Τρ. Νοέ 28th, 2023

Ανακαλύψτε το In the Land of the Wolf στο Λυκοπάρτη

Σε ένα φιλόξενο κτήμα 40 στρεμμάτων ανακαλύψαμε το In the Land of the Wolf. Το κτήμα βρίσκεται στις Αδέρες Τροιζηνίας και συγκεκριμένα στην περιοχή που ονομάζεται Λυκοπάρτη.

Στην ιστοσελίδα http://inthelandofthewolf.com/index.html θα βρείτε αναλυτικά τα προγράμματα που προσφέρονται.

Στο εντυπωσιακό τοπίο ζουν ο Γιάννης και η Ευφροσύνη, οι οποίοι με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό έχουν δημιουργήσει ένα οικολογικό χωριό στο οποίο ζουν μαζί τους 14 άλογα.

Δεκατέσσερα υπέροχα άλογα τα περισσότερα από τα οποία έχουν έρθει από το Τιρόλο της Ιταλίας υπακούουν στις εντολές του Γιάννη, που ως ιδανικός γητευτής αλόγων τα πειθαρχεί και μόνο με τα σφυρίγματά του και τις κινήσεις των χεριών του.
Τα άλογα, όπως μας εξήγησε η Ευφροσύνη, έχουν ιεραρχία. Αρχηγός, πάντα, είναι θηλυκό. Στο Λυκοπάρτη, είναι η «Λόλα». Αυτή οδηγεί όλα τα άλογα. Κανένα δεν τολμά να διαταράξει αυτή την ιεραρχία.

Το κτήμα είναι γεμάτο ελαιόδενδρα και από την αρχαιότητα ζούσαν πολλοί λύκοι και για το λόγο αυτό ονομάστηκε και Λυκοπάρτη. Ωστόσο, επειδή ήταν επικίνδυνοι, πριν από τον πόλεμο επικηρύχθηκαν. Έτσι, το 1944, σκοτώθηκε ο τελευταίος λύκος από τα χέρια ενός ταγματασφαλίτη.

Η επίσκεψη για τα παιδιά και για τους μεγάλους γίνεται από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. Η εκπαιδευτική και θεραπευτική δράση ξεκινά με το τάϊσμα των αλόγων. Το καρπούζι είναι η τροφή που αρέσει στα άλογα και ευχαριστιούνται όταν τους τα δίνει με τεντωμένη και ενωμένη την παλάμη.

Μετά αρχίζει η διαδικασία εξοικείωσης με τα άλογα και γίνεται με το χάϊδεμα. Με τις ξίστρες χαϊδεύουμε τα άλογα, μια διαδικασία που είναι ευεργετική και για τα άλογα και για τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια τα παιδιά καβαλάνε χωρίς σέλα τα άλογα και κάνουν μια μικρή βόλτα.

Μετά ο Γιάννης διασκορπά στο περιφραγμένο τμήμα του κτήματος μπάλες από άχυρο για να φάνε τα άλογα.

Το κτήμα διαθέτει και πισίνα και έχει μια υπέροχη θέα που βλέπεις από ψηλά τον μαγευτικό Πόρο.

Υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να διανυκτερεύσεις μέσα σε σκηνές που βρίσκονται ανάμεσα στα άλογα. Μια μοναδική εμπειρία που προσφέρεται και για αστρονομικές αναζητήσεις…