Πα. Απρ 19th, 2024

Εντάσεις, αλλά και ομοφωνία σε πολλές αποφάσεις

Οι ρυθμίσεις στους λογαριασμούς νερού, το έγγραφο της προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΤ για αντικανονικότητες, τα κινητά των μονάδων ύδρευσης και το θέμα της έγκρισης του γηπέδου Γαλατά ήταν αφορμή να υπάρξουν εντάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η προσφιλής τακτική της παράταξης του δημάρχου Σπ.Πολλάλη να φέρνει προ ημερησίας διάταξης διάφορα θέματα που δεν έχουν έκτακτο χαρακτήρα πυροδότησε την άμεση αντίδραση των συμβούλων της μειοψηφίας που ζήτησαν να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα όλα τα ζητήματα που θα συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο.
Ωστόσο, με ομόφωνες αποφάσεις πέρασαν τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Το θέμα που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν ένα έγγραφο της προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΤ κυρίας Μαρίας Μέλλου, η οποία με δισέλιδη επιστολή της ζητούσε να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, ως έκτακτο θέμα, επισημάνσεις της για τη ΔΗΚΕΔΗΤ που αφορούσε στο πρωτόκολλο και την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν το θέμα αυτό να τεθεί σε ημερήσια διάταξη και να ενημερωθούν για την επιστολή της προέδρου και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση.
Εξάλλου, στο θέμα των ρυθμίσεων επισημάνθηκε από τον Σάββα Αθανασίου και από τον Κώστα Καραγιάννη ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και ζητήθηκε να επανέλθει το θέμα για συζήτηση, αφού προηγουμένως εγκριθούν από την Οικονομική Επιτροπή και έρθουν ξεχωριστά οι αιτήσεις των δημοτών και βεβαίως να ενημερωθούν οι δημότες για το πότε θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο.