Σ. Αθανασίου: «Με τα νέα μέτρα θα παραμείνουμε αποκλεισμένοι από τον Πειραιά και Ναύπλιο – ‘Αργος»

Από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σάββα Ν. Αθανασίου λάβαμε την παρακάτω διαμαρτυρία που την απέστειλε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας:
ΣΑΒΒΑΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων
Τηλ: 6944929994
E- mail: snathanasiou@gmail.com

ΠΡΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΜΕΘΑΝΩΝ

Κύριε Υφυπουργέ,

Μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία θα ισχύσουν από την Δευτέρα 4 Μαίου υπάρχει ρητή δέσμευση ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός της Περιφερειακής Ενότητας και του Νομού.

Εμείς οι κάτοικοι της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, που ανήκουμε στην Αντιπεριφέρεια Νήσων της Περιφέρειας Αττικής εξυπηρετούμεθα μερικώς από τις Τράπεζες του Πόρου και πλήρως στα υποκαταστήματα που βρίσκονται στον Πειραιά και στο Ναύπλιο ή στο Άργος.

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει όταν απαιτείται να μεταβούμε για ιατρικούς λόγους στο Ναύπλιο ή στο Άργος ή στον Πειραιά.

Η έδρα της Εφορίας είναι ο Πειραιάς

Προκειμένου να μεταβούμε στον Πειραιά, οδικώς, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από μηνών, θα πρέπει να περάσουμε με το Ι.Χ. μας από την Αργολίδα, την Κορινθία και την Δυτική Αττική.

Για να μεταβούμε στο Ναύπλιο ή στο Άργος είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε άλλη διοικητική Περιφέρεια.

Με άλλα λόγια, θα συνεχίσουμε να είμαστε αποκλειμένοι, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να διευθετήσουμε σημαντικά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, που έχουν συσσωρευθεί.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε και να δώσετε διευκρινήσεις ώστε να δυνάμεθα να μεταβούμε είτε στο Ναύπλιο και στο Άργος είτε στον Πειραιά.

Ευχαριστώ και ελπίζω να επιλυθεί το πρόβλημα μας.

Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 180 30