Κυ. Αυγ 14th, 2022

Τελετή Εγκαινίων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου

Πραγματοποιήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και κατοίκων του νησιού. Στην τελετή, το Π.Σ. εκπροσώπησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Κ. Κυριακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού, ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θ. Λαρέζος, ο Διοικητής Π.Υ. Πειραιά Αρχιπύραρχος Ι. Σταμούλης και ο Διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου Πύραρχος Β. Αλεξόπουλος. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Π.Σ. και οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Πυροσβεστών.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης τόνισε ότι η λειτουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Πόρο αποτελεί την πραγμάτωση ενός πολυετούς οράματος και δημιουργεί στην τοπική κοινωνία πρωτόγνωρο αίσθημα ασφάλειας στους τομείς πολιτικής προστασίας και πρόληψης/καταστολής πυρκαγιών. Το επίτευγμα αυτό καταδεικνύει ότι ο εθελοντισμός αποτελεί καθήκον για κάθε ενεργό πολίτη και δημόσιο αξιωματούχο, και, ειδικά στις μέρες μας, μοναδικό μέσον για την υπέρβαση των δημοσιονομικών και γραφειοκρατικών περιορισμών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες του Δήμου, όπως η παραχώρηση χώρων και εξοπλισμών για τη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου και Πολυδύναμου Ιατρείου στο νησί του Πόρου.
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή τους στη δημιουργία του Κλιμακίου την ηγεσία της Πυροσβεστικής, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Π.Σ. Μάκη Τσιουγκρή, τον αξιωματικό του Π.Σ. Γιώργο Αστρινάκη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πολιτικής προστασίας Βαγγέλη Τζάνο, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ανδρέα Νικολετόπουλο, τη συνεργάτη του και εθελόντρια Κατερίνα Ανδρεάδη και, πάνω από όλους, τους ίδιους τους εθελοντές του Κλιμακίου και τον Προϊστάμενό τους Γιώργο Μπάκα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ε.Π.Κ., το οποίο υπάγεται διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, υπηρετούν 21 εθελοντές πυροσβέστες/ριες και ένας Πυρονόμος του Π.Σ. και η λειτουργία του ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, μετά από αίτημα που υπέβαλε έναν χρόνο νωρίτερα στην Πυροσβεστική ο Δήμος Πόρου, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο στέγασής του, 2 πυροσβεστικά οχήματα, πλήρη εξοπλισμό και ανέλαβε τα λειτουργικά του έξοδα.