω ότι η ζωή να τους επιστρέψει με το δικαιότερο τρόπο τις ατιμίες που διέπραξαν.
Οι πολίτες ψήφισαν και η απόφαση τους είναι σεβαστή. Απο τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω τους 1.312 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύθηκαν. Δυστυχώς, τους υπόλοιπους δεν τους πείσαμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους πολίτες των Μεθάνων που ανέδειξαν το συνδυασμό “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” πρώτη δύναμη στην Χερσόνησο των Μεθάνων με ποσοστό 39,62% και κερδίσαμε τα προεδρεία στην Λουτρόπολη των Μεθάνων και στην Κυψέλη. Χάσαμε την τοπική κοινότητα της Κουνουπίτσας για 3 ψήφους και για 36 το Μεγαλοχώρι. Επίσης, στα περισσότερα εκλογικά τμήματα βγήκαμε πρώτοι ή δεύτεροι.
Οι στρεβλώσεις του νόμου “του Καλλικράτη” φάνηκαν με κραυγαλέο τρόπο. Πρώτη διαπίστωση είναι ότι κυριάρχησε η εντοπιότητα, κυρίως στην περιοχή του Γαλατά. Δεύτερη διαπίστωση είναι το γεγονός ότι από τους άλλους δύο συνδυασμούς, εξελέγησαν σχεδόν όλοι, πλην ενός από την περιοχή του Γαλατά. Δεν εξελέγη κανείς από τα χωριά της Τροιζηνίας.
Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να δίνω και στο μέλλον μάχες για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής. Όσον αφορά στη μάχη της προσεχούς Κυριακής, οι πολίτες θα κρίνουν εκείνοι ποιον θέλουν για δήμαρχο και ποιους επιθυμούν να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δική τους θα είναι η ευθύνη. Άλλωστε η κοινωνία αναδεικνύει τον δήμαρχο που της αξίζει.
Για το θέμα των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής δηλώνω ότι θα ψηφίσω τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, με την ελπίδα ότι η εκλογή της θα κόψει τον ομφάλιο λώρο των εργολάβων με την Περιφέρεια και θα απελευθερώσει την περιοχή από τις αγκυλώσεις και την διαπλοκή.
Εμείς διατυπώσαμε καινοτόμες προτάσεις και είμαστε ανοικτοί για την εφαρμογή τους. Επισημάναμε επίσης ότι μόνο η ευρύτερη συνεργασία θα φέρει την ανάπτυξη της περιοχής μας. Αυτονόητο είναι ότι δεν θα αρνηθούμε τη γνώση, την εμπειρία, την προσφορά σε όποιον θα μας το ζητήσει.
Τέλος, δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι με βάση και τα νεώτερα στοιχεία που διαθέτουμε πλέον, θα ζητήσουμε και πάλι διαχειριστικό έλεγχο τόσο για τον πρώην Δήμο Μεθάνων, όσο και για τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και για τον ρόλο ορισμένων που διαχειρίστηκαν τον δημόσιο πλούτο κατά την προηγούμενη 16ετία, από την εφαρμογή του νόμου του “Καπποδίστρια”. Η επιμονή μας στην νομιμότητα και στην τήρηση του Συντάγματος είναι δεδομένη, όπως και η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για όσα είπαμε τα τελευταία χρόνια και κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι δεδομένη και η απόφαση μας να προσβάλουμε το κύρος των εκλογών της 18ης Μαίου για μια σειρά λόγους που θα τους δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες”.

Πρώτη δύναμη στη Χερσόνησο των Μεθάνων ο Σ. Αθανασίου
Submitted by admin on Mon, 19/05/2014 – 01:59. Δημοτικά και άλλα…
Ο συνδυασμός «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στην Χερσόνησο των Μεθάνων με 590 ψήφους. Δεύτερος ήρθε ο συνδυασμός του Κ. Καραγιάννη με 551 ψήφους και τρίτος ο συνδυασμός του Ν. Δαρσινού με 322 ψήφους. Πρόεδρος εξελέγη η Λέλα Σφήκα – Λεσιώτη με 184 ψήφους.

Πρόσκληση σε διάλογο από τον Σ. Αθανασίου προς Κ. Καραγιάννη και Ν. Δαρσινό
Submitted by admin on Fri, 26/09/2014 – 14:06. Δημοτικά και άλλα…
Με επιστολή- ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, σε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς συμβούλους, σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο κ. Σάββας Αθανασίου, τους καλεί σε διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση και να ξεπεραστούν τα «νομικά κενά» που γέννησε η απόφαση 3298/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:
Αγαπητοί κύριοι,
Μετά από σύμφωνη γνώμη των συνεργατών και των φίλων του συνδυασμού μας “ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα” σας απευθύνω ανοχτή πρόσκληση για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε πως θα ξεπεράσουμε, χωρίς αντεγκλήσεις και πολεμικές κραυγές, τα “νομικά κενά” που γέννησε η απόφαση 3298/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά.
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπεται να γίνει η εκλογή του προεδρείου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ωστόσο, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν εχουν ορκιστεί και δεν έγινε έγγραφη πρόσκληση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά μόνο τηλεφωνική ενημέρωση το Σάββατο το μεσημέρι.
Δεν έχω λάβει γνώση κάποιου εγγράφου, είτε από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που να δίδει σαφείς οδηγίες μετά την απόφαση ακύρωσης των δημοτικών εκλογών στις 18 και 25 Μαίου του ΔΠΠ.
Επειδή, για το Δίκτυο Πολιτών, η τήρηση της νομιμότητας είναι υπέρτατη επιλογή, όπως επίσης και η ανάπτυξη της περιοχής, σας καλούμε σε συνάντηση ώστε να υπάρξει κατ΄αρχάς, συναίνεση στις επόμενες διαδικασίες εκλογής προεδρείου και διορισμού εκπροσώπων στις διάφορες επιτροπές και θεσμικά όργανα του Δήμου.
