Τρ. Απρ 16th, 2024

Γ. Σαμπάνης: «Με σκληρή δουλειά να επιτύχουμε τους ευγενικούς στόχους»

Απο τον πρώην δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Γιάννη Σαμπάνη εστάλη το ακόλουθο mail στο ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που διοργάνωσε η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά:
Αγαπητέ μου Σάββα,
σε ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σου να συμμετάσχω στο «Φόρουμ Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τροιζηνία και τα Μέθανα».

Δυστυχώς το μεσημερι του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου αναγκάστηκα να μετακινηθώ στην Αθήνα για λόγους υγείας συγγενικού μου προσώπου, που προέκυψαν απροσδόκητα.

Ετσι αδυνατώ να παρευρεθώ στην ημερίδα που διοργανώνεις, μολονότι το επιθυμούσα πολύ, όχι τόσο για την δική μου δίλεπτη εισήγηση, όσο για να ακούσω τις εισηγήσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων σου.

Εάν ληφθεί πρόνοια να ηχογραφηθούν οι εισηγήσεις, σε παρακαλώ θερμά να μου δώσεις ένα αντίγραφο.

Μετά την 15ετή θητεία μου στους Δήμους Τροιζήνας & Τροιζηνίας – Μεθάνων, το συμπέρασμα που έχω εξαγάγει, είναι ότι αυτό που μπορεί να αποτελέσει βάση & εδραίωμα για την Ανάπτυξη & την Αλληλεγγύη στον Τόπο μας, είναι η μεταξύ μας αγάπη, η ενότητα, η ανιδιοτέλεια & η φιλαδελφία.

Μόνον εάν η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων και συμπολιτών μας υιοθετήσει αυτοβούλως αυτές τις Αρχές και τις μεταμορφώσει σε αισθήματα, μόνον τότε, θα συσκεφθούμε παραγωγικά και με ειλικρίνεια και μόνον τότε θα εξαχθούν υγιή, υψηλής αξίας και υλοποιήσιμα συμπεράσματα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι εάν όλοι μαζί υιοθετήσουμε αυτές τις Αρχές, τότε μόνον θα έχουμε και τον ψυχικό δυναμισμό να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα και σπουδαίες δράσεις.

Στην αντίθετη περίπτωση θα πρυτανεύσει η ιδιοτέλεια, οι μοναχικές διαδρομές, τα μη λειτουργικά έργα, οι αποσπασματικές δράσεις και εν τέλει η συλλογική καθήλωση και ίσως και η οπισθοδρόμηση.

Αγαπητέ μου Σάββα,
επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για την πρωτοβουλία σου να διοργανώσεις το «Φόρουμ Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και να δηλώσω ότι μου φαίνεται καλή ιδέα το Φόρουμ αυτό να μείνει ενεργό και διαρκές, ώστε μέσα από αυτό με Αρχές, με τις Ιδέες που σήμερα θα πρωτο-εισαχθούν από όλους τους συμμετέχοντες και με σκληρή δουλειά να επιτύχουμε τους ευγενικούς στόχους που εύστοχα αναφέρεις στη θεματολογία σου, δηλαδή την Ανάπτυξη και την Αλληλεγγύη.

Επειδή γράφω από το κινητό μου, με τις όποιες μικρο-δυσκολίες συνεπάγεται τούτο, παρακαλώ να έχω την κατανόηση όσων προσλάβουν το μήνυμα που επιθυμώ να εκπέμψω.

Με φιλικούς, εγκάρδιους και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Γιάννης Σαμπάνης