Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι, εξελέγη προεδρείο και η Οικονομική Επιτροπή

Ατυχής ήταν η επιλογή της μικρής αίθουσας (εκεί που εξυπηρετούνται οι δημότες για τα τέλη ύδρευσης) στο Δημαρχείο στο Γαλατά όπου πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν όρθιοι, λόγω έλλειψης καθισμάτων και μέσα σε μια «στριμωγμένη» και απαράδεκτη κατάσταση έγιναν οι ψηφοφορίες.
Τον λόγο πήρε ο προεδρεύων Α. Τζινιέρης, ο οποίος όρισε τον υπάλληλο του Δήμου Β.Κόλλια πρακτικογράφο. Στη συνέχεια οι τρεις παρατάξεις ανακοίνωσαν τους υποψηφίους τους.
Ο Σπ. Πολλάλης ανακοίνωσε τον Ανδρέα Τζινιέρη υποψήφιο για τη θέση του προέδρου, ο Κ. Καραγιάννης τον Δημήτρη Σαμπάνη για τη θέση του αντιπροέδρου και ο Γ. Κεραμίδας την Χρυσούλα Γαλουντζή – Σαμπάνη για γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.
Προηγήθηκε πρόταση από την πλευρά της παράταξης του Κ. Καραγιάννη να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Σάββας Αθανασίου, ο οποίος αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι θα δεχόταν μόνο αν ήταν κοινός υποψήφιος και των τριών παρατάξεων και όχι των δύο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποσύρθηκαν και με μυστική ψηφοφορία προτάθηκαν για τη δεύτερη διαδικασία. Οι υποψήφιοι στην πρώτη ψηφοφορία πήραν ακριβώς τους ψήφους που είχε η κάθε δημοτική παράταξη.
Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή του προέδρου:
Ο Α. Τζινιέρης πήρε 13 ψήφους, 6 λευκά και 2 άκυρα.
Ο Δ. Σαμπάνης πήρε 19 ψήφους, 1 λευκό και 1 άκυρο.
Η Χ. Γαλουντζή πήρε 12 ψήψους, 6 λευκά και 3 άκυρα.
Προφανώς από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι:
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δήμος απο την Αρχή» του Γ. Κεραμίδα ψήφισαν και τους δύο υποψήφιους των άλλων δύο συνδυασμών, ενώ υπήρξαν σημαντικές διαρροές από τις δύο παρατάξεις προς το πρόσωπο της Χρυσούλας Γαλουντζή – Σαμπάνη, δείχνοντας ίσως την ενόχληση τους πως μια γυναίκα προτάθηκε στη τιμητική θέση του προεδρείου. Το σίγουρο όμως είναι ότι ενώ στα λόγια όλοι μίλαγαν για συνεργασία και συναίνεση αυτό δεν εκφράστηκε από τις παρατάξεις τόσο του Σπ. Πολλάλη, όσο και του Κ. Καραγιάννη στις ψηφοφορίες.
Στη συνέχεια οι παρατάξεις πρότειναν και ψήφισαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ως εξής:
Λίτσας Κώστας 8 ψήφοι
Μέλλου Μαρία 8 ψήφοι
Σοφία Θεοδωροπούλου 4 ψήφοι
Μάγειρα Αναστασία 3 ψήφοι
Σούχλα Στέλλα 1 ψήφος

Καραγιάννης Κώστας 7 ψήφοι
Πατουλιάς Κώστας 6 ψήφοι

Αναστασιάδης Γιώργος 5 ψήφοι
Καρνέζης Σπύρος 3 ψήφοι

Τέλος, ανακοινώθηκαν απο τον δήμαρχο οι τέσσερις αντιδήμαρχοι οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Λεσιώτης Σπύρος
2. Μάγειρα Αναστασία
3. Σούχλας Στέλλα
4. Σούχλας Σωτήρης.