Όσον αφορά την ανάπτυξη της Τροιζηνίας και των Μεθάνων – θα επαναλάβουμε αυτά που διατυπώσαμε και προεκλογικά – ότι δεν μπορεί να την σηκώσει και να στηρίξει μόνο ένας συνδυασμός, αλλά η κινητοποίηση και η συμμετοχή περισσοτέρων πολιτών. Ανεξάρτητα από τις αντιδικίες που υπάρχουν για διάφορα θέματα, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη και την αναμενόμενη γνωστοποίηση των ημερομηνιών για την διεξαγωγή των εκλογών, επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, τουλάχιστον σε θέματα αιχμής, για τα οποία συμφωνούμε να προωθήσουμε από κοινού.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε να απαντήσετε θετικά στην πρόσκληση μας για διάλογο, συναίνεση και ανεύρεση λύσεων για κοινή αποδεκτή διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση της νέας εκλογικής διαδικασίας. Η συνάντηση πρέπει να γίνει πριν από την εκλογή του νέου προεδρείου, δεδομένου ότι η μη αποδεκτή λύση θα επιφέρει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Μετά τιμής
Σάββας Ν. Αθανασίου
Ακυρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων
Submitted by admin on Fri, 26/09/2014 – 14:00. Δημοτικά και άλλα…
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά με την υπ’ αριθμόν 3298/2014 απόφαση του ακυρώνει την 3304/14 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά και ακυρώνει τις εκλογές στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Αναλυτικότερα το Δικαστήριο:
1. Δέχεται την υπ’ αριθμόν 3304/2014 ακύρωση της 3304/14 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
2. Διατάσσει να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.
3. Διατάσσει την απόδοση μέρους του καταβληθέντος παραβόλου των πενήντα (50) ευρώ στον ενιστάμενο.
4.Συμψηφίζει τα δικαστικά έξοδα μεταξύ των διαδίκων.
Η παραπάνω ενημέρωση προέρχεται από τον κ. Σάββα Αθανασίου – ο οποίος είχε υποβάλει ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος – και είναι η μοναδική επίσημη ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Τροιζηνίας και Μεθάνων.
Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, δύο μέρες μόλις πριν την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση σε όλο τον Δήμο.
Εχθές το απόγευμα, ο κ. Κώστας Καραγιάννης συγκέντρωσε τους συνεργάτες του σε κεντρική καφετέρια του Γαλατά, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.
Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Τροιζηνίας – Μεθάνων θα γίνει κανονικά ως είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου γιατί στο μεταξύ δεν θα έχει κοινοποιηθεί η απόφαση. Οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν πιθανόν μέσα στον Σεπτέμβριο, το πολύ στις αρχές Οκτωβρίου, με δήμαρχο τον κ. Καραγιάννη.
Σύμφωνα πάντως με κάποιες εκτιμήσεις, οι επαναληπτικές εκλογές στην Τροιζηνία και τα Μέθανα, δεν αναμένεται να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην εκλογή Δημάρχου, ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεάσουν το κριτήριο του εκλογικού σώματος στην επιλογή δημοτικών συμβούλων.

Εκτός από τις δημοτικές εκλογές… υπάρχει και το πρόβλημα του πόσιμου νερού!
Submitted by admin on Mon, 29/09/2014 – 13:08. Δημοτικά και άλλα…
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ανησυχητικά ευρήματα ανακάλυψε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, στους τελευταίους ελέγχους που πραγματοποίησε στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Αναλυτικότερα, στο υπ’ αριθμόν 1934 /01-07-2014, έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων αναφέρει τα εξής:
1. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα: Ως προς τις υποχρεωτικές μικροβιολογικές παραμέτρους (Εντερόκοκκοι) ή (Ε.Coli), καταγράφηκε απόκλιση σε τρία εκ των δώδεκα (3/12) δειγμάτων. Ως προς τις ενδεικτικές μικροβιολογικές παραμέτρους καταγράφηκε απόκλιση στα “ολικά κολοβακτηριοειδή σε επτά εκ των δώδεκα (7/12) δειγμάτων. Η ενδεικτική μικροβιολογική παράμετρος “κοινά αερόβια μικρόβια”, αξιολογείται σε περίπτωση ασυνήθους μεταβολής του αριθμού τους.
2. Επισημαίνεται επίσης ότι “ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων ως υπεύθυνος φορέας ύδρευσης, οφείλει άμεσα να μεριμνήσει ώστε να διερευνηθούν οι αιτίες των αποκλίσεων, να υλοποιηθούν οι απαραίτητες επανορθωτικές ενέργειες ( όπως π.χ. Αποκατάσταση ενδεχόμενης βλάβης, καθαρισμός δεξαμενών, υπερχλωρίωση δικτύου) και να πραγματοποιηθεί εκ νέου δειγματοληψία (επαναληπτική) από τα ίδια σημεία.
3. Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές των συγκεκριμένων παροχών θα πρέπει να ενημερωθούν λαμβάνοντας σχετικές οδηγίες.
Επίσης, με το υπ΄αριθμόν 2195/16/07/2014 έγγραφο επισημαίνει:
4. Πέντε από τα δώδεκα (5/12) ληφθέντα δείγματα που ελέγχθηκαν (και συγκεκριμένα το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν από περιοχές της χερσονήσου των Μεθάνων ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ τους όρους της κείμενης νομοθεσίας ως προς την χημική παράμετρο των “ΝΙΤΡΙΚΩΝ” όπως αυτή ορίζεται στο παράρτημα Ι, μέρος Β της (δ) σχετικής.
5. Ένα (1) από τα ληφθέντα δείγματα που ελέγχθηκαν είναι ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ με τους όρους της κείμενης νομοθεσίας όσον αφορά την ενδεικτική παράμετρος “ΧΛΩΡΙΟΥΧΩΝ”.
6. Κατόπιν αυτών, ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, ως Υπεύθυνος Ύδρευσης, υποχρεούται στην έγκαιρη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου προκειμένου να παρέχει σε μόνιμη βάση πόσιμο, υγιεινό και επαρκές σε ποσότητα.
7. Ο Δήμος ως υπεύθυνος ύδρευσης, έχει τις εξής υποχρεώσεις:
- Διενέργεια υγειονομικής αναγνώρισης του συστήματος ύδρευσης, από τις πηγές υδροληψίας έως τη βρύση του καταναλωτή.
- Διενέργεια δειγματοληπτικών και εργαστηριακών ελέγχων σε αντιπροσωπευτικά προκαθορισμένα σημεία ολόκληρου του δικτύου διανομής.
- Τήρηση αρχείου εργαστηριακών εξετάσεων.
- Παρακολούθηση διαδικασίας απολύμανσης νερού από συγκεκριμένο πρόσωπο, έλεγχος αποτελεσματικότητας απολύμανσης και καταγραφή αποτελεσμάτων μετρήσεων υπολειμματικού χλωρίου σε ειδικό βιβλίο.
- Γενικά ο Δήμος θα πρέπει να λαμβάνει κάθε μέτρο προκειμένου να παρέχει πόσιμο νερό σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες του υδρευόμενου πληθυσμού, χωρίς διακοπές και το σύστημα ύδρευσης να είναι απαλλαγμένο από κάθε υγειονομικό κίνδυνο.
Από όλα τα παραπάνω που επισημαίνονται με τα δύο έγγραφα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας ποτέ δεν μας έχουν ενημερώσει για ο,τιδήποτε σχετικό. Επίσης, δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά έχει γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα για να παρέχεται υγιεινό πόσιμο νερό στους κατοίκους των Μεθάνων και της Τροιζηνίας. Η μυστικότητα που ακολουθείται στα θέματα υγιεινής είναι απαράδεκτη και επικίνδυνο. Για το λόγο αυτό πρέπει να απαιτήσουμε να δοθούν λύσεις ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ και να παρέμβει ο εισαγγελέας Πειραιά. Κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι, οι υπεύθυνοι, οι αρμόδιοι;
Σάββας Ν.Αθανασίου: Κανένας προγραμματισμός από την ΕΤΑΔ για το ΝΗΣΑΚΙ Μεθάνων
Submitted by admin on Fri, 26/09/2014 – 14:16. Δημοτικά και άλλα…
Ο Σάββας Ν. Αθανασίου Επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα, μας απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
Η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου δεν έχει εντάξει στον προγραμματισμό της για το προσεχές έτος – αλλά ούτε σχεδιάζει και για το μέλλον – την αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου ΝΗΣΑΚΙ στα Μέθανα. Την κατηγορηματική αυτή δήλωση μας έκαναν σήμερα ( Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014) το μεσημέρι που επισκεφθήκαμε οι υπεύθυνοι ανάπτυξης της ΕΤΑΔ.
Παρά την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε και επαναφέραμε τις αλλεπάλληλες ενέργειες μας για το θέμα αυτό, μας διατυπώθηκε ευθέως ότι “υπάρχουν στατικά προβλήματα του κτιρίου” και ότι “δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ιδιώτες”. Εμείς αμφισβητήσαμε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών και τονίσαμε ότι αυτό θα αποδειχθεί αν ανακοινωθεί σχετικός διαγωνισμός, όσον αφορά την στατικότητα διατυπώσαμε την επιφύλαξη μας για την αυτοψία που έχει γίνει και για την σκοπιμότητα της.
Επισημάναμε ότι το τουριστικό περίπτερο ΝΗΣΑΚΙ αποτελεί βασικό ψυχαγωγικό πυλώνα της Χερσονήσου Μεθάνων και πόλος έλξης τουριστών για πολλές δεκαετίες. Τονίσαμε δε ότι η μη αξιοποίηση του συντελεί στην πλήρξη τουριστική απαξίωση της περιοχής. Υπήρξε τελικώς δέσμευση να ασχοληθούν στη διεύθυνση ανάπτυξης με το όλο θέμα, σε συνεργασία της διεύθυνσης περιουσίας και να μας ενημερώσουν σχετικώς.
Ωστόσο, απαιτείται η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ώστε να ασκηθεί πίεση προς την ηγεσία της ΕΤΑΔ, προκειμένου να δρομολογηθεί η αξιοποίηση του τουριστικού κέντρου ΝΗΣΑΚΙ. Οι υποσχέσεις που δίδονται την τελευταία 16ετία παραμένουν υποσχέσεις και το μόνο που μένει είναι στην περίπτωση που υπάρξει για άλλη μία φορά κοροιδία να αναλάβουμε την αυτοδιαχείριση του τουριστικού κέντρου ΝΗΣΑΚΙ ως ελεύθερου κοινωνικού χώρου.
Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο επισκεφθήκαμε την ΕΤΑΔ και καταθέσαμε στον τότε πρόεδρο την ακόλουθη επιστολή:
Σάββας Ν. Αθανασίου
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας.
Επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία και επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας.
Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων και Τροιζηνίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 929994
Προς τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Κ.Μανιατόπουλο.
Θέμα: Αξιοποίηση του Εξοχικού Κέντρου Νησάκι και των αποδυτηρίων της πλαζ στην Λουτρόπολη των Μεθάνων.
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
H ΕΤΑΔ διαθέτει στα Μέθανα, το Κέντρο Αναψυχής – Τουριστικό Περίπτερο “Νησάκι” Μεθάνων συμπεριλαμβανομένων των λουτρικών εγκαταστάσεων της Ακτής. Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη απάντηση της ΕΤΑΔ, στον βουλευτή Κ. Κατσαφάδο: “ το Τουριστικό Περίπτερο και οι λουτρικές εγκαταστάσεις είχαν παραχωρηθεί, χωρίς αντάλλαγμα, στο Δήμο Μεθάνων, από 3.11.1987 μέχρι 3.11.2002, με αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση και την αναβάθμιση αυτών με δαπάνες του οι οποίες μετά τη λήξη της παραχώρησης παρελήφθησαν από την Εταιρεία το έτος 2003. Κατά την παραλαβή επισημάνθηκε ότι καμία ενέργεια επισκευής, αναβάθμισης ή ανακαίνισης είχε πραγματοποιηθεί από το Δήμο με συνέπεια το όλο συγκρότημα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές λόγω της άμεσης γειτνίασης με τη θάλασσα. Για τον παραπάνω λόγο, η Εταιρεία προέβη αρχικά στη λήψη αμέσων μέτρων ασφαλείας ήτοι περίφραξη, αποκλεισμός εισόδων και ανοιγμάτων καθώς και τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων προς αποφυγή ατυχημάτων και στη συνέχεια σε εργασίες επισκευής του φέροντος οργανισμού των κτιρίων αποδυτηρίων και του αναψυκτηρίου. Πέραν των παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι Εταιρεία έχει δρομολογήσει διαδικασίες ωρίμανσης (ερώτημα για έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγεινονομικού Ενδιαφέροντος κ.α.) σε κάθε δε περίπτωση η ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της Δημόσιας Τουριστικής Περιουσίας επιδιώκει πάντοτε τη συνεννόηση και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους ΟΤΑ στα όρια των οποίων βρίσκονται τα εκάστοτε, υπό αξιοποίηση ακίνητα, σύμφωνα βέβαια με τους ισχύοντες νόμους”.
