Πε. Απρ 25th, 2024

Σχεδιάζεται πολιτιστική διαδρομή για τις αρχαιότητες της Τροιζηνίας και των Μεθάνων

Οι πολίτες της περιοχής της Τροιζηνίας και των Μεθάνων αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Μια τέτοια πρωτοβουλία πήρε η επιχειρηματίας Ρίτσα Δαρσινού, η οποία προκάλεσε ερώτηση μέσω του ραδιοφωνικού παραγωγού Ίωνα Κεχαγιόγλου στο «Κανάλι Ένα του Δήμου Πειραιά στην υπουργό Πολιτισμού Λένα Μενδώνη.
Ο Ίωνας Κεχαγιόγλου είναι γνωστός στην περιοχή μας για την παρουσία του στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, δεδομένου ότι προλόγιζε τον υποψήφιο Γιώργο Κεραμίδα.
Ο Ι. Κεχαγιόγλου έθεσε την σχετική ερώτηση «φίλης της περιοχής» για το τι προτίθεται να κάνει για τις αρχαιότητες της Τροιζηνίας το υπουργείο Πολιτισμού. Η κυρία Μενδώνη, παραδέχθηκε ότι «οι αρχαιότητες της Τροιζήνας έχουν μείνει πίσω», αποκάλυψε ότι η «Έφορος Αρχαιοτήτων πρότεινε να σχεδιαστεί μια πολιτιστική διαδρομή στην Τροιζηνία» και ότι «το σχετικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού».
Υπενθυμίζεται ότι από ετών έχει προταθεί η πολιτιστική διαδρομή από τις αρχαιότητες της Τροιζήνας, στο Κάστρο του Φαβιέρου, στη Ψήφτα, στο σπήλαιο Περιστέρι, στο Παλαιόκαστρο και να καταλήγει στο ηφαίστειο των Μεθάνων. Μάλιστα έχουν γίνει και σχετικές αγώνες με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιώργου Αμυρά ύστερα από πρωτοβουλία του Φορέα Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων και Τροιζηνίας.

Το σχετικό απόσπασμα έχει ως ακολούθως: