Πε. Απρ 25th, 2024

Γ. Ασημακόπουλος: «Δήμαρχε, δεν έχουμε συγκοινωνίες!…»

Ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ασημακόπουλος με το έγγραφο του (αριθμός πρωτοκόλλου 1132/9.3.2021) προς τον δήμαρχο Πολλάλη, επισημαίνει την έλλειψη συγκοιωνίας όχι μόνο του Δήμου, αλλά και μεταξύ του νομού μας». Ειδικότερα, τονίζει τα εξής:

«1. Δεν υπάρχει ακτοπλοία ούτε ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση όχι μόν ο προς τα αγαθά, αλλά πολύ περισσότερο των ασθενών σε νοσοκομεία, γιατρούς, ή ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες.

2. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεωφορείο εδώ και πολύ καιρό να ενώνει τα Μέθανα με τον Γαλατά όπου υπάρχει η έδρα του Δήμου μας. Με αποτέλεσμα οι πολίτες να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορα άλλα μέσα μεταφορών π.χ. ΤΑΞΙ. Υπάρχουν οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες (άπορα) και έχουν σταματήσει τις επισκέψεις των ιατρών για οικονομικών λόγους και δεν τους επιτρέπει να πάρουν ΤΑΞΙ όπως επίσης και τα γύρω γύρω δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακεία και σε είδη πρώτης ανάγκης.

3. Για να θελήσεις κάποιος να πάει στον Πειραιά, όπου ευρίσκεται η έδρα του Νομού μας δια μέσω του προαστιακού είναι αδύνατον διότι απαγορεύεται η διέλευση μεταξύ νομών.

4. Για να θέλει κάποιος που έχει μια βάρκα να πάει από τα Μέθανα στον Γαλατά, είναι αδύνατον διότι απαγορεύεται η χρήση της βάρκας.

Εσείς, ο ίδιος προεκλογικά μας είχατε υποσχεθεί ότι θα βάζετε μέχι και λεωφορεία για τη σύνδεση των χωριών και μάλιστα επικαλεστήκατε είναι πολύ εύκολο διότι ο πατάρας σας ήταν προϊστάμενος των ΚΤΕΛ.

Αποτέλεσμα όλον αυτών, οι κάτοικοι των Μεθάνων να είναι εγκλωβισμένοι και να μη νέχουν καμία επαφή όχι μόνο εντός του Δήνμου αλλά και του Νομού.

Παρακαλώ με τη Σοφία που έχετε να δώσετε λύση στο καυτό αυτό θέμα. Και επίσης, να μας δώσετε απάντηση στα ερωτήματα που έχω υποβάλλει με αριθμό πρωτοκόλλου (298- 296 -4316) και ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση. Επίσης, έχει παραλάβει για λογαριασμό σας ο κ. Αντώνης Αθανασίου μέλος του τοπικού συμβουλίου λόγω έλλειψης υπαλλήλου του πρωτοκόλλου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Ασημακόπουλος»