Επειδή από το 1999, το Κέντρο Νησάκι παραμένει κλειστό με ανυπολόγιστη τουριστική ζημιά στην περιοχή μας, ζητάμε την επίσπευση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης του. Επισημαίνεται ότι ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος, η πολυκαιρία έχει αχρηστεύσει τις συσκευές της κουζίνας, ενώ συχνά πυκνά γίνεται χώρος διαμονής διερχομένων, Ρομά, οικονομικών προσφύγων, αλιέων κλπ.
Επειδή, ο χώρος αυτός του Κέντρου Νησάκι είναι πηγή μόλυνσης, ζητάμε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, να μας παραχωρηθεί για να λειτουργήσει ως χώρος αθλητικής ψυχαγωγίας, με τοποθέτηση τραπεζιών πινγκ πονγκ, σκακιού κλπ και παράλληλα να τον προστατεύουμε από κάθε λεηλασία και ζημιές. Επίσης, θα αναλάβουμε και την καθαριότητα και το βάψιμο του κτιρίου και οποιαδήποτε άλλων παρεμβάσεων προκειμένου να γίνει λειτουργική η χρήση του για τους σκοπούς μας.
Προτείνουμε λοιπόν την παραχώρηση του χώρου και σε αντάλλαγμα θα παρέχουμε την φύλαξη και συντήρηση του κτιρίου. Στην ανάγκη, να καταβάλλουμε το ελάχιστο συμβολικό αντίτιμο των 10 ευρώ μηνιαίως προς την ΕΤΑΔ. Έτσι, δύο χώροι που σαπίζουν θα αναμορφωθούν και δεν θα αποτελούν σημεία παραβατικότητας και ρύπανσης.
Ευχαριστώ
και περιμένουμε την απάντηση σας.
Με ιδιαίτερη τιμή
17 Σεπτεμβρίου 2013
Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 180 30.

Κανείς στην κρίση μόνος του: Δωρεάν τετράδια και σχολικά είδη σε μαθητές των Μεθάνων και της Τροιζηνίας
Submitted by admin on Wed, 08/10/2014 – 13:51. Δημοτικά και άλλα…
Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η διανομή τετραδίων και άλλων σχολικών ειδών σε μαθητές των Μεθάνων και της Τροιζηνίας. Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκαν οι μαθητές και οι γονείς τους την δωρεάν διανομή τετραδίων και σχολικών βοηθημάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στην προσεχή εβδομάδα και θα δοθούν συνολικά πάνω από 2.000 τετράδια, μολύβια, ξύστρες, ξυλομπογιές, κασετίνες κλπ. σε περίπου 300 μαθητές. Είναι μια προσπάθεια και συνεργασία της Κοινωνικής Δομής Αλληλεγγύης Μεθάνων Τροιζηνίας Η ΧΕΛΩΝΑ, του Φορέα Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων Τροιζηνίας, της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ελιά, Λεμόνι, Ρίγανη», του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και της Αλληλεγγύης για Όλους με σύνθημα Παιδεία για όλους.
Σ. Ν. Αθανασίου: κ. Τ. Χατζηπέρο συγκαλέστε ευρεία σύσκεψη για να δρομολογηθούν ΤΩΡΑ λύσεις για τους ΒΙΟΚΑ
Submitted by admin on Tue, 14/10/2014 – 15:19. Δημοτικά και άλλα…
Δήλωση του Σάββα Ν. Αθανασίου, επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα»: «Θλίβομαι για το γεγονός ότι ένα θέμα που το έχουμε θέσει εδώ και τέσσερα χρόνια επανέρχεται και πάλι, χωρίς να έχει λυθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από όλους τους εμπλεκόμενους. Υπενθυμίζω ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, οι εισηγήσεις για τις Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις των ΒΙΟΚΑ Πόρου – Γαλατά και Μεθάνων. Παραβρεθήκαμε, καταθέσαμε υπομνήματα και μιλήσαμε στο Συμβούλιο απαιτώντας λύσεις. Ωστόσο, πέρασε ένας χρόνος, παρ’ ότι εκείνη την ημέρα εγκρίθηκαν οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με παρατηρήσεις, που έγιναν από τις υπηρεσίες, αλλά και από εμάς, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Μα απολύτως τίποτα. Υποτίθεται ότι μετά τις εγκρίσεις, θα γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις σε έργα ώστε να δοθεί η αδειοδότηση των ΒΙΟΚΑ Πόρου – Γαλατά και Μεθάνων. Έτσι λειτουργούν εδώ και χρόνια οι ΒΙΟΚΑ χωρίς άδεια και συχνά προβλήματα. Παρακολουθούμε ένα δημόσιο διάλογο με επιστολές που δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που χρειάζεται είναι να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη δημόσιων παραγόντων και εκπροσώπων των Δήμων και των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να γίνουν προτάσεις για την άμεση επίλυση του ζητήματος. Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για τους δύο ΒΙΟΚΑ, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για κοινό διαχειριστικό φορέα. Ίσως, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Τροιζηνίας να αποτελεί το εργαλείο εκείνο που θα αξιοποιηθεί για την υπέρβαση πολλών προβλημάτων. Υπάρχουν και τα τέλη αποχέτευσης στην ημερήσια διάταξη που υποτίθεται είναι ανταποδοτικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι και κρατούνται επτασφράγιστα κρυμένα. Καλούμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Χατζηπέρο να συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι να πάρουν δημόσια θέση. Σταματείστε τα λόγια και ξεκινήστε τα έργα…»
Μήλα και ακτινίδια μοίρασε η Κοινωνική Δομή Η ΧΕΛΩΝΑ
Submitted by admin on Fri, 31/10/2014 – 11:28. Δημοτικά και άλλα…
Η Κοινωνική Δομή Αλληλεγγύης Μεθάνων Τροιζηνίας Η ΧΕΛΩΝΑ μοίρασε το προηγούνο διήμερο περί τα 300 κιλά μήλα και ακτινίδια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Εκτιμάται ότι πάνω από 200 οικογένειες ωφελήθηκαν απο την νέα δράση της κοινωνικής δομής. Ήδη συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμαγια τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όσοι θέλουν να υποδείξουν οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια ας προτείνουν με προσωπικό μήνυμα.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
στην προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη.
