Πε. Μαρ 28th, 2024

Σάββας Αθανασίου: «Ευχαριστώ τους πολίτες που με εξέλεξαν για 8η φορά δημοτικό σύμβουλο»

Απο τον Σάββα Ν. Αθανασίου πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη δήλωση: “Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων απο το Πρωτοδικείο Πειραιά των δημοτικών εκλογών θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που με ψήφισαν και με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στο συνδυασμό “Δήμος απο την Αρχή” και για 8η (όγδοη) φορά δημοτικό σύμβουλο. Να ευχαριστήσω επίσης τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Κεραμίδα και όλους τους συνυποψήφιους για τον δύσκολο αγώνα που δώσαμε σε ένα διαμορφωμένο τοπίο και θέλω να τους πω ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, παρά μόνο αυτός που δεν δόθηκε. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους φίλους που με ακολούθησαν και σε αυτή την επιλογή.
Ως “Δήμος απο την Αρχή” διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Δεν έγιναν αποδεκτές απο την πλειοψηφία των δημοτών. Αλλά και στο παρελθόν δεν έγιναν αποδεκτές οι δικές μας προτάσεις και υπερψηφίστηκαν άλλες. Η περιοχή μας, όμως, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό ζητάει η πλειοψηφία και αυτό εισέπραξε και εισπράττει.
Σε αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα ως δημοτικός σύμβουλος στο “Δήμο Λουτροπόλεως Μεθάνων”, στον “Δήμο Μεθάνων” και στο “Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων” βρέθηκα στη θέση της μειοψηφίας και άσκησα και ασκήσαμε εποικοδομητική και σκληρή κριτική στους έξι δημάρχους, οι οποίοι αρνήθηκαν να υλοποιήσουν αυτά που τους λέγαμε. Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε.
Στον νέο δήμαρχο και στους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους εύχομαι υγεία και να εγκύψουν στα προβλήματα και να δώσουν λύσεις. Λύσεις που να ωφελήσουν και όχι λύσεις με ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς. Αλλά και στους άλλους υποψηφίους, που δεν εξελέγησαν, θέλω να τους επισημάνω ότι η αξία των ανθρώπων δεν μετράει με ψήφους, αλλά με την προσωπική και κοινωνική καταξίωση. Η ζωή συνεχίζεται δημιουργικά για τον καθένα μας. Είτε είναι εκλεγμένος είτε όχι.
Στη τετραετία που ακολουθεί τα πράγματα θα είναι ακόμα δυσκολότερα από το παρελθόν. Για αυτό απαιτεί από όλους μας να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες και ουσιαστικοί στις παρεμβάσεις μας. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής ανέδειξε αντιπροσωπευτικά τους δημοτικούς συμβούλους και από τους τρεις συνδυασμούς. Η νέα κυβέρνηση προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της “κυβερνησιμότητας”. Ελπίζουμε ότι δεν θα φέρει διατάξεις που θα ενισχύουν τον δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο παρελθόν αυτό το μοντέλο απέτυχε.
Η νέα εποχή απαιτεί συγκλίσεις και συνεργασίες, όχι βέβαια, συνεργασίες με “προθύμους”, αλλά στη βάση των προγραμματικών συγκλίσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όποιος επιχειρήσει κάτι διαφορετικό από τις ανάγκες της εποχής, να είναι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει την τύχη των προηγούμενων και θα έχει την χλεύη όλων μας…”