Πα. Μαρ 29th, 2024

Γ. Ασημακόπουλος: Μερικοί έχουν καβαλήσει το καλάμι!…

Ο τοπικός σύμβουλος της Τοπικής Κοινότας Λουτρόπολης Μεθάνων, Γιώργος Ασημακόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Δημοτικού Ταμείου Τροιζηνίας Μεθάνων τονίζει τα εξής:
«Με αφορμή την εγκύκλιο του Λιμεικού Δημοτικού Ταμείου η οποία εξεδόθη στις 20 Απριλίου 2021 έχω να επισημάνω ότι:
1. Αυτή η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξεδόθη για τα μάτια του κόσμου, αφού δεν έχει προθεσμία συμμόρφωσης και κατά συνέπεια ημερομηνία εκτέλεσης και εφαρμογής αυτής.
2. Κάποτε ερωτήθηκαν εάν ξέρω από βάρκες. Σας πληροφορώ ότι μετά από 14 χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας σε ποντοπόρα πλοία ως πτυχιούχος μηχανικός – ηλεκτρολόγος και αφού έχω κατασκευάσει εξαρχής 5 βάρκες ξύλινες και αφου έχω επισκευάσει πάρα πολλές βάρκες σε ποστάλια (επιβατηγά πλοία) , έχω μάθει να ξεχωρίζω την γκλίτσα από το καλάμι που μερικοί έχουν παρεξηγήσει και καβαλήσει, την γκλίτσα για καλάμι.
3. Γράφοντας ορισμένες εγκυκλίους ορισμένοι νομίζουν ότι τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους μόνα τους, όπως π.χ. η φροτηγίδα που βρίσκεται δεμένη δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο ( Νησάκι) και κλείνει την είσοδο του λιμένα και το φανάρι της εισόδου.
4. Όλα τα καλά είναι όταν παίρνουμε τίτλους και εύσημα κατά καιρούς από τους ημετέρους. Αλλά πρέπει να ξέρουν αυτοί οι ορισμένοι ότι «τα μεταξωτά βρακια, θέλουν και επιδέξιους κ…» που λέει και λαός μας».
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΤΟ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με εγκύκλιο του της 20.4.2021 μεταξύ άλλων τονίζει:
– Επιτρέπεται η εναπόθεση διχτύων μπροστά από κάθε σκάφος, πλάτους 1.50 μ. με την προυπόθεση ότι δεν παρακωλύεται η διέλευση των πεζών. Τα δίχτυα θα πρέπει να είναι σκεπασμένα, τακτοποιημένα και καθαρά.
– Απαγορεύεται η πλαγιοδέτηση σε σκάφη τα οποία δεν τους έχει δοθεί έγκριση από τον φορέα διαχείρισης.
– Απαγορεύεται το παρκάρισμα αυτοκινήτων πάνω στο πεζοδρόμιο.
– Απαγορεύεται η παραμονή στους λμένες ειδών εξοπλισμού των σκαφών, όπως τρέϊλερ, αλιευτικών εργαλείων, βοηθητικών λέμβων, ψυγείων, καλωδίων, καρεκλών και καφασιών και γενικότερα ο,τιδήποτε άλλα εκτός διχτύων.