ΣΤΗΡΙΖΩ
κάθε ενέργεια ενίσχυσης του συμπολίτη μου.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια και το περιβάλλον.
ΠΡΟΣΦΕΡΩ
εθελοντικά για τον συνάνθρωπο μου και στην ανάπτυξη του τόπου μου.
ΚΕΡΔΙΖΩ
από την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την ανταλλαγή σπόρων και αντικειμένων.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6944 929994.
Μοιράστηκαν σε απόρους, ανέργους και πολύτεκνους 3 τόνοι μήλα και αχλάδια
Submitted by admin on Sat, 15/11/2014 – 22:39. Δημοτικά και άλλα…
Άλλη μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία υλοποίησε η Κοινωνική Δομή Αλληλεγγύη Τροιζηνίας – Μεθάνων Η ΧΕΛΩΝΑ σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη για Όλους. Συνολικά 3 τόνοι φρούτα μοιράσθηκαν σε απόρους, ανέργους και πολύτεκνους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Υπολογίζεται ότι μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διανομής των τροφίμων σε όλους τους συμπολίτες μας.
Σάββας Ν. Αθανασίου: Αν δεν προσέξετε την ψήφο σας, στην 5ετία θα είναι σκληρή η τιμωρία για όλους μας!
Submitted by admin on Tue, 18/11/2014 – 10:14. Δημοτικά και άλλα…
Από τον επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Ν. Αθανασίου έγινε η εξής δήλωση ενόψει των δημοτικών επαναληπτικών εκλογών που θα γίνουν στις 30 Νοεμβρίου 2014:
» Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, καλούμεθα να ψηφίσουμε για την ανάδειξη του δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν και πάλι γιατί παραβιάσθηκε η εκλογική νομοθεσία και το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθούν με τους τρεις συνδυασμούς, ερμηνεύοντας διαφορετικά το νόμο που ισχύει, στέκοντας περισσότερο στις διατάξεις του Συντάγματος και στη λαϊκή βούληση. Με την «Νομική πλάνη» που επικαλείται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά στην απόφαση Ε3298/2014 επιχειρεί να διορθώσει τα λάθη που έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί με τις προηγούμενες αποφάσεις. Με άλλα λόγια, ενώ έπρεπε να είχαν ακυρώσει τους συνδυασμούς που έκαναν τα λάθη αποφάσισαν και πάλι εκλογές. Αλλά οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι πάντα σεβαστές.
Για να ακυρωθούν οι διπλές δημοτικές εκλογές της 28ης Μαίου και της 5ης Ιουνίου 2014 σημαίνει ότι υπήρχε σοβαρός λόγος ακυρότητας. Ο,τιδήποτε λέγετα, γράφεται και ακούγεται είναι από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, στους Νόμους και προφανώς στη Νομιμότητα. Τα επιχειρήματα τους είναι βγαλμένα από μια λογική που εξυπηρετεί μικρά και μεγάλα συμφέροντα και όχι τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας. Δεν μπορούν να μιλάνε για υπεύθυνους εκείνοι που είναι συνυπεύθυνοι για τα χρέη του Δήμου μας, για τα πάρτυ αναθέσεων και την φυγή των νέων από την Τροιζηνία.
Θα μου πείτε: Εδώ η περιοχή μας υποφέρει από ανεργία, μαρασμό, απαξίωση και εσυ μας μιλάς για Δημοκρατία και Νομιμότητα; Ακριβώς η παραβίαση της Νομιμότητας έφερε το κόψιμο των συντάξεων, των μισθών, την υπερβολική εφορία, το οικονομικό στρίμωγμα των οικογενειών μας, την ερήμωση της περιοχής μας.
Εμείς στεκόμαστε σταθερά απέναντι σε όλους εκείνους που θέλουν και συμμετέχουν στις ρεμούλες και στην «Παράγκα της Τροιζηνίας» που από το 1998 κατόρθωσε με την βοήθεια του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να ελέγχει το δημόσιο χρήμα.
Εμείς διατυπώσαμε όλα αυτά τα χρόνια ένα όραμα για την Τροιζηνία και τα Μέθανα: Ονειρευόμαστε μια Τροιζηνία με 50.000 κατοίκους και 200.000 τουρίστες ετησίως. Μειωμένα στο ελάχιστο δημοτικά τέλη, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα με φωτοβολταικά, κομποστοποίηση και ανακύκλωση. Δεσμευτήκαμε για διαφάνεια, ανάπτυξη και στήριξη των ανθρώπων που έχουν άμεσες ανάγκες. Συχνά και πυκνά αποδεικνύουμε αυτά που λέμε.
Εμείς έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας. Κάναμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια θέρμη την δημιουργική μας παρέμβαση και προσπάθεια. Εμείς δηλώνουμε παρών, οποιοδήποτε και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί δεν συνδέουμε την ύπαρξη μας με την Δημαρχία, αλλά με την αστείρευτη μας διάθεση να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στον όμορφο τόπο μας.
Σε αυτές τις εκλογές δεν θα διαθέσουμε ούτε ένα ευρώ! Δεν θα κάνουμε συγκεντρώσεις και ομιλίες. Θα περιοριστούμε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις προκειμένου να σας πείσουμε ότι μόνο με το δικό μας πρόγραμμα θα πάμε μπροστά. Αν δεν μας ψηφίσετε και υπερψηφίσετε άλλους συνδυασμούς, εσείς θα έχετε πάρει το ρίσκο της 5ετίας. Από το 2014 μέχρι το 2019 είναι πολλά τα χρόνια. Αν δεν είναι σωστές και προσεκτικές οι επιλογές σας, η τιμωρία για όλους θα είναι σκληρή, που δυστυχώς, ενδιάμεσα δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Αν περιφρονήσετε απόψεις, ιδέες και ανθρώπους τις υπηρετούν με ανιδιοτέλεια, δεν θα είναι κοντά σας, στην κρίσιμη στιγμή να υπερασπιστούν το δίκιο σας και τις ανάγκες σας. Τότε θα είναι αργά…
Σάββας Ν. Αθανασίου
Νοέμβριος 2014

Σάββας Ν. Αθανασίου: ΜΕΘΑΝΑ 4 ΕΠΟΧΕΣ!
Submitted by admin on Fri, 28/11/2014 – 01:23. Δημοτικά και άλλα…
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΜΕΘΑΝΑ 4 ΕΠΟΧΕΣ!
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 ψηφίζουμε για δεύτερη φορά, για την ανάδειξη δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών συμβουλίων και τοπικών συμβούλων. Αυτό που προέχει, σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, είναι να αποφασίσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ένα ποιοτικό άλμα ευρύτερης συνεργασίας με στρατηγικό και μοναδικό στόχο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ.
Υπάρχουν δύο επιλογές:
Η μία είναι να ακολουθήσουμε εκείνους που ευθύνονται για την κατάργηση του Δήμου Μεθάνων, την καταχρέωση του, τον δρόμο της ιδιοτέλειας, της υποτέλειας και της επαιτείας.
Η άλλη επιλογή, που ακολουθούμε εμείς και εκφράζουμε την συντριπτική πλειοψηφία των Μεθανιτών, είναι να ενώσουμε τις ευρύτερες δημιουργικές δυνάμεις μας, ώστε να ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ στην πράξη, στην καθημερινότητα, στην χάραξη της προοπτικής. Αφήσαμε πίσω την γκρίνια, την μιζέρια, τις διαφορές και σχεδιάζουμε το ΑΥΡΙΟ. Είναι κοινός πλέον ο δρόμος. Κοινή η προσπάθεια. Συλλογικές οι αποφάσεις.
Όραμα μας είναι ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Αυτό σημαίνει ότι η τουριστική υποδομή, οι χώροι ελλιμενισμού, τα προϊόντα και η γαστρονομία της περιοχής, τα μονοπάτια, τα ξωκλήσια, οι παραλίες μας θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους τουρίστες, τους επισκέπτες, τους εκδρομείς και τις 4 Εποχές του Έτους! Όμως, για να ξεκινήσει να υλοποιείται το όραμα, απαιτείται να εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία στη Λουτρόπολη, στο Μεγαλοχώρι, στην Κυψέλη και στην Κουνουπίτσα και να εξασφαλίσουμε και τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους στην Δημοτική Ενότητα Μεθάνων.
Η στρατηγική συμμαχία, επαναλαμβάνω έχει ένα σκοπό: Την Αυτονόμηση των Μεθάνων, που είναι απαραίτητη προυπόθεση για την Ανάπτυξη, την Επανασύσταση, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την Τουριστική Αναβάθμιση.
Σύνθημα και στόχος μας, ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ!
Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 28.11.2014
Όλη η αλήθεια για τις ενστάσεις και γιατί γίνονται εκλογές
Submitted by admin on Tue, 25/11/2014 – 15:31. Δημοτικά και άλλα…
Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση , ανάλογη του ήθους και της αντίληψης του για τη νομιμότητα και την Δημοκρατία, ο Κ. Καραγιάννης επιχειρεί να αποκρύψει το πραγματικό περιεχόμενο της ένστασης που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά επειδή παραβιάσθηκε η εκλογική διαδικασία. και αντί να απαντήσει στα ερωτήματα:
1. “Πόσες αναθέσεις πήρε απ’ ευθείας τόσο από τον Δήμο Μεθάνων, όσο και από το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και το συνολικό ποσό των αναθέσεων”;
2. “Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι έχουν καταδικαστεί και για ποιο λόγο”;
3. “Πόσες αναθέσεις παραχώρησε χωρίς διαγωνισμό όταν ήταν πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας”;
4. “Για το πως χειρίστηκε το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων”;
5. “Ποιο είναι το πόθεν έσχες του ιδίου, των αντιδημάρχων και των τριών προέδρων που όρισε”;
6. “Πως λειτούργησε στα θέματα των καυσίμων, της αποκομιδής των απορριμμάτων, της αποκατάστασης των βλαβών της ύδρευσης και στις προσλήψεις ειδικών συνεργατών με φωτογραφικές προκηρύξεις”,
αναφέρει με Γκεμπελικά επιχειρήματα και αγνοώντας τα βασικά Συνταγματικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και με έλλειψη σεβασμού προς την Ελληνική Δικαιοσύνη για το “ποιος είναι, κατά την γνώμη του, ο υπεύθυνος για την διεξαγωγή και πάλι των δημοτικών εκλογών στις 30 Νοεμβρίου 2014”. Το ήθος και τις πρακτικές που θέλει να ακολουθήσει, το έδειξε στους τρεις μήνες βρέθηκε στη θέση του δημάρχου, με ποια παράλογη και αυθαίρετη γνωμοδότηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα, παρά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά Ε3298/2014, που εξεδόθη στις 26 Αυγούστου 2014! Μιλάει για υπεύθυνους, ο συνυπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση που βιώνει η περιοχή μας, αφού διετέλεσε επί 12ετίας, από το 1998 στέλεχος της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και βασικός μελετητής του Δήμου Μεθάνων, αλλά και του Δήμου Τροιζηνίας. Μπορείτε να μας πείτε κύριε Καραγιάννη το συνολικό ύψος των μελετών που κάνατε για τους δύο Δήμους από το 1998 μέχρι σήμερα;
ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ’ αριθμόν 14 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαίου 2014, του υπουργείου Εσωτερικών και στη σελίδα 63 σαφώς αναφέρεται ότι “το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο” … “αν έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν κατά τρόπο εμφανή, από τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμόν εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών 10930/13.3.2014 Β646)”.
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Πράγματι το ψηφοδέλτιο ήταν κατά 6 πόντους μικρότερο, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Ακύρωσε όλα τα ψηφοδέλτια του Ν. Δαρσινού και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή και διέταξε επανάληψη των εκλογών με τους ίδιους ακριβώς συνδυασμούς.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ενώ έκρινε άκυρο το ψηφοδέλτιο του Ν. Δαρσινού, ερμηνεύοντας με βάση διατάξεις του Συντάγματος αποφάσισε να ξαναγίνουν εκλογές. Αν, ωστόσο, υπήρχε σε νομολογία αυτή η ερμηνεία, τότε δεν θα γίνονταν ενστάσεις. Το θέμα είναι τώρα στο μέλλον, ο καθένας θα τυπώνει σε όποιες διαστάσεις θέλει το ψηφοδέλτιο και σε διαφορετικό χρώμα; Είναι ερωτήματα που ελπίζουμε να λυθούν μετά τις εκλογές.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Ο υποψήφιος του συνδυασμού αυτού, στην Τοπική Κοινότητα Δρυόπης, Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, αναγράφεται εσφαλμένα στο ψηφοδέλτιο, Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Δημητρίου. Για το λόγο αυτό ζητάμε την ακύρωση του συνόλου των ψηφοδελτίων που πήρε στην Τοπική Κοινότητα Δρυόπης.
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Πράγματι αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει όνομα στους εκλογικούς καταλόγους με το όνομα Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Δημητρίου.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Η εσφαλμένη αναγραφή του πατρωνύμου του υποψηφίου δεν συνιστά έναν από τους λόγους ακυρότητας του ψηφοδελτίου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ουδέν σχόλιο.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, υπ’ αριθμόν 3766/12.5.2014, που το υπογράφει ο δήμαρχος Τροιζηνίας κ. Ιωάννης Σαμπάνης, επισημαίνεται ότι “ο κ. Ευάγγελος Καράμπαμπας μεταδημότευσε στις 14-3-2014 και αυτοδίκαια απώλεσε την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και του Αντιδημάρχου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων”. Ως εκ τούτου είναι άκυρα όλα τα πιστοποιητικά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και του υποψηφίου δημάρχου που εξέδωσε και υπέγραψε ο εν λόγω αντιδήμαρχος του συνδυσμού “Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα”, ή ακόμα και του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας – Μεθάνων” σε μεταγενέστερο χρόνο, και τα οποία κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο για την συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου και 25ης Μαίου 2014 των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων δημάρχων.
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Πράγματι ο κ. Ε. Καράμπαμπας υπέγραψε όλα τα πιστοποιητικά του συνδυασμού του Κ. Καραγιάννη, αλλά και το πιστοποιητικό του Ν. Δαρσινού.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Ενώ αποδείχθηκε ότι ο Ε. Καράμπαμπας υπέγραψε τα πιστοποιητικά, επισημαίνει ότι: “κρίνει ότι παρέλκει ως αλυσιτελής η εξέταση του προβαλλόμενου λόγου περί αναρμοδιότητας του εκδοθέντος τα πιστοποιητικά οργάνου”.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όποιος περνάει απέξω από το Δημαρχείο μπορεί να υπογράφει πιστοποιητικά και βεβαιώσεις; Η υπόθεση θα κριθεί τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 14, του νόμου 3852/2010 αναφέρεται ότι “Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας. α. Όποιοι συνδέονται με τον Δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκ τους από τους συνδέσμους, με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρηση δικαιώματος, εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίας”.
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Από τα έγγραφα που προσκομίσθηκαν προκύπτει ότι ο κ.Κωνσταντίνος Καραγιάννης του Δημητρίου, είχε “σύνδεση με το Δήμο, άνω των 5.000 ευρώ” κατά το 2014, δεδομένου ότι εισέπραξε το ποσό των 14.000 ευρώ, ενώ πολύ δε μεγαλύτερο στο 12μηνο προ των εκλογών της 18ης Μαίου του 2014.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Κατά το χρόνο ανακήρυξης του Κ. Καραγιάννη, ως υποψηφίου δημάρχου δεν υπήρχαν ενεργείς (εκκρεμείς) συμβάσεις.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η υπόθεση θα κριθεί τελικά στην Ποινική Δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα” Παντελής Βασίλειος του Χρύσανθου, ενώ υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Τροιζηνίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απομακρύνθηκε για λόγους που αντίκειται στην νομοθεσία. Πληροφορίες θέλουν τους λόγους απομάκρυνσης του Παντελή Βασιλείου του Χρύσανθου να έχουν σχέση με καταδικαστική απόφαση, μετά από προσφυγή του Δασαρχείου Πόρου Τροιζηνίας, σε βάρος του που έχει σχέση με ψευδή βεβαίωση εγγράφου ως αντιδημάρχου στην πρώην Δήμο Μεθάνων.
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Ο κ. Βασίλειος Παντελής του Χρύσανθου έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και τριετή (3ετή) αναστολή για ψευδή βεβαίωση με την απόφαση 6550/2008 περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος στο πρώην Δήμο Μεθάνων.
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Υπάρχει καταδίκη, αλλά για εκχέρσωση εντός αναδασωτέας έκταση και ότι δεν είχε εκδοθεί διαπιστωτική πράξη έκπτωσης την περίοδο της καταδίκης του.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Πως να υπάρξει διαπιστωτική πράξη έκπτωσης όταν απεκρύβη το γεγονός της καταδίκης. Η Πυροσβεστική τον απέρριψε να κουβαλάει μάνικες στις χαράδρες για να σβήνει φωτιές, αλλά κρίθηκε ικανός να γίνει αντιδήμαρχος! Η υπόθεση θα κριθεί τελικά στην Ποινική Δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποδειχθεί για ποιους λόγους απολύθηκε από την Πυροσβεστική και για τους πραγματικούς λόγους της καταδίκης του.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΚΤΗ: Το Πρωτοδικείο Πειραιώς ακύρωσε 10 (δέκα) υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού μας, επειδή δεν αναγράφονταν στην υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είχαν στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και δεν αρκέσθηκε στην καθαρή δήλωση ότι δεν είχαν κανένα κώλυμα εκλογιμότητας.
ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Υπάρχει νομολογία που αναφέρει ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αποδείξει ότι οι υποψήφιοι έχουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Επίσης υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να διευκολύνονται οι υποψήφιοι ακόμα και αν δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Να μην είναι υποψήφιοι.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Θα λυθεί οριστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ανάρτησε το Πρωτοδικείο Πειραιά τα αποτελέσματα από τις εκλογές του Δ. Τροιζηνίας – Μεθάνων
Submitted by admin on Thu, 04/12/2014 – 21:46. Δημοτικά και άλλα…
Το Πρωτοδικείο Πειραιά ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων από τις εκλογές της Κυριακής 30 Νοεμβρίου 2014. Χρησιμοποιήθηκαν 23 εκλογικά τμήματα και συνολικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Σύνολο Εγγεγραμμένων: 8.129
Σύνολο Ψηφίσαντων: 4.130
Λευκά: 20
Άκυρα: 47
Σύνολο Άκυρων/Λευκών: 67
Έγκυρα: 4.063
Συνδυασμοί Σύνολο Ψήφων
1 ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα 2.914
2 ) ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ 630
3 ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ 519
Αναλυτικά, θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.protodikeio-peir.gr/opencms_prot/opencms/ProtSite/downloads/elections_2014/30112014APOT_YPO_ANA_ET.pdf

Νικητές Κ. Καραγιάννης και αποχή!
Submitted by admin on Mon, 01/12/2014 – 10:53. Δημοτικά και άλλα…
Η διατήρηση της εκλογικής δύναμης από τον Κ. Καραγιάννη του έδωσε μια σαφή νίκη στις επαναληπτικές εκλογές της 30 Νοεμβρίου 2014. Η αποχή προσέγγισε το 49,% και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προσήλθαν στις κάλπες οι ετεροδημότες για διαφόρους λόγους, κυρίως για οικονομικούς λόγους και απογοήτευσης από τις διαδικασίες που προηγήθηκαν. Επί 8.127 εγγραγραμμένων ψήφισαν 4.085, ενώ τα έγκυρα ήταν 4.043 και βρέθηκαν και 42 λευκά. Ο συνδυασμός του Κ. Καραγιάννη πήρε 2.894 ψήφους, δηλαδή δεν τον ψήφισαν 31 που τον είχαν ψηφίσει στη δεύτερη Κυριακή της 25 Μαίου 2014. Ο συνδυασμός του Σάββα Αθανασίου ήρθε δεύτερος από τρίτος που ήταν στις εκλογές της 18 Μαίου και πήρε 15,59% και 630 ψήφους, ενώ ο συνδυασμός του Νικόστρατου Δαρσινού πήρε 519 ψήφους. Τα ποσοστά στη Χερσόνησο των Μεθάνων είναι 58%,30% και 12% αντίστοιχα. Από την ψηφοφορία απείχαν 1.223 λιγότεροι από αυτούς που ψήφισαν την προηγούμενη φορά. Ο Σ. Αθανασίου απώλεσε 682 ψήφους και ο Ν. Δαρσινός 901 που σε ποσοστό αντιστοιχεί στο 52% και 70,72%.

Προς διανομή ρύζι, φακές, πορτοκάλια, τοματοπολτός και ρούχα
Submitted by admin on Mon, 22/12/2014 – 15:00. Δημοτικά και άλλα…
Η Κοινωνική Δομή Αλληλεγγύης Μεθάνων Τροιζηνίας Η ΧΕΛΩΝΑ, σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη για Όλους και το Δίκτυο Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα ανακοινώνει ότι συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμα για να δώσουμε σε οικογένειες ανέργων, πολυτέκνων και ανθρώπων που έχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Η διανομή θα γίνει πριν από τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτή τη στιγμή έχουμε στη διάθεση μας, αλεύρι, ρύζι, φακές, τοματοπολτό και πορτοκάλια προς διάθεση.
Όσοι θέλουν να υποδείξουν οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια ας προτείνουν με προσωπικό μήνυμα. Μέχρι τώρα έχουμε μοιράσει μέχρι σήμερα 3,5 τόνους μήλα, αχλάδια και ακτινίδια, καθώς και 2.500 αυγά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Εκτιμάται ότι πάνω από 200 οικογένειες ωφελούνται απο την μέχρι δράση της κοινωνικής δομής.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
στην προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη.
ΣΤΗΡΙΖΩ
κάθε ενέργεια ενίσχυσης του συμπολίτη μου.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια και το περιβάλλον.
ΠΡΟΣΦΕΡΩ
εθελοντικά για τον συνάνθρωπο μου και στην ανάπτυξη του τόπου μου.
ΚΕΡΔΙΖΩ
από την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την ανταλλαγή σπόρων και αντικειμένων.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6944 929994.
Σ.Ν.Αθανασίου: Ζητείται από τον Δήμο παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση Λαογραφικού Μουσείου
Submitted by admin on Wed, 17/12/2014 – 10:34. Δημοτικά και άλλα…
Με σημερινή επιστολή του, ο Σάββας Ν. Αθανασίου προς το Τοπικό Συμβούλιο της Λουτρόπολης Μεθάνων και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ζητεί να του παραχωρηθεί χώρος για την εγκατάσταση Λαογραφικού Μουσείου και Δανειστικής Βιβλιοθήκης. Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής: Είναι γνωστό ότι διαθέτω μια τεράστια λαογραφική συλλογή της Χερσονήσου Μεθάνων, που περιλαμβάνει βιβλία, ζωγραφικούς πίνακες, φωτογραφίες, διάφορα αγροτικά αντικείμενα, τα οποία επιθυμώ, εκτός απο τις κατά καιρούς εκθέσεις που πραγματοποιώ, να τα εγκαταστήσω σε ένα μόνιμο χώρο στην περιοχή της Λουτρόπολης των Μεθάνων.
Επειδή δεν διαθέτω ιδιόκτητο χώρο, αλλά ούτε δύναμαι οικονομικά να ενοικιάσω οίκημα, ζητώ να μου παραχωρηθεί χώρος – με διατήρηση βεβαίως της κυριότητας του Δήμου – που ανήκει στην ιδιοκτησία του πρώην Δήμου Μεθάνων και νυν Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, προκειμένου να δημιουργήσω το Λαογραφικό Μουσείο Μεθάνων, καθώς και τη Βιβλιοθήκη Σάββα και Χριστής Αθανασίου, που περιλαμβάνει περί τα 10.000 βιβλία. Το κτίριο αυτό αναφέρεται στο Περιουσιολόγιο της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων, ευρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, και έχει εγγραφεί με βάση το 8192/1911 συμβόλαιο του Δημοσθ. Αντωνοπούλου, τ. 34/148.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες,
Μετά τιμής
Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 17 Δεκεμβρίου 2014